ključ plovila

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

ktjt
Kapitan

ključ plovila

OdgovorNapisal/-a ktjt » Ne Feb 05, 2017 10:03

Živjo morjeplovci,
zanima me ali pozna kdo od vas kakšnega dobrega ključavničarja, ki bi mi lahko ključ plovila dupliral?

Stvar je v tem, da sem pri nakupu čolna prejel samo en ključ in bi sedaj naredil duplikat, preventivno.
Obrnil sem se na uvoznika plovil, ki pravi, da mi sicer original ključ lahko naroči od proizvajalca, vendar pa po njegovem ni ekonomično, ker bi bilo predrago. Zato je rekel, da mi lahko tak ključ skopira vsak ključavničar.

Vzel sem ga za sveto in sedaj hodim od ključavničarja do ključavničarja, vendar vse, ki sem jih do sedaj prašal takega ključa ne znajo narediti. Ali obstaja kakšen "štručnjak", ki bi lahko to skopiral.

Malo smešno vse skupaj, a bi rad nekako dobil rešitev. :D
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Feb 05, 2017 10:47

Imel sem tak primer pri sebi.Ključavničarji uglavnem nimajo takih modelov kjučev in težko, če bo gdo naredil.Šel sem na pooblaščen servis(Mercury) in so mi naročili pravega.Saj ni nevem kak strošek, par evčkov več.
mašinfirer
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Re: ključ plovila

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Feb 05, 2017 10:50

ktjt napisal/-a:Živjo morjeplovci,
zanima me ali pozna kdo od vas kakšnega dobrega ključavničarja, ki bi mi lahko ključ plovila dupliral?

Stvar je v tem, da sem pri nakupu čolna prejel samo en ključ in bi sedaj naredil duplikat, preventivno.
Obrnil sem se na uvoznika plovil, ki pravi, da mi sicer original ključ lahko naroči od proizvajalca, vendar pa po njegovem ni ekonomično, ker bi bilo predrago. Zato je rekel, da mi lahko tak ključ skopira vsak ključavničar.

Vzel sem ga za sveto in sedaj hodim od ključavničarja do ključavničarja, vendar vse, ki sem jih do sedaj prašal takega ključa ne znajo narediti. Ali obstaja kakšen "štručnjak", ki bi lahko to skopiral.

Malo smešno vse skupaj, a bi rad nekako dobil rešitev. :D

VARNOSTNI CENTER ZAKLENI SI
PROTEKTAS, SVETOVANJE, PRODAJA IN MONTAŽA IZDELKOV ZA TEHNIČNO VAROVANJE PREMOŽENJA D.O.O.

RESLJEVA CESTA 10, 1000 LJUBLJANA

ti so meni naredili rezervne ključe za Mercury in Evinrude, njihov ključavničar obvlada vse :wink:
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Ne Feb 05, 2017 10:51

Jaz bi ti predlagal Vovkota ali pa Nolimala.
Ne vem kakšna je cena originala od proizvajalca. Po mojem pa bi bila še tako visoka cena ekonomično. Si predstavljaš, da si nekje na Jadranu, po možnosti na kakem otoku in izgubiš edini ključ, ki ga imaš? Coln lahko le še gledaš, imaš dodatne stroške z vleko le- tega do avta oz. prikolice... Sigurno bi te stalo mnogo živcev in dinarckov. Meni bi se odtrgalo.
Sem ziheras. Poleg originala imam se DVA duplikata.
Piko
ktjt
Kapitan

OdgovorNapisal/-a ktjt » Ne Feb 05, 2017 10:54

:)
Hvala. Tudi jaz bi za original plačal kolikor je pač potrebno in mi ni problem nekaj evričev več. Problem je, ker se uvozniku ne ljubi s tem ukvarjati in mu je vse kar sem ga do sedaj prosil, težko.

Vključno z nabavo original topa. :)

MareC ali imajo ti "zakleni si" kakšno spletno stran, ker na internetu ne najdem?
Nazadnje spremenil ktjt, dne Ne Feb 05, 2017 10:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Feb 05, 2017 10:56

piko napisal/-a:Jaz bi ti predlagal Vovkota ali pa Nolimala.
Ne vem kakšna je cena originala od proizvajalca. Po mojem pa bi bila še tako visoka cena ekonomično. Si predstavljaš, da si nekje na Jadranu, po možnosti na kakem otoku in izgubiš edini ključ, ki ga imaš? Coln lahko le še gledaš, imaš dodatne stroške z vleko le- tega do avta oz. prikolice... Sigurno bi te stalo mnogo živcev in dinarckov. Meni bi se odtrgalo.
Piko

Žiga jaz sem dal skozi iskanje mojstra za narediti duplikat , pa niti eden, tud Vovko ne, pravim edini na Resljevi so uspeli :wink:
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Feb 05, 2017 10:57

ktjt napisal/-a::)
Hvala. Tudi jaz bi za original plačal kolikor je pač potrebno in mi ni problem nekaj evričev več. Problem je, ker se uvozniku ne ljubi s tem ukvarjati in mu je vse kar sem ga do sedaj prosil, težko.

Vključno z nabavo original topa. :)

in kdo je ta, da se mu nič ne da, kar povej, da se ga bodo ljudje začeli izogibat s takim odnosom :evil:

@ktjt ne na žalost nimajo, najboljš da greš kar tja in poveš probelm
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Feb 05, 2017 11:01

Ta serviser pa res ne vem, al ima trgovino-servis zaradi sebe ali zaradi strank.Na račun koga služi denar :evil:
mašinfirer
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Feb 05, 2017 11:09

.

piko napisal/-a: Si predstavljaš, da si nekje na Jadranu, po možnosti na kakem otoku in izgubiš edini ključ, ki ga imaš? Coln lahko le še gledaš, imaš dodatne stroške z vleko le- tega do avta oz. prikolice... Sigurno bi te stalo mnogo živcev in dinarckov. Meni bi se odtrgalo.
Piko

Zakaj bi se ti utrgalo?

Te startne "ključavnice" niso ključavnice, so tako ali tako samo stikala, ki spojijo startne kontakte. Nimajo nobene elektronske zaščite, kot jo imajo sedaj osebni avtomobili.

V sili spojiš samo kable in vžgeš mašino. Malo se zaiskri, ker je direktni kontakt in gremo naprej.

Na tak način so pokradli ogromno avtov, ne tako daleč nazaj.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
ktjt
Kapitan

OdgovorNapisal/-a ktjt » Ne Feb 05, 2017 11:11

habibi Vll napisal/-a:Ta serviser pa res ne vem, al ima trgovino-servis zaradi sebe ali zaradi strank.Na račun koga služi denar :evil:

Ima očitno dovolj strank in z servisom/rezervnimi deli ne rabi služiti :)

Super hvala za predloge, že jutri bom vedel ali me na morju ne bo več skrbelo za edini ključ :)
Sem pa temu edinemu dodal dovolj plovnih obeskov, tako da če ga odnese ga lahko vsaj na obalo grem iskati.
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Ne Feb 05, 2017 13:47

Mare, verjamem da veš, da pri Volku tega ne delajo. Jaz imam z njimi dobre izkušnje(res ne z navtiko) pa sem predlagal. No, očitno tu ne bo kruha(ključa). Nolimal pa je pooblaščen da odpira sefe pa bi morda lahko naredil kar je treba.
Kakorkoli, poslušaj MareCa.
Pajer- odtrgalo bi se mi, ker imam dve levi roki za tehniko ): . Sploh elektriko. Verjamem, da se da. Morda bi celo probal, če ne bi bilo druge možnosti. Pa nočem izzvati.
P
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Feb 05, 2017 14:10

MareC napisal/-a:in kdo je ta, da se mu nič ne da, kar povej, da se ga bodo ljudje začeli izogibat s takim odnosom :evil:

:?: :?: :?:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Feb 05, 2017 14:39

sej ni težko.Včas gre črna pa zelena,drugič rdeča pa plava,spet drugič rjava in rumena...odvisn ker film gledaš..na TV :lol:
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Ne Feb 05, 2017 14:51

polanc napisal/-a:sej ni težko.Včas gre črna pa zelena,drugič rdeča pa plava,spet drugič rjava in rumena...odvisn ker film gledaš..na TV :lol:

Črnobele :)
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Ne Feb 05, 2017 15:26

Rabiš ključ od vrat za v plovilo ali zagonski?
Če zagonski, kontaktiraj poblaščen servis za motor, ki ga imaš vgrajen.
Je pa res čudno, ker na vseh novih čolnih dobiš dva ključa za vsako ključavnico.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti