Nekdo, ki bi testiral NMEA 2000 napravo...

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Mathias Barbarosa
Poročnik fregate
Kraj: Od Trsta do Devina

Nekdo, ki bi testiral NMEA 2000 napravo...

OdgovorNapisal/-a Mathias Barbarosa » Pe Avg 14, 2015 12:17

Razvil sem NMEA 2000 - WiFi vmesnik za uporabo s tablico/telefonom z Android OS. Želel bi, da se ta naprava vgradi na eno barko z obstoječo NMEA 2000 mrežo, ki je pogosto v uporabi. Rabil bi enega zanesenjaka, ki je dosti na barki in ki bi bil pripravljen poročat o morebitnih težavah, oziroma podat njegovo uporabniško izkušnjo, da vidim, če nisem slučajno naredil kakšnega kiksa pri razvoju ter da ocenim koliko je naprava robustna.

Za inštalirat napravo je potreben en prost konektor (T člen) na mreži v katerega se poveže kabel od te moje naprave. Škatlica ima pri strani dve ušesi za privijačenje na steno, lahko pa se jo kako drugače fiksira, da ne skače okrog.
Potrebno je imet pameten telefon z Androidi verzije 4.0 ali novejše. Dela s tole aplikacijo: https://play.google.com/store/apps/deta ... activities
Ko je na NMEA2000 mreži napajanje, se avtomatsko postavi WiFi dostopna točka na katero se poveže z WPA2 geslom. Aplikacija je v osnovi zastojn in prikazuje večino podatkov, seveda odvisno od tega kakšne naprave so na mreži. Obstaja tudi licenca za aplikacijo s čimer imaš dostop do bolj natančnih kart in še neke bolj specialne funkcije se vklopijo, vendar za uporabo te moje naprave licenca ni potrebna.

Glavna želja je, da bi bila naprava čimveč v uporabi.

Torej, če je kdo zainteresiran ali če poznate koga, ki bi bil primeren, naj se oglasi tu, ali na ZS.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Avg 14, 2015 16:51

Instrumente na NMEA2000 najdeš predvsem na novih plovilih. Na starejših plovilih so še sila redki.

Raymarine ima v praktično vseh multifunkcijskih zaslonih (ploterjih) že integrirano WiFi dostopno točko in različne brezplačne aplikacije. Res je, da njihov sistem ni odprtokodni in za take, ki želijo neko univerzalnost, bo tvoj modul verjetno rešitev.

S podobnimi rešitvami se profesionalno ukvarja podjetje Actisense. Za določene rešitve sem bil nekajkrat v kontaktu z njimi. Do sedaj sem potreboval povezovati podatke navigacijskih naprav različnih proizvajalcev zgolj le v petih primerih v zadnjih 10 letih, kar priča o tem kako majhen je ta trg.
LP NT
Mathias Barbarosa
Poročnik fregate
Kraj: Od Trsta do Devina

OdgovorNapisal/-a Mathias Barbarosa » Pe Avg 14, 2015 22:11

Ja, saj ne pričakujem nekega navala interesentov. Bi bil zadovoljen z enim. Sem že v naprej vedel, da bo težka dobit nekoga v našem prostoru, ampak vprašam tu, preden iščem širše.

Vem, da bo prodaja v navtiki res bolj "butična". Sploh za takšne zadeve, kjer je skoraj več ponudnikov, kot interesentov.

Tu gre sicer za napravo, ki sem jo razvil že lani za čisto drug sektor, zdaj sem se pa odločil narediti še verzijo za navtično uporabo.

No, upam, da se kdo opogumi :)

Lp, M.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Avg 16, 2015 08:26

Enega interesenta imaš. Ampak ta ne šteje :D . Se ti na zs oglasim.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov