Nočnogled Lidl
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
bostjanpar
- Kapitan fregate
- Kraj: Lj-Črvar
Nočnogled Lidl
Ali se je mogoče kdo opremil z nočnogledom, ki so ga nedavno prodajali v Lidlu?
Sam sem se sicer zaobljubil, da praga Lidla ne prestopim več, odkar sem šel dvakrat po neko orodje, ki je baje pošlo že v nekaj minutah. A če stvar vsaj približno dela, bom snedel besedo in ga skušal v prihodnji akciji nabaviti. Na barki bi znal biti koristen.
Sam sem se sicer zaobljubil, da praga Lidla ne prestopim več, odkar sem šel dvakrat po neko orodje, ki je baje pošlo že v nekaj minutah. A če stvar vsaj približno dela, bom snedel besedo in ga skušal v prihodnji akciji nabaviti. Na barki bi znal biti koristen.
-
Original-One
- Viceadmiral
Re: Nočnogled Lidl
bostjanpar napisal/-a:Ali se je mogoče kdo opremil z nočnogledom, ki so ga nedavno prodajali v Lidlu?
Imaš kakšen link?
-
bostjanpar
- Kapitan fregate
Na spletni strani Lidla je ni več, ker je akcija že mimo.
Drugače pa je šlo za daljnogled s 5x povečavo oprenljen z ojačevalnikom svetlobe, ki je sklopljen s CCD senzorjem. Cena- zares smešna , če stvar dela - 130 EUR.
V svojem prejšnjem življenju sem delal na inštitutu, kjer so kolegi takšne naprave (sicer naslednje generacije) razvijali za takratno JLA. Pa se jih je dalo kdaj sposodit. Se res da po gozdni cesti peljat z avtom z ugasnjenimi lučmi ob zvezdni svetlobi. Nekdaj takšne stvari stale premoženje, tako da se je le vojska lahko igrala z njimi. Pa še embargi so bili za zadnje generacije naprav.
Drugače pa je šlo za daljnogled s 5x povečavo oprenljen z ojačevalnikom svetlobe, ki je sklopljen s CCD senzorjem. Cena- zares smešna , če stvar dela - 130 EUR.
V svojem prejšnjem življenju sem delal na inštitutu, kjer so kolegi takšne naprave (sicer naslednje generacije) razvijali za takratno JLA. Pa se jih je dalo kdaj sposodit. Se res da po gozdni cesti peljat z avtom z ugasnjenimi lučmi ob zvezdni svetlobi. Nekdaj takšne stvari stale premoženje, tako da se je le vojska lahko igrala z njimi. Pa še embargi so bili za zadnje generacije naprav.
Za 130EUR boš pomoje videl le do kljuna, če si motornjak oziroma do (prvega) križa, če si štracar. Vidna razdalja je verjetno cca 15m.
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss? ... &x=16&y=19
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss? ... &x=16&y=19
Nazadnje spremenil Slootack, dne Sr Dec 22, 2010 09:40, skupaj popravljeno 1 krat.
-
bostjanpar
- Kapitan fregate
-
Original-One
- Viceadmiral
Take "nightvisione" sem jaz izdeloval za airsoftarje doma, le na bolsjaka sem hodil po okularje starih kamkorderjev.
Na amazonu stanejo od 25-70 dolarjev, poglejte si eyeclops ali nekako tako se rece, 68 dolarjev, ljudje ga pa pri nas po bolhi prodajajo po 150 in vec. smesno.
No, zdaj pa k "pravim" nocnogledom, ki imajo ojacevalnik svetlobe in sicer, edino, kar si smrtnik lahko privosci so nocnogledi generacije 1. Vsi uni ki reklamirajo "boljse", "bolj svetlo" in podobna jajca naj samo povejo generacijo modula, in je vse jasno. Jasno je tudi ze pri ceni, od 100 do par sto. Generacija 2 je ze 2 jurja in vec, generacija 3 ali 4 pa tam od 3000 evrov dalje za monokular. za na dva oka, duplo cvenka.
Sam sem imel nocni daljnogled ruske izdelave, seveda generacije 1 in je le malo boljse kot nic. V klubu (airsoft) je se nekaj ljudi imelo podobne, in je bilo pri vseh isto, malo bolje kot nic. Poleg tega ima modul pri gen1 zelo omejeno zivljenjsko dobo, tako da po par sto urah ze ojacuje dosti manj.
Toliko od mene
LP
Na amazonu stanejo od 25-70 dolarjev, poglejte si eyeclops ali nekako tako se rece, 68 dolarjev, ljudje ga pa pri nas po bolhi prodajajo po 150 in vec. smesno.
No, zdaj pa k "pravim" nocnogledom, ki imajo ojacevalnik svetlobe in sicer, edino, kar si smrtnik lahko privosci so nocnogledi generacije 1. Vsi uni ki reklamirajo "boljse", "bolj svetlo" in podobna jajca naj samo povejo generacijo modula, in je vse jasno. Jasno je tudi ze pri ceni, od 100 do par sto. Generacija 2 je ze 2 jurja in vec, generacija 3 ali 4 pa tam od 3000 evrov dalje za monokular. za na dva oka, duplo cvenka.
Sam sem imel nocni daljnogled ruske izdelave, seveda generacije 1 in je le malo boljse kot nic. V klubu (airsoft) je se nekaj ljudi imelo podobne, in je bilo pri vseh isto, malo bolje kot nic. Poleg tega ima modul pri gen1 zelo omejeno zivljenjsko dobo, tako da po par sto urah ze ojacuje dosti manj.
Toliko od mene
LP
Kupil sem ga v Lidlu pred kakim letom dni, ampak ne takega s CCD, še tisto dobro staro analogno varianto. Za 125 eur, kar se mi je zdelo sumljivo poceni. Premer objektiva je 40mm, čez je pokrovček, ki ima 1mm luknjico, kar zadostuje za gledanje pri dnevni svetlobi, ponoči snameš pokrovček.
Pluli smo z 20 vozli ob svetlobi zvezd, slika je dovolj dobra, da vidiš ribiče v čolnih, na robu je malo neostra, sicer je pa uporabno.
Približno tak kot tale:
http://www.scopesnskies.com/prod/Bresse ... V-NOW.html
Ni pa to tiste vrste nočnogled, ki so jih imeli pred kratkim, s CCD senzorjem.
Pluli smo z 20 vozli ob svetlobi zvezd, slika je dovolj dobra, da vidiš ribiče v čolnih, na robu je malo neostra, sicer je pa uporabno.
Približno tak kot tale:
http://www.scopesnskies.com/prod/Bresse ... V-NOW.html
Ni pa to tiste vrste nočnogled, ki so jih imeli pred kratkim, s CCD senzorjem.
motorni
dinksi napisal/-a:Po čem pa je wc papir v Lidlu![]()
3,5 eura 4 slojni 10 komadov
Če češ pocenpocen kupiš unega roza šmirgl u roli z žlebički
ni keč da je neki ful đabe(mercator je itak natega soloh z unimi torki)
ampak ni odišavljen kot od zewe , katere te dišavice povzročajo rake in škampe na guzcah a ok?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti