Morjeplovci pozdravljeni ,
Večina na morju nas na kokpitu (ali okoli kamper cerade) proti soncu zmeraj pripenja razne stranske brisače ,bele rjuhe itd.Samo ,da dobimo senco seveda.
Zanima me kako imeta to rešeno ,Namreč ,ko sem bil po marinah sem videl, da imajo nekateri rešeno res lepo lično po moje kak elastičen materijal in imajo kar po meri to narejeno so po moje na ježka naredili in se od znotraj samo pripne.Imate kako pametno varianto predlog kako to lepo lično narediti ali kdo to dela itd.. . Namreč mali otroci in sonce ne gredo preveč skupaj .
Hvala že vnaprej.
STRANSKI - SENČNIKI KOKPITA
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
STRANSKI - SENČNIKI KOKPITA
glej imam narejene senčnike za zadnji del kokpita po meri, zajebavam se da jih zmontiram, da mi vse od ja.c kaplja tko da sem zadevo poenostavil...
doma sem vzel navadno belo rjuho, ji na vsakem vogalu naredil vozel, na vozel privezal pajka ( tisto elastiko s kljukami) in jo lepo zahaklam na tisto stran kjer je pač sonce v 20 sekundah... hitro enostavno in poceni.... pa še elastike fino amortizirajo veter....
glej imam narejene senčnike za zadnji del kokpita po meri, zajebavam se da jih zmontiram, da mi vse od ja.c kaplja tko da sem zadevo poenostavil...
doma sem vzel navadno belo rjuho, ji na vsakem vogalu naredil vozel, na vozel privezal pajka ( tisto elastiko s kljukami) in jo lepo zahaklam na tisto stran kjer je pač sonce v 20 sekundah... hitro enostavno in poceni.... pa še elastike fino amortizirajo veter....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Obstajajo posebni materiali za to, samo so hudičevo dragi. Recimo tak luknjičast material se uporablja na večjih HT barkah, kjer je nekako potrebno zapreti okna, drugače si kot v topli gredi. Nekateri za to uporabijo kar sunbrelo, vendar je v takem primeru prepust svetlobe skoraj ničen. Tudi pluti s tem ne moreš....
Specialen material pa omogoča dokaj dober pogled navzven skozi majhne lunjice, sonce pa notri skoraj ne pride... Problem tega materiala je kot prvo že omenjena ekstremno visoka cena in pa tudi teža, saj je precej debel in podoben recimo nekakšni gumi. Od sunbrele je pomoje ene 10x težji...
Jaz imam iz tega materiala narejen senčnik na zadnji šajbi. Na 6 majhnih ježkov se pripne na obstoječi del camper topa z notranje strani. Super! Slabost pa je ta, da malo dodatno greje, saj bi bilo bolje, da bi se pripel na zunanjo stran, kjer bi se hladil. Material je namreč temno siv... Kos materiala in ježke mi je naredil naš Barh.
LP
Specialen material pa omogoča dokaj dober pogled navzven skozi majhne lunjice, sonce pa notri skoraj ne pride... Problem tega materiala je kot prvo že omenjena ekstremno visoka cena in pa tudi teža, saj je precej debel in podoben recimo nekakšni gumi. Od sunbrele je pomoje ene 10x težji...
Jaz imam iz tega materiala narejen senčnik na zadnji šajbi. Na 6 majhnih ježkov se pripne na obstoječi del camper topa z notranje strani. Super! Slabost pa je ta, da malo dodatno greje, saj bi bilo bolje, da bi se pripel na zunanjo stran, kjer bi se hladil. Material je namreč temno siv... Kos materiala in ježke mi je naredil naš Barh.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov