plinska jeklenka
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
plinska jeklenka
ve kdo mogoče kje bi se dalo kupit 1-1,5 kg bombolo za polnit?
pred leti sem jo kupu u Trstu pa jih ne delajo več.
to rabim samo za štedilnik ki je not-2kg pa mi ne gre not!
pred leti sem jo kupu u Trstu pa jih ne delajo več.
to rabim samo za štedilnik ki je not-2kg pa mi ne gre not!
Če iščeš italijansko, pokliči Centro Vacanze 040 231711-Robi govori tudi po naše. Je pa to kmalu za mejo na Škofijah. Pri nas so pa v plinarnah imeli Alu "jeklenke" in mislim za so ene precej majhne (ampak cena je pa.....!!!!) Vprašaj Lorenline-Lj. ali pa Ekopool Celje, 041 416 800, ki je zastopnik za te Alu flaše.
Težava je, ker ne najdem takšnega štedilnika (dimenzije), ki bi pasal v element. Vgrajen je štedilnik Kenyon Kiss, ki uporablja plin iz pločevinke (kartuše-spray dose). To se mi ne zdi ravno posrečena varianta in bi predelal na 3kg jeklenko. Morda pa pride v poštev manjava kuhanlne pločše na špirit? Kašne so vaše izkušnje?
Težava je v tem, da kuhalnik na sprej dozo dela pri tlaku plina direktno iz jeklenke, kar znaša kakšnih 5 barov ali več (jeklenke so testirane na 25 barov). Voditi plin pod takšnim tlakom je nevarno, sploh na barki. Vsa plinska oprema, ki jo preko cevi priključiš na jeklenko, pa deluje na 30 ali 50 milibarov, odvisno od izvedbe, kar pa je precej nizek tlak, s pljuči na primer napihneš 100mB. Zato je na jeklenki regulator tlaka.
Šoba pri gorilniku, skozi katero piha plin, je za nizek tlak z luknjico cca 1mm, za direkten tlak pa je taka, da jo komaj vidiš.
Po mojem je edina varianta predelave, če uporabiš dele starega plinskega štedilnika, to je ventil in gorilnik, na jeklenko pa daš regulator 50mB, priključek za to se dobi v trgovini.
Šoba pri gorilniku, skozi katero piha plin, je za nizek tlak z luknjico cca 1mm, za direkten tlak pa je taka, da jo komaj vidiš.
Po mojem je edina varianta predelave, če uporabiš dele starega plinskega štedilnika, to je ventil in gorilnik, na jeklenko pa daš regulator 50mB, priključek za to se dobi v trgovini.
motorni
Tako nekako sem tudi razmišljal. Kjer je sedaj priključena kartuša, bi moral predelat priključno mesti, da lahko priključim cev. Jekleno bi namestil v kokpitu in do štedilnika napeljal cev. Je omenjeni regulator enak, kakor na kuhinjsko jeklenki ali drugačen. Plina ne uporabljam in vem strašno malo o njem.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost