DVB-T HR ISTRA
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
DVB-T HR ISTRA
Pozdravljeni
Kakšne so kaj vaše izkušnje z sprejemom DVB-T signala v Hrvaški Istri?
Meni zadeva čez dan dela ok, zvečer pa brez signala. Gre za programe HRT1,2, Nova in RTL.
Imam širokopasovno anteno in še ojačevalnik (GOLDSOUND), tako da je signala dovolj. Nivoja nisem meril, sem pa v času analognega signala spremljal čiste programe...
Mislim da Italjanski programi podirajo hr frekvence....
LP
Kakšne so kaj vaše izkušnje z sprejemom DVB-T signala v Hrvaški Istri?
Meni zadeva čez dan dela ok, zvečer pa brez signala. Gre za programe HRT1,2, Nova in RTL.
Imam širokopasovno anteno in še ojačevalnik (GOLDSOUND), tako da je signala dovolj. Nivoja nisem meril, sem pa v času analognega signala spremljal čiste programe...
Mislim da Italjanski programi podirajo hr frekvence....
LP
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Gabr,
jaz sem v Poreču in imam nekaj več kot 40 TV programov. Je pa res, da so hrvaški programi včasih slabše dosegljivi, sploh kadar je slabo vreme. Včasih sem dobil tudi nekaj slovenskih programov, sedaj pa le-teh ne dobim več. Je pa vedno več italijanskih programov, kateri imajo močne signale. Predvidevam pa, da je tvoj sprejemnik slabše kakovosti, kajti nekaj pa bi že moral dobiti..... saj veš kako je z digitalnim signalom.... ali je.... ali pa ga ni.... srednje izbire ni več.
Pa še nekaj,.... veliko je tudi v anteni.... verjemi!
LP

jaz sem v Poreču in imam nekaj več kot 40 TV programov. Je pa res, da so hrvaški programi včasih slabše dosegljivi, sploh kadar je slabo vreme. Včasih sem dobil tudi nekaj slovenskih programov, sedaj pa le-teh ne dobim več. Je pa vedno več italijanskih programov, kateri imajo močne signale. Predvidevam pa, da je tvoj sprejemnik slabše kakovosti, kajti nekaj pa bi že moral dobiti..... saj veš kako je z digitalnim signalom.... ali je.... ali pa ga ni.... srednje izbire ni več.
Pa še nekaj,.... veliko je tudi v anteni.... verjemi!
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Kje pa si v Istri? Kanal 28, kjer je v originalu hrvaski Mux A, je ze od decembra prakticno mrtev, torej nula, ker ga motijo italjani. Podobno je z Mux B na kanalu 53. Pri meni v Vrsarju deluje samo zacasni kanal K68 (Mux A), pa se tega vcasih zmotijo italjani. Je pa veliko odvisno tudi od mikrolokacije, nekateri so "skriti" pred IT signalom, pa nimajo (prevec) tezav oz. motenj. Tako da dokler se ne zmenijo z makaroni, bo bolj slabo vse skupaj.
Sicer imam pa dve anteni, ena proti Italiji, ena proti notranjosti (lokalni repetitor) in ujamem cca. 150 kanalov, od tega seveda 146 italjanskih. Ce znas italjansko, je super, sicer pa ima Mediaset na svojih kanalih ob tujih filmih moznost izbire zvoka - torej original zvok ali sinhronizacija.
Sicer imam pa dve anteni, ena proti Italiji, ena proti notranjosti (lokalni repetitor) in ujamem cca. 150 kanalov, od tega seveda 146 italjanskih. Ce znas italjansko, je super, sicer pa ima Mediaset na svojih kanalih ob tujih filmih moznost izbire zvoka - torej original zvok ali sinhronizacija.
Sprejem slovenskih Multipleksov pa tudi hrvaških je katastrofa. Italijani jih motijo, moč signala je 98%, kvaliteta signala pa od 3% do 47%, odvisno kdaj. Pri hrvaških multipleksih je kvaliteta signala boljša, tako da manjkrat zginejo, tudi oddajniki so bliže. Italijani pa nažigajo in se jim je.. za vse EU dogovore in konvencije ...
Govorim za S Istro, Umag, sprejemna antena je relativno visoko, ojačevalci kabel vse BP, ob preklopu na DTV je nekaj časa bilo super, ko pa so pričeli preklapljati Italijani, od takrat pa je... jim bo.. Lahom ....
Govorim za S Istro, Umag, sprejemna antena je relativno visoko, ojačevalci kabel vse BP, ob preklopu na DTV je nekaj časa bilo super, ko pa so pričeli preklapljati Italijani, od takrat pa je... jim bo.. Lahom ....
ja jaz dobim kanal Istra, res dobr
Pa še en cigumigu, skos samo svirači, to lahko pol tudi radio poslušam
Pa neko italjansko spakedralo,
Ko pa hočeš nekaj resno pogledat, ti pa HR1 zmrzne tako kot RTL in ostalo...
Sem pa rešil problem
TV sem dal kar mojstrom v Marini
Samo še dekoder podarim sosedu pa sem rešen problemov z TV !
Pa še en cigumigu, skos samo svirači, to lahko pol tudi radio poslušam
Pa neko italjansko spakedralo,
Ko pa hočeš nekaj resno pogledat, ti pa HR1 zmrzne tako kot RTL in ostalo...
Sem pa rešil problem
Samo še dekoder podarim sosedu pa sem rešen problemov z TV !

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Kdo je na strani
Po forumu brska: MKN in 2 gosta