Kakšen GPS in VHF za na zaprto plovilo dolgo do 7 m?

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

jezuit
Višji štabni praporščak

Kakšen GPS in VHF za na zaprto plovilo dolgo do 7 m?

OdgovorNapisal/-a jezuit » Ne Feb 03, 2008 22:18

Imam še eno vprašanje, katere znamke bi ti kupil GPS in VHF za MF 625 ter ali je potrebno za to plovilo zunanjo anteno (za GPS).
LP Jezuit
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Feb 03, 2008 22:35

Tole se je začelo že v eni drugi temi in sem premaknil v novo temo. Mislim, da bo tako najbolje...
No okrog GPS enot smo nekaj že govorili, je pa tako, da praktično ni slabe variante. Tukaj v naši okolici so najbolj razširjeni Garmini, in kakšen model 525 se mi zdi čisto dobra izbira. Če pa imaš denarja na pretek, potem nekaj iz serije 5... Odlična zadeva s "touch screen" funkcionalnostjo. Obstaja pa manjši 8" in večji 12" ekran... Cena pa astronomska, preko 5.000 EUR.
No na tvoji barki bo dobro delovala tudi notranja antena in ni posebne potrebe po zunanji. Bi pa jaz osebno vseeno kupil ploter z zunanjo, saj je razlika v ceni ponavadi minimalna, je pa sprejem signala satelitov kljub vsemu malce boljši pri zunanji anteni...

LP
Marko67
Poročnik fregate
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marko67 » Po Feb 04, 2008 07:29

Tudi sam imam isto vprašanje.
Na tečaju VHF sem vprašal inštruktorja, kaj priporoča.
Dejal je naj se obrnem na tega možakarja, ki ima firmo Harpon in naj znal svetovati, hkrati pa je soliden.
Ali kdo pozna.

http://www.harpoon.si/startslo.htm

lp Marko
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Po Feb 04, 2008 07:55

Ploterji so vsi dobri. Jaz osebno sem si nabavil Garmina samo zaradi tega , ker ima hrvaški meni . Hrvaški jezik pač bolj obvladam kot nap. angleščino. Velikost ekrana je pa pogojena z ceno. Je približno tako kot pri barkah.Daljša kot je oz. večji ko je dražje je.Sem pa mnenja, da ni potrebno pretiravati in, da je kakšnih 7 col že čisto dovolj uporabnih.
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

GPS

OdgovorNapisal/-a rabuni » Po Feb 04, 2008 10:42

GPS ?!
Kot rečeno vsi ploterji so dobri, eni pa še boljši... sam imam na gliserju kombiniran ploter za morje in za kopno garmin MAP 278 in sem zadovoljen. Res je malo večji in morda neroden, ko se pa navadiš je pa vse vredu. Dobiš ga za dobrih 1000 EUR. Poglej na Bolha. com. lp
"Dalmatino povišču pritrujena"
zukke
Desetnik
Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a zukke » Če Feb 07, 2008 14:52

Priporočam Geonav 4XS, ki ga lahko vzameš s sabo domov, povezljiv na večji ekran, povezljiv z VHF postajo za funkcijo Distress za oddajanje pozicije. Ima 9ur avtonomije delovanja ko ni priklopljen na 12V...
Uporablja pa kartografijo Navionics,ki podpira tudi informacije in slike marin, ipd..

VHF+GPS+kartico dobis za cca 1500€ v Izoli.

http://www.geonav.it/index.html

http://www.navionics.com/
Marko67
Poročnik fregate
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marko67 » Pe Feb 15, 2008 18:12

Kje v Izoli je ta center , kjer lahko vse vidiš,preizkusiš.

lp Marko

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta