SIDRO Mantus
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
georgee120
- Desetnik
SIDRO Mantus
Kje se najbolj splača kupiti Mantus sidro? SLO, EU?
Re: SIDRO Mantus
Original ali ponaredek?
-
georgee120
- Desetnik
Original
SLO je itak v EU, ali kupiš v AT ali IT ali CRO ni bistvene razlike v ceni, jaz kar rabim največkrat naročim pri navtikaceneje in je ponavadi cena ok, največkrat boljša od naštetih držav, l.p.
Vpiši v Google Mantus Xkg in boš lahko takoj primerjal cene. Pa ne pozabi prištet še dostavo.
Jaz sem ga kupil pri PrimusR. Cena sicer ni bila najnižja, ampak sem ga vseeno kupil pri njemu, ker pač raje podpiram lokalne prodajalce (če ne pretiravajo s ceno). In PrimusR ne pretirava. Pa še morjeplovski popust sem dobil
Jaz sem ga kupil pri PrimusR. Cena sicer ni bila najnižja, ampak sem ga vseeno kupil pri njemu, ker pač raje podpiram lokalne prodajalce (če ne pretiravajo s ceno). In PrimusR ne pretirava. Pa še morjeplovski popust sem dobil
Razmišljam, da bi trenutno delta sidro 10kg zamenjal za mantus 11.4kg. Verjetno mantus precej bolje drži, čeprav do sedaj tudi z delto nisem imel večjih težav.
Sem imel obe in Mantus sidro bistveno bolje drži od Delte.
Delte ne maram, pa če mi jo šenkajo. Rocna je recimo tudi dobro sidro.
Delte ne maram, pa če mi jo šenkajo. Rocna je recimo tudi dobro sidro.
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Tud jaz bi imel najraje Mantusa, toda originalni so precej dragi. Obstajajo alternative, jaz mam recimo Wasi kupljen pri Tramontani, ki je samo 30% cene od Mantusa, pa sem zadovoljen. Sidram recimo 2x dnevno 40 dni na sezono, torej recimo 80 x letno. Od tega mi recimo v kakih 5 sidranjih le-to ne uspe v prvem poskusu, v glavnem zaradi trave na dnu, ker se to sidro nekoliko manj zanesljivo zarine v travo. Enkrat samkrat do zdaj v 5 sezonah se mi je pa zgodilo, da na peščenem dnu ni zagrablo, globina je bla okol 12m, v ozkem zalivu Šešula (Šolta), veter je mel kakih 15 vozlov, dolžina ketne ni bla glih po predpisih, in me je vsake pol ure mal prestavlo, pol sem pa moral spokat, ker sem bil že preveč pri skalah, tako da nisem ravno raziskoval, kaj se dogaja na dnu. Sicer pa na peščenem dnu zelo zanesljivo tudi pri vetru 25 vozlov, več pa nisem bil deležen.
Po vsakem sidranju, tudi opoldansko samo za kopanje, grem z masko preverit vkopanost.
O sidrih je blo na tem forumu že dost napisanega. V resnici je to eden najpomembnejših kosov opreme, tako da eni zagovarjajo, da tuki ni za šparat.
Po vsakem sidranju, tudi opoldansko samo za kopanje, grem z masko preverit vkopanost.
O sidrih je blo na tem forumu že dost napisanega. V resnici je to eden najpomembnejših kosov opreme, tako da eni zagovarjajo, da tuki ni za šparat.
Navigare vivere est.
Ne pozabit še eno super vrhunsko sidro Rocna VULCAN.Bomba od sidra.Je zelo eleganten in se superhitro vkoplje pri spremembah smeri vetrov.Nima loka,ki je včas moteč in sidro ne sede na barko.Res priporočam.Žal poceni ni,sam razmislite tko.600 e sem vrgel v vodo da je moje plovilo vredno 40 ke na primer sigurno ali pa imam sidro za 100 e pa ne vem kako bo če zapiha..
pojdi se z bikom bost!
odlična povezava
Na koncu sem 10kg delto zamenjal za pocinkano wasi sidro 14kg, ki je blo okol 200€ cenejše kot mantus 11.4kg. Opazi se pa,da vinč zadnjih nekaj metrov, ko se dviguje malo jamra ampak gre.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Imam Mantusa(original) že 11 let, kupil sem ga po pošti od takratnega zastopnika na Nizozemskem Peter de Man. Sidro 6kg na 2.7 ton barki, nikoli me ni izdalo in vedno spim na sidru.
mašinfirer
habibi Vll napisal/-a:Imam Mantusa(original) že 11 let, kupil sem ga po pošti od takratnega zastopnika na Nizozemskem Peter de Man. Sidro 6kg na 2.7 ton barki, nikoli me ni izdalo in vedno spim na sidru.
Kaj pa tule - bilo najbrž premalo verige?
viewtopic.php?f=7&t=2798&p=339591&hilit=#p339591
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti