radio-škatla

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

spyder
Admiral
Kraj: portorož

radio-škatla

OdgovorNapisal/-a spyder » To Apr 28, 2009 23:13

Iskal sem pa ne najdem :D
A je pametno dat radio u tisto škatlo ki se zapira al ga useeno pobere v 1 letu?
mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » To Apr 28, 2009 23:59

Če ni Marine radio, potem je fajn, če je v v škatli, moral pa bi vsaj zvočnike imeti namenjene za čoln, ker solen zrak naredi svoje in se kar hitro začne rja kadit iz njih. Jaz sem imel na prejšnjem navaden avtoradio in je delal kar nekaj sezon, samo z zvočniki je pa bil problem.

lp
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
spyder
Admiral

OdgovorNapisal/-a spyder » Sr Apr 29, 2009 07:57

Ja za zvočnike vem,za radio mi eni pravijo da naj najcenejšega uzamem in zamenjam ko gre u maloro
Mariachi
Kapitan fregate
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Mariachi » Sr Apr 29, 2009 09:08

Pozdravljen

Jaz sem ta problem rešil zelo enostavno in dokaj poceni.

Na spodnji povezavi imaš rešitve in upam, da ti bo kaj ugajalo vsaj meni je in funkcionira 100%.

http://www.kapitanov-diskont.net/index. ... bd43d76e95
:D Kar si srce želi, na morju vidi :D
mile
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » Sr Apr 29, 2009 09:14

Glej, če kupiš marine radio, torej to je kar nekaj znamk, ki izdelujejo tudi take avtoradie, ki so namenski, za take vremenske vplive oz za navtiko (solena voda, zrak), skratka zelo hitro rjavenje in razpadanje kovinskih delov , potem bo radio brez problemov delal. Tudi z zvočniki ne bo težav. Včasih je take zvočnike na jadrnicah zalivalo, pa so delali dalje.
Če pa misliš to imeti na kratki rok, pa daj navadnega, saj bo delal, samo malo ga je treba zaščititi, da glih ne špricaš po njem. Škatla za radio ni tako draga. Z zvočniki pa ne šparaj, saj boš imel po par dnevih kupe razpadajočega materiala pod njimi.

lp
mile

muzičar iz Prlekije

mile
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » Sr Apr 29, 2009 09:25

To je to. Če boš pogledal link, ki ga imaš pri sporočilu Mariachi-ja, boš videl na koncu set z zvočniki in radio JENSEN. Jaz mam ta komplet, samo ne vem če glih to serio. Moj ima CD-predvajalnik in radio, samo to je neka ameriška firma, in tam nimajo frekvenc na okrogle številke, torej radijska postaja, ki lovi na 90.00 se ne da nastaviti. Imaš pa na Jadranu nešteto radijski frekvenc, tako, da je to zanemarljivo.
To znamko sicer poznavalci priporočajo-jaz sem jo naročil preko posrednika-če se boš odločil, ti bom dal kontakt.
Je pa faj v kakšnem zalivčku kjer je mir štrcnit CD s priljubljeno muziko in se prepustiti užitkom.

lp
mile

muzičar iz Prlekije

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Apr 29, 2009 14:16

Tole z ameriškimi frekvencami sem pa prepričan, da se da nastavit. Čisto vsak moj čoln je čez lužo prišel z ameriškimi nastavitvami in jih je bilo potrebno prestaviti na evropske. Branje navodil zna odkriti katera kombinacija gumbov to omogoča.

LP
mile
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » Sr Apr 29, 2009 14:52

Ne bom dal roke v ogenj, samo nekak v navodilih tega ne zasledim. Sicer ni to ne vem kakšna izguba, ker je doli frekvenc toliko, da ne veš kaj bi poslušal, največkrat pa pride prav cd.
Najbrž ima kdo od morjeplovcev to znamko (JENSEN) in bom zelo hvaležen, če bomo razvozlali ta problem. Navodila so sicer angleška, samo toliko se mi zdi, da razumem in nekih napotkov za preklop iz enih v druge ne zasledim.

lp
mile

muzičar iz Prlekije

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Apr 29, 2009 19:30

Ja mogoče res nima, samo bi bilo to čudno. Kakor poznam zadevo obstajajo trije frekvenčni pasovi in sicer ameriški, evropski in avstralski. Če delajo 3 različne sprejemnike je v dobi digitalne tehnike to precej dražje, kot pa če narediš preklop med temi tremi pasovi...
No za Clarion vem kako to gre, ker to redno prestavljam, saj Kanadčani nič ne mislijo kam gre barka. :evil: Druge znamke pa hvala bogu ne uporabljajo.

LP
spyder
Admiral

OdgovorNapisal/-a spyder » Sr Apr 29, 2009 23:03

hvala za pomočl ker moram pohitet :D
bom kupu to škatlo pa navaden cd ker je itak montiran v kabini,edino je zraven okna.
Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov