Zaklepanje izvenkrmnih motorjev?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Zaklepanje izvenkrmnih motorjev?
Iscem primeren nacin za zaklep Tohatsu 20km. Nasel sem tale izdelek http://www.seafaring.com/shipstore/inde ... s_id=11267 Ker sem se nov v navtki vas sprasujem, ali se sploh splaca odsteti malo vec denarja za kakovostnejso kljucavnico ali zadostuje navadna inox zabica.
LP
LP
Glede na težo motorja, ga morata sneti najmanj dva, se pravi bi se bilo potrebno pripraviti, kar pa pomeni da je najmanjši problem vzeti tudi klešče za rezanje armature betonskega železa. S takimi kleščami brez problema preščipnemo vsako klučavnico, tudi kitajski inox.
Predlagam, da motorjev, ki so težkji od 30kg sploh ne zaklepate, tudi sam sem vedno zaklepal, dokler ni kitajski inox zarjavel in na koncu nisem mogel odpreti ključavnice, seveda se razume da sem redno mazal klučavnice.
Najmanjši problem pa je barko ponoči odšlepati v kakšen zaliv in v miru delati, tako da nič ne pomaga glede kraje, tudi domačini imajo večinoma odprte barka, motorjev pa tudi večinoma ne zaklepajo, vsaj tam kjer imam barko vezano.
Predlagam, da motorjev, ki so težkji od 30kg sploh ne zaklepate, tudi sam sem vedno zaklepal, dokler ni kitajski inox zarjavel in na koncu nisem mogel odpreti ključavnice, seveda se razume da sem redno mazal klučavnice.
Najmanjši problem pa je barko ponoči odšlepati v kakšen zaliv in v miru delati, tako da nič ne pomaga glede kraje, tudi domačini imajo večinoma odprte barka, motorjev pa tudi večinoma ne zaklepajo, vsaj tam kjer imam barko vezano.
Gaso napisal/-a:Odvisno od motorja![]()
Drugo dejstvo pa je da bo težko motor prodati, glede na izkušnje ki jih je napisal Atilone, še težje pa vpisati takšen motor v plovno dovoljenje. Seveda tu mislim, na 20HP motor ki je bil omenjen na začetku, drugo pa so pomožni motorji do 6HP.
Če pa gre tak motor do Romunije... se pa tudi tam proda...
Vsaj tako mi je pojasnil kriminalist z Obale, ko sem prijavil poskus tatvine.
Ima kdo izkušnje z to ključavnico?
http://www.abus.de/us/main.asp?ScreenLa ... 3318249877
Nekaj je zaklepanje motorja na čoln ... ali kdo zaklene motor/čoln še kako drugače, da onemogoči vožnjo ? (ker brez težav pride nekdo ponoči in priklopi svoj tank ter se preprosto odpelje)
Npr. zaklepanje čolna na verigo (s katero je čoln povezan s pomolom ali kopo mortom)
http://www.abus.de/us/main.asp?ScreenLa ... 3318249877
Nekaj je zaklepanje motorja na čoln ... ali kdo zaklene motor/čoln še kako drugače, da onemogoči vožnjo ? (ker brez težav pride nekdo ponoči in priklopi svoj tank ter se preprosto odpelje)
Npr. zaklepanje čolna na verigo (s katero je čoln povezan s pomolom ali kopo mortom)
Pozdravljeni !
Svojega gumenjaka Maestral 50 + Yamaha 40 imam privezanega na boji ,
utež cca. 120kg , privezan z verigo na koncu veriga razdeljena v dva konca na malo krajšem koncu imam karabin , na drugem daljšem pa inox ključavnica . Zadnja tri leta ni bilo težav . Motor zaklenem le z ključavnico za kolesa ...
Lp
Andrej
Svojega gumenjaka Maestral 50 + Yamaha 40 imam privezanega na boji ,
utež cca. 120kg , privezan z verigo na koncu veriga razdeljena v dva konca na malo krajšem koncu imam karabin , na drugem daljšem pa inox ključavnica . Zadnja tri leta ni bilo težav . Motor zaklenem le z ključavnico za kolesa ...
Lp
Andrej
Fantje iz izkušenj povem, da ko so pred leti prišli ponoči po male (do 6KM) motorje so jih lepo pobrali 3-4, eden je imel na motorju pa ključavnico Burg Wachter zaščiteno proti ščipanju je šel pa še čoln. In niso se odpeljali po cesti!!! Da bi pa težje od 20KM in več v vodi dol šravfal
, vedi zagotovo, da bo šel tudi čoln in potem v miru na samem ....
Najboljša zaščita je zavarovanje.
Še vedno pa mi ni jasno kako romuni nabašejo po 5-6 po 100KM v avto pa gasa.
kocka napisal/-a:Fantje iz izkušenj povem, da ko so pred leti prišli ponoči po male (do 6KM) motorje so jih lepo pobrali 3-4, eden je imel na motorju pa ključavnico Burg Wachter zaščiteno proti ščipanju je šel pa še čoln. In niso se odpeljali po cesti!!! Da bi pa težje od 20KM in več v vodi dol šravfal, vedi zagotovo, da bo šel tudi čoln in potem v miru na samem ....
kaj Romun ve kaj je ena tona
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti