Jahooooo!!! mornarji vseh vst.
Uporabil sem "išči" kot vsakič ko mam problem in ste mi večkrat pomagali z že zapisanim pa tokrat nisem imel sreče.
Mam problem in sicer letos je barka prvič čez zimo v vodi in pokrita z (laično rečeno) plastično cerdo.In tu nastopi problem kondenz na spodnji strani cerade kateri se pojavi samo ob slabem vremenu ali ko ni vetra.
Ma kdo podobne težave?
Ali pa kakšno sešitev (ki ni pelji ga domol pod streho).
Sam sem razmišljal o ventilatorju na sončno energijo ali pa nadomestiti to cerado z tisto iz blaga kot jo imam na biminiju.(tista na biminiju mi ni še kondenzirala) ampak mi jo je škoda za pozimi.
Ufa kdaj bo spet poletje....
Cerada in "kondenz"
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Cerada in "kondenz"
Vozi z glavo in ne z rokami.
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Čudno se mi zdi, da se ti kondenz pojavlja samo kadar je barka v vodi. Plastična cerada pač ne prepušča zraka kar je razumljivo. Tesno položena PVC cerada ali plahta na katerokoli površino povzroča kondenz, razen če je malo dvignjena nad delom, ki ga mora zaščititi.
Zatorej, dvigni malo plastično cerado in naredi t.i. zračni most.
Kondenz pa se naredi le pri večji spremembi temperature, kar pa se kmalu ne bo več poznalo.
Obstaja pa še ena možnost, da je voda pronicala pod plastično cerado in je zato mokro.
LP

Zatorej, dvigni malo plastično cerado in naredi t.i. zračni most.
Kondenz pa se naredi le pri večji spremembi temperature, kar pa se kmalu ne bo več poznalo.
Obstaja pa še ena možnost, da je voda pronicala pod plastično cerado in je zato mokro.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
To pa je recept, kateri mi je dala naša Morjeplovka Anna-Mari( sama ni hotela to pisat ker še je, po njenem, premlada Morjeplovka) in je preizgušen s strani prekaljenih navtikov v Dalmaciji.
Električarji uporabljajo neko snov, zgleda kot debelejši pesek, za ohranjanje suhega zraka v transformatorskih postajah. Sem se pozanimal pri sosedu, kateri dela na Elektro MB, je res , cena, eno pivo za žakl
.
LP
Električarji uporabljajo neko snov, zgleda kot debelejši pesek, za ohranjanje suhega zraka v transformatorskih postajah. Sem se pozanimal pri sosedu, kateri dela na Elektro MB, je res , cena, eno pivo za žakl
LP
Ja , temu "pesku" rečemo silikagel "silicagel". Pa ni vsemogočen! Predvsem bi jaz poskrbel za prezračevanje, pa še kakšen vlagolovilec lahko kupiš za par €.
Kondenz pa se nabira, ko je temperatura "stene" precej nižja od temperature zraka.
Kdo se ne razveseli močno orošene flaške piva? = Kondenz! Mrzla flaška + topel vlažen zrak = izločanje vode.
Ista stvar, ki včasih
včasih pa
.
Kondenz pa se nabira, ko je temperatura "stene" precej nižja od temperature zraka.
Kdo se ne razveseli močno orošene flaške piva? = Kondenz! Mrzla flaška + topel vlažen zrak = izločanje vode.
Ista stvar, ki včasih
"Na vod ni zajebancije" je rekel in ostal živ.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta