Imam Garmin Echomap Plus 92sv z Reactor 40 AP z GHC20.
Glede na dokumentacijo, naj bi AP sprejemal PGN 127245 preko NMEA2000 za položaj krmila.
Zanima me, ali je potemtakem vsak dajalnik položaja krmila kompatibilen? Recimo Simrad RF25N? Mogoče kateri drug, ki se priklopi na NMEA2000?
A.
Garmin AP + Simrad senzor položaja krmila
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Garmin AP + Simrad senzor položaja krmila
Glede na dokumentacijo, naj bi AP sprejemal PGN 127245 preko NMEA2000 za položaj krmila.
Zanima me, ali je potemtakem vsak dajalnik položaja krmila kompatibilen? Recimo Simrad RF25N? Mogoče kateri drug, ki se priklopi na NMEA2000?
Vsak, čisto vsak nmea2000 rudder return senzor MORA biti kompatibilen! Težava pri določenih znamkah zna bit le v tem, da taki senzorji lahko potrebujejo kalibracijo, kalibracija pa se izvede le s proprietarnimi paketi proizvajalca. Rečeno drugače, senzor proizvajalca XYX potrebuje npr chartplotter istega proizvajalca XYX da se skonfigurira. Ko je konfiguriran pa PGN 127245 ki ga oddaja razumejo vse možne nmea2000 naprave. Pred nakupom se je potrebno pozanimati kako je s tem!
Xilinx Vivado HLx trainee
kasaudio napisal/-a:Pred nakupom se je potrebno pozanimati kako je s tem!
Saj to počnem, pa mi nobeden ne zna odgovoriti.
A.
Te firme veliko dela vlagajo v kompatibilnost teh naprav. Ne da bi jo poenotili ampak da bi jo onemogočili hkrati pa še vedno podpirali n2k standard.
Jaz mislim da ne bo pilo vode ampak probaj pa vseeno.
Jaz mislim da ne bo pilo vode ampak probaj pa vseeno.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Ja, saj to bom naredil. Bom počakal, da meje odprejo, potem pa naročim. Če ne bo delalo, imam 14 dni za vrnitev.
A.
A.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov