garmin 420s, 520s, 525s

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

lukach
Poročnik korvete

garmin 420s, 520s, 525s

OdgovorNapisal/-a lukach » Po Maj 11, 2009 21:36

Pozdravljeni,

Malo sem v dilemi, katero navigacijo izbrati...Zanimajo me vase izkušnje z njimi, zakaj se odločiti za 525s in ne za 420s?
V tujini se jih dobi dosti ceneje kot pri nas, vendar nimajo nalozene kartografije, tudi z navodili ne vem kako je?.Imajo te navigacije SLO menije in SLO vodenje?

Hvala za pomoč

lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 11, 2009 22:41

Ne verjamem, da je ravno dosti ceneje, ko dodaš še malce tveganja, pa poštnino, pa eventualne davke (iz ZDA), pa mogoče probleme z garancijo...
Jaz vse kupim v SLO in mirno spim. Tudi ko gre kaj narobe imaš zastopnika...

Glede razlike med omenjenimi pa:
* 420s je pač najmanjša stvar, tudi cena je OK
* 520s je v precej večjem ohišju, 1 colo večji ekran po diagonali, ima pa enako resolucijo, tako da ni nič kaj boljši od 420. Na ekranu je ravno toliko, le pika je večja...
* 525s je odličen, če imaš prostor. Ohišje enako kot 520, resolucija pa je dvojna, tako da je vse prikazano bolj natančno. Je pa že kar malce drag...

Za manjši čoln je 420 čisto spodobna reč, pa še cenovno je dostopen.

LP
lukach
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a lukach » To Maj 12, 2009 08:14

Nekje 750-780€ bi me prisla 525s iz tujine z vsemi davki...
Se pravi se razlikujejo samo dejansko v resoluciji zaslona, ter v velikosti samega ohišja..

Na tej strani, sem naredil primerjavo med vsemi tremi, in po tehničnih spec. ni razlik..Torej imajo vse 3 navigacije isto št fukncij...Fish finder, 3d pogled pod in nad gladino...?Nekako tudi sam najbolj razmisljam o modelu 420s, zaradi same velikosti.

[url]http://www.satelitska-navigacija.si/comparison/compare?product_id[]=155&product_id[]=156&product_id[]=157&commit=Primerjaj[/url]
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Maj 12, 2009 09:42

Najceneje je v Angliji, preko ebaya se da zaleo zelo dobro kupiti, poštnina je zelo poceni.
Slovenščine "ne znajo" torej jo je potrebno naložiti. Garancija velja vsepovsod, problem je le, ko sam naložiš slovenščino takrat ti ne bodo priznali garancije, zaradi posega v procesor (tako pravijo).
Ostalo pa ti je napisal Admin.

lp
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

GArmin

OdgovorNapisal/-a SeaFun » To Maj 12, 2009 09:44

Skoraj da ni za razmišljat ...sm imam 525s , ampak za to razliko v ceni je 420 čisto o.k. in popolnoma vse podatke dobiš oz. imaš...resolucija je pač sabša ampak spet ne toliko da bi bilo to moteče.

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » To Maj 12, 2009 10:36

Predlagam da pogledaš še kaj drugega:
http://www.raymarine.eu/products/a-series/
Pa še kartografijo Navionics Platinum.
V tujini GB, Irska, bistveno ceneje kot pri nas. Garminove cene so bolj ali manj enake.
Nazadnje spremenil Gaso, dne To Maj 12, 2009 10:38, skupaj popravljeno 1 krat.
lukach
Poročnik korvete

Re: GArmin

OdgovorNapisal/-a lukach » To Maj 12, 2009 10:37

SeaFun napisal/-a:Skoraj da ni za razmišljat ...sm imam 525s , ampak za to razliko v ceni je 420 čisto o.k. in popolnoma vse podatke dobiš oz. imaš...resolucija je pač sabša ampak spet ne toliko da bi bilo to moteče.

LP

Kako je z kartografijo?Dobis Bluechart Vision zraven, ali je to potrebno dokupiti?Katera kartografija je v osnovi nalozena gor?
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » To Maj 12, 2009 10:45

Blue chart g2 Vision je potrebno dokupiti, zraven je pa splošna kartografija, ki ni kaj prida. Tudi g2 vision ni tako detajlna kot malo bolj resne zadeve, Navnet 3D, Navioncs Platinum, C-MAP Max Pro, ....
Garmin je pač low end proizvod.

Poznam uradnega dealerja v GB, pošlje v Slovenijo, lahko kupite tudi na podjetje brez DDV, če pa plačate kot fizična oseba je pa DDV v GB 15%, sam sem pred parimi meseci nabavil vse pri njem in privarčeval cca. 7.000€. Na koncu je bilo ceneje kot če bi kupil podobno opremo pri Garmin.
Če bi kdo rabil kontakt, naj me kontaktira na ZS.
Za okvirne cene, ki so cca 10% dražje od tega dealerja pa lahko vidite:
http://www.cactusnav.com/
Garancija pa je za Raymarine mednarodna 2 leti, tudi če vgradite vse sami, da nebi kakšen lokalni dealer širil neresnice.
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a SeaFun » To Maj 12, 2009 13:10

Tako kot je napisal Gaso...treba je dokupit kartografijo, ki pa je šisto o.k.

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » To Maj 12, 2009 14:36

Sam sem kupil pred parimi meseci 520 z kartico.
Sem z njim zadovoljen in tudi cena je bila OK.
Cena z kartico 600 eur pri prodajalcu v Izoli. RAV YACHTING.
Dobavlja pa jih iz Italije sigurno iz motomarine, kjer pa ga je naš član Polanc dobil še ceneje.

Tako, da mislim, da se ti takih stvari ne izplača kupovat po pošti.
Malo poglej in pokliči pa boš takoj vedel kje si.
Lp
Uporabniški avatar
zeja
Kapitan
Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a zeja » To Maj 12, 2009 15:41

Pozdravljeni Morjeplovci!

Oglašam se prvič, vas pa že kar nekaj časa spremljam.

Tudi sam uporablam garmin 420S z karto BlueChart G2 vision, za enkrat me ni pustil na cedilu in sem blazno zadovolje z njim, glede na to da je cenovono zdelo dostopen ti ga priporočam.

Sem pa poblaščen prodajalec Garmina za Slovenijo in če želiš ti lahko naredim ponudbo.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » To Maj 12, 2009 15:55

Kar se tiče navigacije Garmin jo dobiš v Italiji ceneje kot pri nas,to pa zato,ker je slovenski uvoznik lepo podražil vso zadevo :!: :twisted:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » To Maj 12, 2009 16:25

Jaz mam enega Garmina z navadnim BlueChart mislim da je 174, ampak globine sik na karti so popolnoma zgrešene(področje okoli Suska), za več kot 1NM, upam da je to sedaj bolje pri G2 vision, čeprav me hrvaški kolegi prepričujejo da še vedno ne. Ni mi žal, da sem šel sedaj na Navionics, no ne me narobe razumeti, Garmin je za navigacijo še vedno več kot dovolj, glede podmorskih 3D kart pa niti približno ni enako detajlov.

Pri garminu ni bistvene razlike v ceni pri nas in drugje, dočim za raymarine lahko povem da je razlika 40-50% v ceni.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » To Maj 12, 2009 16:35

Gaso napisal/-a:Pri garminu ni bistvene razlike v ceni pri nas in drugje, dočim za raymarine lahko povem da je razlika 40-50% v ceni.

Evo iz prve roke v petek kupljen za prijatla garmin fishfinder mislim da ima oznako 90,Motomarine 75e,lotos marine 130e :!: :!: :!: :!: :!:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
seleven
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a seleven » To Maj 12, 2009 17:05

Evo fantje, da ne bo prerekanja okoli cen. Jaz sem v zadnjem času iz teh dveh povezav, ki vam jih posredujem nabavil od Garmina GWS10, GMI10 in GPS MAP 620. Vse skupaj je bilo veliko ceneje kot v Sloveniji oz. nam bližnjim krajem (beri Italija).

1. http://www.cactusnav.com/ - Plačilo Eurocard, poštnina v Slovenijo predraga, zato sem si dal paket poslat na naslov v Avstriji, prejel v 4 dneh (GMI10+GWS10) - cena z poštnino 531,60 EUR

2. http://www.handtec.co.uk/ - Plačilo Google Checkout (alternativa PayPal-a), prejel v 7 dneh, še prej pa so me preverili po telefonu (GSM in stacionarni) ali sem res jaz naredil naročilo - POHVALNO!! (GPSMAP 620) - cena z poštnino 642,09 EUR

Trenutno imajo v GB znižani DDV na 15%. Tudi valutno razmerje Funt-Euro je zaenkrat koliko toliko ugodno. Ali gre za ugodne nakupe presodite sami.
Pa prosim brez komentarjev o tem kako lahko nekdo uredi dobro ceno, pa da lahko tam boljš dobiš,..., ker ko rabiš nekoga z dobro ceno tega ni od nikjer in ostaneš sam, pa se znajdi...
Vzemi vsako stresno situacijo kot pes:
Če je ne moreš požreti ali se z njo igrati,
jo pač polulaj in pojdi dalje...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti