Spoštovani morjeplovci!
Imam namen prepeljati plovilo iz Paga v Koper in sicer po AC.
Skupna masa prikolice in plovila je 2500 kg, na razpolago pa imam
VW tiguan, ki ima dovoljeno NDM priklopnika 2200 kg.
Zanima me ali lahko nosilnost avtomobila(cca 600 kg) kompenziram z
večjo težo priklopnika oz ali bo "malček" tiguan zdržal.
Vse teme o odgovornosti v prometu, ter prekrških tokrat pustimo ob strani.
LP!
Mitja
vleka prikolice
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Mislim, da ni kaj preveč pametno početje tole. Vseeno 600kg več, kot je dovoljeno s strani proizvajalca je ogromno. Sile se pri hitrosti še toliko bolj povečajo.
My car detailing projects:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
No, najprej je treba sešteti težo avtomobila in prikolice, potem pa vidiš če si čez kategorijo, ki jo imaš vpisano v vozniškem.
Izkušnja z mojim prejšnjim passatom 4motion je bila tale... težka prikolica je praktično uničila zadnji pogon.
PS.. največji problem bo, če se ti kaj zgodi!!!!
Izkušnja z mojim prejšnjim passatom 4motion je bila tale... težka prikolica je praktično uničila zadnji pogon.
PS.. največji problem bo, če se ti kaj zgodi!!!!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Re: vleka prikolice
maun napisal/-a:Vse teme o odgovornosti v prometu, ter prekrških tokrat pustimo ob strani.
LP!
Mitja
Njega zanima izrecno samo vožnja in ne kakšne prekrške si bo nakopal na glavo
Ure dnevi leta tečejo....
Živjo,
moje skromno mnenje bi bilo, da si raje privošči nekoga z ustreznim avtom in prikolico, ki bo izpolnjeval vse potrebne zahteve. Na koncu te zna priti ceneje, kot, če te samo ustavijo policaji, bože ne daj, da še povzročiš kakšno nesrečo na kakšni mokri magistrali. Vse je OK, dokler je vse OK, ko pa imaš sr*****je, pa se po glavi tolčeš.
daj se pozanimaj, koliko te pride, da nekoga najameš, da ti to pripelje gor, mogoče boš presenečen
moje skromno mnenje bi bilo, da si raje privošči nekoga z ustreznim avtom in prikolico, ki bo izpolnjeval vse potrebne zahteve. Na koncu te zna priti ceneje, kot, če te samo ustavijo policaji, bože ne daj, da še povzročiš kakšno nesrečo na kakšni mokri magistrali. Vse je OK, dokler je vse OK, ko pa imaš sr*****je, pa se po glavi tolčeš.
daj se pozanimaj, koliko te pride, da nekoga najameš, da ti to pripelje gor, mogoče boš presenečen
Green to green or red to red, safely go ahead!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta