Tukaj bi izpostavil meni najbolj uporabne:
Windria - Aladin v lepši obliki kot spletna stran. 10 EUR, ki pa jih hitro upravičiš.
MeteoBlue - začel uporabljati zaradi njihovega MultiModel prikaza vseh vremenski modelov. 1 EUR na leto, da odstraniš oglase.
WindGuru - še vedno mi je njihov graf prikaz eden boljših, včasih sem ga uporabljal kot glavni vir, zdaj pa postaja bolj backup.
Windy - zelo lep prikaz, čeprav napovedim najbolj ne zaupam
Weather&Radar - radarska slika, za 6 EUR/leto pa tudi opozorila za nevihte (super!) - naročnina je za 5 naprav, tako da lahko uporabljajo tudi ostali v družini.
MBP Vida - za trenutne podatke (predvsem val) v Slo morju
SeaHub - še ne vem kako bi prišla prav, bolj spremljam v kakšno smer bo šla
SailGrib Free - včasih imel zato da sem naložil napoved za več dni (ko si offline/offshore) - zdaj uporabljam SailGrib WR
SailGrib WR - weather routing - super za pasaže, ko izbiraš čas odhoda in možne rute - 30 EUR, ampak resnično enkratno orodje
SailsafePro - sidrni alarm, enostavna uporaba, SMS alert, v praksi bolj redko uporabljam
MarineTraffic - AIS tracking, par EUR. V praksi uporabljam AIS na Garmin ploterju, tole pa bolj občasno iz firbca.
Navionics - backup, v praksi bolj malo uporabljan, ker sem navajen na Garmina.
Cruisers Forum - cruisersforum.com app - meni najboljši angleški forum. Bi bilo fajn, če bi tudi Morjeplovec podprl branje preko Tapatalk appa.
RaceQs - super za tracking klubskih regat z navadnim telefonom, če so skiperji pripravljeni to uporabit med regato.
ClockSync - za uskladitev ure za RaceQs
VictronConnect - nadzor nad sončno elektrarno
Volvo Ocean, America's Cup, TracTrac, YB Races - live spremljanje regat
Kaj pa je na vašem navtičnem namizju? Mi kaj bistvenega manjka?[/b]