Trdnost tende me med plovbo niti ne muči, saj bo takrat zložena. Rahlo nezaupljivo jo gledam in si predstavljam kako jo bo burja položila, če pihne od strani.
V smeri naprej-nazaj je tenda utrjena, tu ni problemov.
V smeri levo-desno je nič ne veže, visi le na tistih dveh majhnih zglobih.
Zanima me kako utrdite, če sploh, tendo v hudem vetru? Se jo sploh splača imet odprto, ali jo je bolje zložit?
tenda v burji
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Re: tenda v burji
Jaz imam skozi odprto, razen preko zime. Do sedaj v 15 letih na različnih plovilih ni bilo nič. Je pa odvisno kako je narejena, vpeta in kje je locirana barka. Poleg tistih dveh zglobov imam ojačitve še zadaj in spredaj, katere morajo biti dobre da jo stiskajo proti trupu.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Jaz imam bimini in sprayhood celo leto gor, že zato da je teak v kokpitu bolj zaščiten. Če je konstrukcija dobra ji veter kaj dosti ne more.
- 1stofficer
- Admiral
Lure napisal/-a:Jaz imam bimini in sprayhood celo leto gor, že zato da je teak v kokpitu bolj zaščiten. Če je konstrukcija dobra ji veter kaj dosti ne more.
Enako, za enkrat. Pokrit je hkrati tudi pleksi vhod, ki mi pri kakih nalivih ne vliva ravno zaupanja. Plus binacle kjer voda hitro najde pot v notranjost. Da bi podaljsal zivljenjsko dobo sprayhooda in biminija pa razmisljam, da bi vse podrl prek zime in barko pokril s cerado.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov