Roštilj za na barko

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

nosiesta
Poročnik bojne ladje
Kraj: MB - okolica

Roštilj za na barko

OdgovorNapisal/-a nosiesta » Pe Mar 28, 2008 07:53

Hojla!
Večkrat sem občudoval zelo priročne prenosne roštilje, ki se pritrdijo na ograjo plovila (taki okrogli s pokrovom, podobno wok-u). Kako pa to reč rešiti na gliserju, kjer na krmi pač ni ograjice, bi pa vseeno žar na oglje, ne kakšne plinske plošče, ipd... Obstaja kakšna znimiva reč na tržišču?
Ker ko pogledam na koledar, mi takoj "zamiriše barem safalada, ako ne i orada..."
LP
branko-mirko
Kapitan korvete

Roštilj za na barko

OdgovorNapisal/-a branko-mirko » Pe Mar 28, 2008 12:48

alo

vse je odvisno kaksen gliser imas in koliko prostora jaz sem to na mojem 2655 reso odzadaj na krmi z nosilcem za ograjo pod kotom45 pa navpicno na njega cev od ograje 22 na to pa ze omenjen gril premera45 z pokrovom seveda na oglje stvar deluje pa se na krmni polici lahko stojis z pirom v roki pa obracas kaj pac mas gor na grilu pa ce gre kaj narobe je spodaj voda pri roki zau nimam nobene slike ce pa kaj najdem pa dam gor

branko-mirko
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Pe Mar 28, 2008 13:37

Tega je bolj malo v navtični ponudbi, razlog: skoraj vsaka barka potrebuje drugačen način pritrditve, pa se "tipska" zadeva ne izplača. Priporočam, da si nabaviš roštilj, ki ti je pisan na kožo in nato poiščeš mojstra, ki ga bo prikrojil na tvojo barko, ali pa ti še napravi roštilj. Pazi, da bo roštilj zaprt, da bo možnost izpadanja žerjavice minimalna.
Opozoril bi še, da je zelo priporočljiva uporaba roštilja na barki le na sidrišču, ob pogoju, da je roštilj nekje na krmi in seveda barka sidrana na premcu. Sem že doživel, da so roštiljali na barki, vezani na pomol, in malce vetriča, pa panično polivanje palube.
nosiesta
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a nosiesta » Pe Mar 28, 2008 13:54

Ja, previdnost je nujna, tu ni kaj. Ampak če pa res nucaš glavo in se zadeve lotiš tako kot je prav, pa mora zdeva bit vrhunska...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Mar 28, 2008 16:52

U njami, roštilj!!! Ampak imam pa vprašanje, kako rešujete "špricanje" mesa med peko? To ponavadi kar krepko umaže čoln ali pa ploščad. Pa če imaš gor tikovino, te potem ko popustijo maligani, ki so posledica piva med peko vse mine... :wink:

LP
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Pe Mar 28, 2008 19:51

Resitev je gril na obali, pa hitro z gumenjakom nazaj!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
nosiesta
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a nosiesta » Pe Mar 28, 2008 22:41

nemo, koloko jaz vem, tebe od pershinga loči kar nekaj od obale, ali...?
atilone
Admiral

roštilj

OdgovorNapisal/-a atilone » So Mar 29, 2008 07:30

Kaj ima kdo mogoče v dnevni sobi roštilj, in si tam peče slastne čevape ali ribe?
Vsaka stvar na tem našem svetu, ima svoje mesto kam spada. Zato je moje osebno mišlenje, da roštilj ne spada na barko. Že radi možnosti poškodb na barki ali pa celo požara. Bi se pa pri Loyd-u, smejali, ko bi dobili zahtevek za odškodnino plovila, katera je nastala pri grilanju na barki.
LP
branko-mirko
Kapitan korvete

Roštilj za na barko

OdgovorNapisal/-a branko-mirko » So Mar 29, 2008 08:19

povem vam da ni lepsega ko v zalivu na barki zakuri pa si nekaj obrnit na grilu pol pa opazovat te zavidanja vredne poglede z raznih prestiznih jahtic in bark ko se jim ob pogledu in vonju cedijo sline v hladilniku pa senvici ali pa kaksnje testenine z polivko iz konzerv kaj vse so mi ze ponujali za cevap v taksnjem osamljenem zalivu

branko-mirko

Slika
burjovc
Viceadmiral
Kraj: Ta domač

OdgovorNapisal/-a burjovc » So Mar 29, 2008 09:30

Verjetno je pač tako, da zgledi vlečejo. Skoraj vsaka turistična barkača, ki prevaža take in drugačne turiste, ima kar konkreten žar zadaj na krmi. Res pa da na tistih dvajset in nekaj slojih barve kolikor ji te stare barkače imajo, maščoba od peke ne naredi kake posebne škode.
Vonjave pa so omamne...
Veliko vetra in mirno morje
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Mar 29, 2008 10:06

No pa smo tam, kjer sem mislil, da smo... :wink: Torej ni neke fenomenalne rešitve. Je le kompromis med tem, da krepko umažeš ali celo zakuriš barko in tem, da dobro ješ... Torej sam bom še vedno žar odnesel na obalo, če ga pa nimam s sabo, si bom čevape privoščil v kakšni konobi prvem zalivu... Po nekje so celo odlični, pa še za majhen denar... Za tistih 40KN, se mi res ne da barke pucat...

LP
Nazadnje spremenil admin, dne So Mar 29, 2008 12:20, skupaj popravljeno 1 krat.
atilone
Admiral

roštilj

OdgovorNapisal/-a atilone » So Mar 29, 2008 11:53

Hja, če pa zakuriš roštilj za to, da drugim delaš "lušte" pri gledanju in vohanju dobrot, katere se pečejo na njem, pa se že splača reskirat barko.
Predstavljam si pa tudi lahko, kako bi se ti ljudje , katerim delamo lušte z grilanjem, od smeha polulali v kopalke, če bi si mi pri tem opravilu, osmodili ali pa zažgali barko. Tu pa še vedno drži pregovor; kdo se zadnji smeji, se najslajše smeji.
LP
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » So Mar 29, 2008 15:34

Na čolnu seveda ne prakticiram roštilja, ker je malce premajhen in tudi namenjen samo dnevni uporabi. Na naši sloastniški Elanki 43 pa čudovito funkcionira. Seveda barka ni nek Pershing, pa tudi glede na vse nas bolj čarter, kot neka lastniška zglancana kraljica morja :oops:
Zato se tudi ne sekiramo, če je tikovina na boku krme malce pošpricana od pečenja.
Imamo pa roštilj montiran na ograji, na krmnem boku, zaprto gorišče in se super obnese. Napravil ga je eden od nas in šele tretja varianta je bila "prava", prvi dve pa sta šle za "šenk" domorodcem.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Apr 09, 2008 00:44

Če je roštil pravilno montiran, torej zadaj na krmi, ni skrbi, in tudi barka se ne umaže kot sedaj trdite.
Montiraš lepo zadaj na nosilce za pomožni čoln, tako da je vse skupaj nad vodo, in lepo pečeš iz platforme. Žar na vodi je zakon !
igor1
Kapitan fregate
Kraj: Šentjur-Bunarina

OdgovorNapisal/-a igor1 » Sr Apr 09, 2008 08:33

Žar na morju je zakon.Jaz ga uporabljam že šesto leto in seveda vse je treba predvidit,tako da previdnost pri žaru nikakor ni odveč.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta