Nujni kontakti - telefonaske številke - v primeru resnih problemov na barki.
Kar nekaj je povedanega o pomoči na morju, pa o vremenu, napovedih,....,
pogrešam pa en uporaben, pregleden, preverjen, skoncentriran in aktualen seznam telefonskih številk v primerih, ko nekdo hitro oz. takoj, iz kakršnegakoli vzroka, na barki potrebuje takojšnjo in nujno pomoč. V mislih imam zelo
konkretne, lokalno - direktne številke za pomoč glede na posamezna področja plovbe, kjer se prizadeti član posadke nahaja. Dobrodošel bi bil tudi seznam "prve pomoči"
(Ne tiste predpisane), temveč praktično uporabne za posamezne kritične primere.
Eden od primerov je lahko že pik čebele ali ose,....., ....
Zagotovo je tudi med vami morjeplovec oz. vas je več, ki ste si skozi
preplute milje in ob raznih izkušnjah odgovorno izdelali ali pridobili takšen pregled.
Morda je kdo pripravljen to deliti z nami ?
Seveda govorim o primerih nujne intervencije. ( ne zaradi barke, temveč zaradi člana posadke ) Bolj kritično je to na jadrnicah, ki so počasne in sami ne moremo dovolj hitro ukrepati.
družinsko jadranje - nujni kontakti in uporabna prva pomoč
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Poleg 16 kanala si lahko omisliš še npr.:SeaHelp ali kako drugo konkurenčno firmo. Imam izkušnjo ko so reševali prijatelja in je še danes med nami.
Na barki imam vedno več stvari kot jih vsebuje sama prva pomoč. Zaradi poklica imam tudi nekaj stvari za naše hišne ljubljenčke.
Nikoli ne veš za koga kaj rabiš?!
Na barki imam vedno več stvari kot jih vsebuje sama prva pomoč. Zaradi poklica imam tudi nekaj stvari za naše hišne ljubljenčke.
Nikoli ne veš za koga kaj rabiš?!
Pozdrav iz Srca Slovenije!
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Na vse nikoli ne moreš biti pripravljen.
Zelo različno je tudi, za kakšno plovbo gre (predvsem kako hitro lahko pričakuješ pomoč...). Druga plat je, da je v svojo prvo pomoč treba dati zdravila in navodila za morebitne nevarne kronične bolezni lastnika plovila in običajne posadke (srce, preobčutljivosti in tako naprej).
Sicer je vsebina odvisna zelo odvisna od tega, kaj poleg plovbe človek še počne, ko se potepa z barko. Če se kdo veliko potepa tudi po brezpotjih na kopnem ali po otokih, bi znal priti protistrup za vrsto kać, ki živi tam, in podobno...
Na jadrnici na morju sem doslej poleg zaščite proti soncu in materiala za oskrbo opeklin ter malih poškodb rabil le material za imobilizacijo zapestja (mislim da šesta fotka: kartonska škatla, dober nož, široki lepilni trak, elastični povoj).
Zdaj, ko ste mi obrnili pozornost na to, se bom malo pozanimal, kaj pravzaprav zdaj vsebuje navtična škatea s prvo pomočjo na trgu.
Moj dodatek k tej škatli (ki je najbrž podobna prvi pomoči za avtomobil), bi bila lepilni trak (recimo duct tape) za dobre priročne imobilizacije, 'astronavtska folija' (več namenov)... V civilu (izven navtike) itak imam vedno oboje v nahrbtniku.
Seveda je to, kar imate, treba tudi znati rabiti. H2O, ki 'tako dobro ve, katerih izkušenj vse nimam'. gotovo lahko namesto mene napiše tudi o tem.
Zelo različno je tudi, za kakšno plovbo gre (predvsem kako hitro lahko pričakuješ pomoč...). Druga plat je, da je v svojo prvo pomoč treba dati zdravila in navodila za morebitne nevarne kronične bolezni lastnika plovila in običajne posadke (srce, preobčutljivosti in tako naprej).
Sicer je vsebina odvisna zelo odvisna od tega, kaj poleg plovbe človek še počne, ko se potepa z barko. Če se kdo veliko potepa tudi po brezpotjih na kopnem ali po otokih, bi znal priti protistrup za vrsto kać, ki živi tam, in podobno...
Na jadrnici na morju sem doslej poleg zaščite proti soncu in materiala za oskrbo opeklin ter malih poškodb rabil le material za imobilizacijo zapestja (mislim da šesta fotka: kartonska škatla, dober nož, široki lepilni trak, elastični povoj).
Zdaj, ko ste mi obrnili pozornost na to, se bom malo pozanimal, kaj pravzaprav zdaj vsebuje navtična škatea s prvo pomočjo na trgu.
Moj dodatek k tej škatli (ki je najbrž podobna prvi pomoči za avtomobil), bi bila lepilni trak (recimo duct tape) za dobre priročne imobilizacije, 'astronavtska folija' (več namenov)... V civilu (izven navtike) itak imam vedno oboje v nahrbtniku.
Seveda je to, kar imate, treba tudi znati rabiti. H2O, ki 'tako dobro ve, katerih izkušenj vse nimam'. gotovo lahko namesto mene napiše tudi o tem.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Takega spiska žal nimam - se zanašam na VHF 16 in pa splošno znano telefonsko številko policije.
Lahko pa povem kaj smo imeli včasih redno s sabo - sploh ob plovbi (jadranju) stran od naseljenih krajev;
- injekcije protistrupa za kače,
- anti-šok injekcije,
- kirurški lepilni trak, za zapiranje ran / poškodb (s tem mi je oče nekoč zelo dobro zaprl resno rano na nogi, ko sem si nad gležnjem prerezal skoraj do kosti med plovbo)
- kirurško razkužilo / antibiotični posip,
- knjižico z navodili za prvo pomoč (zdaj so za to aplikacije),
par flaš šnopsa / whiskey-a "za anestetik".
... in kljub vsemu temu se mi zdi ideja o spisku kontaktov super! Če bomo tule spesnili kakšen tak spisek, ga bom nedvomno spravil na barko in namontiral na vidno mesto.
Lahko pa povem kaj smo imeli včasih redno s sabo - sploh ob plovbi (jadranju) stran od naseljenih krajev;
- injekcije protistrupa za kače,
- anti-šok injekcije,
- kirurški lepilni trak, za zapiranje ran / poškodb (s tem mi je oče nekoč zelo dobro zaprl resno rano na nogi, ko sem si nad gležnjem prerezal skoraj do kosti med plovbo)
- kirurško razkužilo / antibiotični posip,
- knjižico z navodili za prvo pomoč (zdaj so za to aplikacije),
par flaš šnopsa / whiskey-a "za anestetik".
... in kljub vsemu temu se mi zdi ideja o spisku kontaktov super! Če bomo tule spesnili kakšen tak spisek, ga bom nedvomno spravil na barko in namontiral na vidno mesto.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti