Motorji SELVA (9,9KM)

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

kotulc
Kontraadmiral

Motorji SELVA (9,9KM)

OdgovorNapisal/-a kotulc » Če Apr 22, 2010 12:32

Lep pozdrav!

Zanimam me če ima kdo izkušnje z motorji Selva, konkretno z modelom Piranha 9,9KM?
Mislim, da gre za edini enocilinderski 4T motor z 9,9KM na trgu, zanimiv se mi zdi predvsem zaradi lažjega transporta (30kg in manjše mere).

Ta model dela SELVA ... vsi Selvini motorji od 15KM naprej pa so medna delo Yamahe.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Apr 23, 2010 08:33

Tudi mene zanima oz. mojega bratranca, ker je cena zelo nizka proti ostalim v tej kategoriji moči.
Guma je guma, zaenkrat.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Apr 23, 2010 09:50

Sem dobil odgovor da je to motor od Parsuna.
Guma je guma, zaenkrat.
dravdej
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a dravdej » Pe Apr 23, 2010 10:27

janadino napisal/-a:Sem dobil odgovor da je to motor od Parsuna.

Podobne izdelave je toraj Korejske ne pa čisto Parsuna ,ker ima 1 cilinder samo !
SELVA PIKE 9.9 je pa cenovni rang više in ima 2.cilindra ter je praktično Yamahin motor !
kotulc
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kotulc » To Maj 04, 2010 12:31

@janadino: Se je kolega odločil za Selvo?

Ima kdorkoli kakšne informacije v zvezi s tem motorjem .... cena 1200€ in teža izgledata vabljivi , kako je pa z zanesljivostjo?
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Maj 05, 2010 07:43

Pravi da še ne, če do konca tedna ne dobi neke ponudbe da pa se bo potem mogoče odločil. Bo sam kaj več napisal.
Ja, vsem je zanimiva mala teža in nizka cena. Če bi to vsaj 5 let letelo brez večjih problemov bi bilo to to.
Guma je guma, zaenkrat.
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Maj 05, 2010 15:20

Živjo,
malo sem pozen pa vseno... imel sem selvo zadar 4km 2t...
pošteno povem ko sedaj vidim selvin motor postanem živčen...
na kratko bom povedal sami problemi...
vem da moj ni bil tak po katerem ti sprašuješ, lahko da so se zadeve v teh letih, jaz sem ga kupil pred petimi leti in pred tremi prodal, kaj spremenile...
selve pa ziher ne kupim nikoli več....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
jack
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jack » Sr Maj 12, 2010 18:45

Kotulc:

Samo SELVE ne kupi :!:
Moj prijatelj, ki imava skupaj priveze in hodiva skupaj na dopust, (vsak s svojo barko), sem ga moral že prvi dan šlepat ob celi Istri, ker mu je motor na lepem crknil, zjutraj pa je vžgal kot da nič ni bilo.
Problemi so bili tudi z menjalnikom, saj je motor pri prestavljanju iz vzvratne v ler , ter v prvo skorj vedno crkaval, to pa je ravno takrat ko ga najbolj rabiš.
Ko so to na servisu porihtali, je požrlo zobnike v menjalniku, ko pa so zamenjali še to, se je čez nekaj časa dobesedno zlomila še pogonska os do pete.
Ko pe je bilo že vse zamenjano pa glej ga hudiča spet na poti na dopust pri Puli motor crkne in mu kljub vsem ukrepom ni pomoči, tako da so svojci z avtom pripeljali starega tomosa 4,8 , ki je kljub starosti bistveno boljši od Selve.
Pri menajvi olja v peti je v peti več vode kot olja.

Naj povem še to, da motor služi samo za pogon 7 m velike in lahke jadrnice, katero je prej 20 let brez problemov poganjal tomos 4,8.

Moj prijatelj je selvo kupil tudi samo zaradi majhne teže, saj je razmerje konji -teža tukaj najmanjše. Je pa tako, da kar je lahko ne more biti trdno in kvalitetno.

Svetujem ti da pogledaš Hondo, Suzukija ali Yamaho, ki pa je malce težja. Kakšen evro več za motor ni strtan vržen denar, če pa kupiš Selvo pa dobiš v kompletu vse probleme, ki sem jih opisal pa verjetno še kakšnega za povrh.

LP
Matejc
Admiral

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Maj 12, 2010 18:48

uhh kok so mi zgoraj napisane stvari znane :twisted: :twisted:
jack
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jack » Sr Maj 12, 2010 18:54

Dravelj:

Jaz iamam 4t Yamaho 8 HT, 2 cilindra.
Selvin motor nima nič skupnega z Yamaho, poleg tega pa je pri Yamahi sam motor vsaj pol težji od Selve.

Meni Yamaha 8 dela kot je treba, le zraka potrebuje veliko, to pa itak rabijo vsi štiritaktniki.

LP
jack
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jack » Sr Maj 12, 2010 19:03

Matejc:

Saj bi lahko opisal še kekšen problem s Selvo, pa mi prijatelj, ki ima Selvo sploh ne upa več govoriti o problemih z motorjem, ker mu je nerodno saj je vse skupaj postalo že tako tragikomično :lol: , da smo mu kolegi že svetovali, da je najbolje, da motor prvič ko mu crne enostavno samo vrže dol iz nosilca. :oops: V morje seveda po možnosti tam kjer je globoko. :lol:

LP
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Maj 12, 2010 22:07

S Selvami so bili res problemi in tudi jaz sem napisal na forumu že večkrat, da ne kupujte starih 2T Selva motorjev...

Kar pa se tiče novih 4T motorjev, pa so to povsem navadne Yamahe! Razlika je natančno NIČ!
In mimogrede, vsi menjalniki (pete) na motorjih Yamaha so "Made in Selva"! Kvaliteta pa je odlična!

LP
kotulc
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kotulc » Sr Maj 12, 2010 22:49

@Admin: žal niso vse nove Selve Yamahe .. kot sem že napisal so to le modeli od 15KM naprej in le nekateri pod 15KM.
Matejc
Admiral

OdgovorNapisal/-a Matejc » Če Maj 13, 2010 17:06

Ma sej veš admin kako pravjo

kogar kača piči se še zvitga štrika boji...

tko da jest ne grem več s selvo v španovijo... pa magari da je yamaha... mam yamaho rajš :wink: :wink:
dravdej
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a dravdej » Pe Maj 14, 2010 07:40

Selvo res nisem kupil !
Sem rajši kupil Tohatsu 9.8 2T pa je raketa in deluje v nulo pa še kvaliteta je tud na nivoju ! Pa ma samo 25kg!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov