Zaklepanje izvenkrmnih motorjev?

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

honda_11
Višji štabni vodnik

Zaklepanje izvenkrmnih motorjev?

OdgovorNapisal/-a honda_11 » To Mar 02, 2010 13:10

Iscem primeren nacin za zaklep Tohatsu 20km. Nasel sem tale izdelek http://www.seafaring.com/shipstore/inde ... s_id=11267 Ker sem se nov v navtki vas sprasujem, ali se sploh splaca odsteti malo vec denarja za kakovostnejso kljucavnico ali zadostuje navadna inox zabica.

LP
bulldog
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a bulldog » Če Mar 04, 2010 23:10

lep pozdrav..jaz imam kar navadno kljucavnico malo bolj mocno in pocinkano tako da nerjavi,in sem cisto zadovoljen plus tega je se vse kasko zavarovano tako da..malo velik se mi zdi za to profi kljucavnico ce ti bo kdo zelel kaj storiti ti bo.. lep pozdrav.. cim manj komplicirat..
Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » Pe Mar 05, 2010 00:13

Sam sem ob nakupu gumenjaka kupil tudi ključavnico od yamahe, ki se je med vožnjo razpadla in do konca sezone cela zarustala :x Priporočam ti, da kupiš navadno inox ključavnico in jo daš skozi tiste luknje za pričvrstitev motorja in to je to.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Mar 05, 2010 07:56

Glede na težo motorja, ga morata sneti najmanj dva, se pravi bi se bilo potrebno pripraviti, kar pa pomeni da je najmanjši problem vzeti tudi klešče za rezanje armature betonskega železa. S takimi kleščami brez problema preščipnemo vsako klučavnico, tudi kitajski inox.

Predlagam, da motorjev, ki so težkji od 30kg sploh ne zaklepate, tudi sam sem vedno zaklepal, dokler ni kitajski inox zarjavel in na koncu nisem mogel odpreti ključavnice, seveda se razume da sem redno mazal klučavnice.

Najmanjši problem pa je barko ponoči odšlepati v kakšen zaliv in v miru delati, tako da nič ne pomaga glede kraje, tudi domačini imajo večinoma odprte barka, motorjev pa tudi večinoma ne zaklepajo, vsaj tam kjer imam barko vezano.
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Mar 05, 2010 08:27

No dejstvo je, da če maš ti na motorju ključavnico sosed pa ne, se tvoje ziher ne bodo lotil!! Tko da jaz bi nekaj vseeno dal gor...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Mar 05, 2010 17:31

Odvisno od motorja :lol: :lol:

Drugo dejstvo pa je da bo težko motor prodati, glede na izkušnje ki jih je napisal Atilone, še težje pa vpisati takšen motor v plovno dovoljenje. Seveda tu mislim, na 20HP motor ki je bil omenjen na začetku, drugo pa so pomožni motorji do 6HP.
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Pe Mar 05, 2010 18:44

Gaso napisal/-a:Odvisno od motorja :lol: :lol:

Drugo dejstvo pa je da bo težko motor prodati, glede na izkušnje ki jih je napisal Atilone, še težje pa vpisati takšen motor v plovno dovoljenje. Seveda tu mislim, na 20HP motor ki je bil omenjen na začetku, drugo pa so pomožni motorji do 6HP.

Če pa gre tak motor do Romunije... se pa tudi tam proda...
Vsaj tako mi je pojasnil kriminalist z Obale, ko sem prijavil poskus tatvine.
kotulc
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kotulc » To Mar 23, 2010 21:42

Ima kdo izkušnje z to ključavnico?
http://www.abus.de/us/main.asp?ScreenLa ... 3318249877

Nekaj je zaklepanje motorja na čoln ... ali kdo zaklene motor/čoln še kako drugače, da onemogoči vožnjo ? (ker brez težav pride nekdo ponoči in priklopi svoj tank ter se preprosto odpelje)

Npr. zaklepanje čolna na verigo (s katero je čoln povezan s pomolom ali kopo mortom)
Andrej68
Višji vodnik
Kraj: okolica Ptuja

OdgovorNapisal/-a Andrej68 » Sr Mar 24, 2010 07:25

Pozdravljeni !

Svojega gumenjaka Maestral 50 + Yamaha 40 imam privezanega na boji ,
utež cca. 120kg , privezan z verigo na koncu veriga razdeljena v dva konca na malo krajšem koncu imam karabin , na drugem daljšem pa inox ključavnica . Zadnja tri leta ni bilo težav . Motor zaklenem le z ključavnico za kolesa ...

Lp
Andrej
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Sr Mar 24, 2010 09:15

moje mnenje je da če ga bo hotel ukrast ga bo in tuki ni kej kva!jaz imam ključavnico bolj proti odvitju pritrdilcev kot proti kraji :? če pa klučavnica odvrne morebitnega lopova pa še toliko bolje.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Mar 26, 2010 13:10

Fantje iz izkušenj povem, da ko so pred leti prišli ponoči po male (do 6KM) motorje so jih lepo pobrali 3-4, eden je imel na motorju pa ključavnico Burg Wachter zaščiteno proti ščipanju je šel pa še čoln. In niso se odpeljali po cesti!!! Da bi pa težje od 20KM in več v vodi dol šravfal :shock:, vedi zagotovo, da bo šel tudi čoln in potem v miru na samem ....

Najboljša zaščita je zavarovanje.

Še vedno pa mi ni jasno kako romuni nabašejo po 5-6 po 100KM v avto pa gasa.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Pe Mar 26, 2010 14:15

kocka napisal/-a:Fantje iz izkušenj povem, da ko so pred leti prišli ponoči po male (do 6KM) motorje so jih lepo pobrali 3-4, eden je imel na motorju pa ključavnico Burg Wachter zaščiteno proti ščipanju je šel pa še čoln. In niso se odpeljali po cesti!!! Da bi pa težje od 20KM in več v vodi dol šravfal :shock:, vedi zagotovo, da bo šel tudi čoln in potem v miru na samem ....

Najboljša zaščita je zavarovanje.

Še vedno pa mi ni jasno kako romuni nabašejo po 5-6 po 100KM v avto pa gasa.

kaj Romun ve kaj je ena tona 8) :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti