- Zanimiva ideja, ki bi znala priti prav pri sidranju - da pogledaš, kakšno je dno in kako je prijelo, ne da bi se ti bilo treba potopiti - pa mogoče še kdaj.

Pod sliko je povezava na to, kako ga narediš (polanc bi uporabil Kent lepilno tesnilno maso).
Meni pa se zdi, da bo bolje videti pod gladino, če je manj odseva - torej da gledaš dno na senčni strani barke, pa mogoče še da bi začel z vedrom iz česa temnega.
- @Tex
Nikjer ne piše, da je to nova ideja - le jaz doslej nisem rabil. Smo se pa pred kratkim pri temah o sidranju 'pogovarjali' o tem, da/kako pri nekaterih tipih sidra pogledati, da oziroma kako je sidro prijelo. Tole bi bila videti ena od možnosti.
Tudi Tom Neale z BoatUS l. 2009 priporoči Make Your Own Look Bucket.
Tom Neale napisal/-a:...
We use them for checking to see how well our anchor is buried. We use them to check out the bottom before we anchor to see if it’s cluttered with junk that might snag the anchor or chain.
...
Od 'fabriških' mi je - poleg različice od DR76, ki je vrhunska - všeč še tale.
@admin
To z organi zna biti problem, čeprav mi ni jasno... Če nimas osti na barki, oziroma če sploh nismaš osti, znajo tudi potem težiti?
Recimo na tečaju jadranja bi bilo gotovo dobro, da tečajniki pogledajo, kaj se dogaja s sidrom, ko se učijo tega, pa zato ne bi vsakič vseh poslal v vodo, da si ogledajo...
Tule je pa navodilo, kako si to narediti, tudi z State of Connectucut, Department of Energy & Environmental Protection - domnevam torej, da vsaj pri Američanih država nima nič proti takimle rečem za ogledovanje podvodja.