Najprej lep pozdrav adminu in drugim Morjeplovcem.Veseli me, da se je nekdo spomnil(admin) in ustvaril ta Navtični forum, kjer lahko, še posebaj v tem letnem času, obujaš spomine na sezono, deliš izkušnje z drugimi, dobiš oz. daš kakšen nasvet. Želim ti vse naj, naj,in čim več (resnih) članov.
Imam pa tudi sam eno vprašanje. Ker sem samograditelj (barka 8,30x 2.65, mat. les, prevlečen z polyestrom).nadgradnja bo samo les, me zanima, če obstaja kakšna revija ali kaj podobnega(internetni naslov) kjer je prikazanih par variant za notr. razpored oz. ureditev.
Pa še eno.
Se je kdo od forumovcev že sam lotil leplenja furnirja.Hvala !!!
Notranja ureditev
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Hojla,
Hvala za pohvale, to mi res veliko pomeni, bi pa pri tem pohvalil tudi vse ostale forumovce vključno s tabo, ki dajete konstruktivne nasvete. Brez vas ni foruma...!!!
Glede notranje ureditve pa ti žal ne morem pomagati. To področje mi je popolnoma neznano. Mogoče se ti splača poklicati kakšnega arhitekta, da vrže gor malo "svoj uč"... Sicer znajo precej zaračunati, vprašanje je tudi kdo se spozna na barke, samo imajo pa ponavadi dosti boljši občutek kot ostali ljudje. No vsaj zagotovo boljšega kot jaz.
Mogoče je najbolje da se sprehodiš na nek sejem in si natančno ogledaš notranjosti podobno velikih bark. Recimo v kratkem bo tak večji sejem v Zagrebu, kjer boš lahko videl marsikaj. Poglej si motornjake in jadrnice, poreklo naj bo iz ZDA in Evrope, s tem pa boš dobil marsikatero idejo... Notranjost tudi malo poslikaj, da ne pozabiš kaj si videl.
LP
Hvala za pohvale, to mi res veliko pomeni, bi pa pri tem pohvalil tudi vse ostale forumovce vključno s tabo, ki dajete konstruktivne nasvete. Brez vas ni foruma...!!!
Glede notranje ureditve pa ti žal ne morem pomagati. To področje mi je popolnoma neznano. Mogoče se ti splača poklicati kakšnega arhitekta, da vrže gor malo "svoj uč"... Sicer znajo precej zaračunati, vprašanje je tudi kdo se spozna na barke, samo imajo pa ponavadi dosti boljši občutek kot ostali ljudje. No vsaj zagotovo boljšega kot jaz.
Mogoče je najbolje da se sprehodiš na nek sejem in si natančno ogledaš notranjosti podobno velikih bark. Recimo v kratkem bo tak večji sejem v Zagrebu, kjer boš lahko videl marsikaj. Poglej si motornjake in jadrnice, poreklo naj bo iz ZDA in Evrope, s tem pa boš dobil marsikatero idejo... Notranjost tudi malo poslikaj, da ne pozabiš kaj si videl.
LP
v bistvu je barka stara cca 60 let.bila je 15 let pod streho posledično rasušena.zamenjal sem komplet lesene oplate kar je bilo slabo,očistil vse fuge nato pa vse fuge skital s smolo in takoj preplastil 5 slojev mate in smole.sedaj pa se ukvarjam z lepotnim delom na trupu.brušenje in kitanje.dolga je 10 metrov tako da mi ni dolgčas.ko končam trup pa se bom spravil naprej.montiral sem tudi premčni vijak vetus 60 kgf.
pale napisal/-a:v bistvu je barka stara cca 60 let.bila je 15 let pod streho posledično rasušena.zamenjal sem komplet lesene oplate kar je bilo slabo,očistil vse fuge nato pa vse fuge skital s smolo in takoj preplastil 5 slojev mate in smole.sedaj pa se ukvarjam z lepotnim delom na trupu.brušenje in kitanje.dolga je 10 metrov tako da mi ni dolgčas.ko končam trup pa se bom spravil naprej.montiral sem tudi premčni vijak vetus 60 kgf.
Fino. Jaz sem sicer začel čisto na novo, sva pa v isti fazi dela.Gradil sem iz macesnovih letvic.460 komadov , 4m dolžine,22 mm višine ,18 mm debeline.
.Dal sem samo dve plasti mate( 450 gr. ).Sedaj pa kot ti , izravnave,brušenje ,izkanje vdolbin z senco, markiranje teh, pa zopet kit ,smirkov papir itd.Samo da v tej fazi lepo vse na roko. Nič več mašinc. Roka je že podobna Schwarzenneger-jevi , pred tridesetimi leti ha,ha
Ko pa pogledaš linije, pa pozabiš na vse hudo.Ko se otopli, jo pobarvam ( samo do vodne linije, pustim ,da se fajn posuši, potem jo še samo preobrnem
Bom poročal o napredkih, če jih seveda doživim.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov