Čiščenje izvenkrmnega motorja Honda 2.3
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Čiščenje izvenkrmnega motorja Honda 2.3
Pozdravljeni,
Mi prosim kdo napiše bolj za laike kaj je potrebno narditi po koncu sezone z našim malim motorčkom Honda BF 2.3 ?
Se je po plastiki spodaj in okoli vidim da v teh 14 dneh nabralo kar nekaj soli, to verjetno sčitiš s kakšno krpo ostalo spodaj pa s šlaufom. Je potrebno karkoli namazati da se ga shrani za naslednjo sezono ? Oz je boljše da ga peljem na servis da mi ga sčistijo in pripravijo za drugo leto. Če slednje, koga priporočate v okolici Ljubljane ?
Hvala že v naprej za odgovor
Mi prosim kdo napiše bolj za laike kaj je potrebno narditi po koncu sezone z našim malim motorčkom Honda BF 2.3 ?
Se je po plastiki spodaj in okoli vidim da v teh 14 dneh nabralo kar nekaj soli, to verjetno sčitiš s kakšno krpo ostalo spodaj pa s šlaufom. Je potrebno karkoli namazati da se ga shrani za naslednjo sezono ? Oz je boljše da ga peljem na servis da mi ga sčistijo in pripravijo za drugo leto. Če slednje, koga priporočate v okolici Ljubljane ?
Hvala že v naprej za odgovor
Re: Čiščenje izvenkrmnega motorja Honda 2.3
Rozej -Trzin
- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
Čimprej v sod sladke vode in prižgat. Pusti vsaj 5 minut, dodajaj plin da vodo čimbolj potisne skozi kanale.
Lahko uporabiš tudi kanto za smeti, je precej priročna za takle motorček.
Potem odklopi gorivo, ali pri vgrajenem rezervoarju zapri pipico in naj porabi gorivo iz uplinjača in sam ugasne.
Sol s cevjo oplakni iz motorja, posuši s komprimiranim zrakom in krpo ali na soncu in takega odnesi na servis.
Lahko uporabiš tudi kanto za smeti, je precej priročna za takle motorček.
Potem odklopi gorivo, ali pri vgrajenem rezervoarju zapri pipico in naj porabi gorivo iz uplinjača in sam ugasne.
Sol s cevjo oplakni iz motorja, posuši s komprimiranim zrakom in krpo ali na soncu in takega odnesi na servis.
Motor dobro očisti z žajfnico in vodo, zamenjaj olje, našpricaj komplet motor s krownom ali kakim drugim sredstvom proti koroziji, posebaj 4 vijake pod motorjem vidne od spodaj, ki vedno zgnijejo.
Lahko ga tudi konzerviraš s sprejem za konzervacijo, tega našpricaš v fergazer dokler motor ne crkne. Po tem na vijaku fergazerja, ki je dosegljiv skozi plastiko spodaj spustiš bencin iz šalčke.
Motor ne rabiš dajat v vodo ker je zračno hlajen, ne rabi vode.
Lahko ga tudi konzerviraš s sprejem za konzervacijo, tega našpricaš v fergazer dokler motor ne crkne. Po tem na vijaku fergazerja, ki je dosegljiv skozi plastiko spodaj spustiš bencin iz šalčke.
Motor ne rabiš dajat v vodo ker je zračno hlajen, ne rabi vode.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
A nima izpuha hlajenega z vodo kot Tomos 4 ?
Ne. To je 4t, se bistveno manj greje kot 2t.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
-
al
jaz poleg opisanega odprem pokrov in ga splaknem tudi po “motorju” itd... (tohatsu 9,8 2t)
sol se nabere povsod
sol se nabere povsod
Jaz pa najprej splaknem po motorju, nato sledi izpiranje (laufanje) v sladki vodi. Motor se pri tem segreje in voda od splakovanja prej pohlapi. Če smo natančni.
Xilinx Vivado HLx trainee
- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
V vsakem primeru ga je dobro v sod namočit tudi zračno hlajenega, ker tudi po nogi in izpuhu (vsaj kolikor je namočenega v vodo teoretično) od znotraj je sol, ki pa je s cevjo ne boš oplahnil.
Al pa gas na Ptuj.
Al pa gas na Ptuj.
Hvala. Sem upošteval nasvet in ga sčistil v sodu, in pustil da ugasne ob zaprtem bencinu.
Ga bom naslednji teden peljal v Trzin na servis. Kaj pa je potrebno reči da naredi, oz je dovolj da se reče da je konec sezone in da ga pripravi za naslednjo sezono ? Morda kdo ve kolikšen je strošek ?
Hvala
Ga bom naslednji teden peljal v Trzin na servis. Kaj pa je potrebno reči da naredi, oz je dovolj da se reče da je konec sezone in da ga pripravi za naslednjo sezono ? Morda kdo ve kolikšen je strošek ?
Hvala
Rozejevi vse vedo kaj je treba narest. Najprej poklici in se naroci za termin servisa. Ceno ti bodo pa tam povedal.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti