Smart Baby Monitor za na barko
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Smart Baby Monitor za na barko
Tole je morda uporabno tudi na barki:
http://www.cekarcek.si/index.aspx?sourc ... dium=email
http://www.cekarcek.si/index.aspx?sourc ... 3&id=60301
Pogoj je edino iPhone ali iPad. Pa cena s 300 € je malo huda, za 100 € bi bila pa tole kar ok igračka.
====
Nekoč bi na barki rad imel sistem, ki bi omogočal, da od doma dobim podatke o barki:
- temperatura, vlažnost
- napetost akumulatorjev, delovanje sončne celice
- veter, valovanje
- slika z ene ali dveh kamer
- alarm na s sms sporočilom na telefon, ki bi me obvestil o vsiljivcu na barki (senzor gibanja)
- gps pozicija in možnost nastavitve sms alarma nad nenavadnimi premiki (kot sidrni alarm ali npr. za primer, da ti barko nekdo odveže s priveza)
Kot mi je znano, take naprave še ni na trgu, zgolj približki, tako kot napravica zgoraj. Najbrž bi jo moral sam sestaviti iz senzorjev (vlage, temperature, valovanja, voltmetra itd.), procesne enote in gsm / wifi modula. Če ima kdo kak uporaben info na to temo, se priporočam.
http://www.cekarcek.si/index.aspx?sourc ... dium=email
http://www.cekarcek.si/index.aspx?sourc ... 3&id=60301
Pogoj je edino iPhone ali iPad. Pa cena s 300 € je malo huda, za 100 € bi bila pa tole kar ok igračka.
====
Nekoč bi na barki rad imel sistem, ki bi omogočal, da od doma dobim podatke o barki:
- temperatura, vlažnost
- napetost akumulatorjev, delovanje sončne celice
- veter, valovanje
- slika z ene ali dveh kamer
- alarm na s sms sporočilom na telefon, ki bi me obvestil o vsiljivcu na barki (senzor gibanja)
- gps pozicija in možnost nastavitve sms alarma nad nenavadnimi premiki (kot sidrni alarm ali npr. za primer, da ti barko nekdo odveže s priveza)
Kot mi je znano, take naprave še ni na trgu, zgolj približki, tako kot napravica zgoraj. Najbrž bi jo moral sam sestaviti iz senzorjev (vlage, temperature, valovanja, voltmetra itd.), procesne enote in gsm / wifi modula. Če ima kdo kak uporaben info na to temo, se priporočam.
-
al
Jaz se vedno vprašam zakaj nekaj hočem- kaj mi bo to.
Sem tudi mnenja, da manj je bolje, ker vse se kvari in vse to stane...
Kar želiš pa imam jaz v marini Punat for free.
Pa po vrsti:
- temperatura, vlažnost- podatek je ažuren na njihovi internet strani
- slika z ene ali dveh kamer- odgovor enak prejšnjemu
- veter- odgovor enak prejšnjemu
- valovanje- ocenim ko pogledam kamero, čeprav ne vem kaj mi to sploh pove...
- gps pozicija in sms alarm- to obstaja že vsaj deset let
- alarm ob vlomu- upam, da ne dobiš kake podgane gor, ker potem bo skoz tulilo:)
Sicer spoštujem različne potrebe a svetujem, da raje kupiš en dober žar. Meni je to letos res polepšalo bivanje na barki.
Sem tudi mnenja, da manj je bolje, ker vse se kvari in vse to stane...
Kar želiš pa imam jaz v marini Punat for free.
Pa po vrsti:
- temperatura, vlažnost- podatek je ažuren na njihovi internet strani
- slika z ene ali dveh kamer- odgovor enak prejšnjemu
- veter- odgovor enak prejšnjemu
- valovanje- ocenim ko pogledam kamero, čeprav ne vem kaj mi to sploh pove...
- gps pozicija in sms alarm- to obstaja že vsaj deset let
- alarm ob vlomu- upam, da ne dobiš kake podgane gor, ker potem bo skoz tulilo:)
Sicer spoštujem različne potrebe a svetujem, da raje kupiš en dober žar. Meni je to letos res polepšalo bivanje na barki.
Moj kolega si je nekaj podobnega naredil sam, sicer ne za barko, ampak hiso. Celo toliko se je igral, da ima vse u nulo graficno prikazano. Ker ima el. rulete ima izpisano na GSM ce so vsa okna odprta, temperaturo v vsaki sobi posebej, enako vlago, temperaturo peci za ogrevanje, temperaturo vode v sistemu v vhodu, na izhodu iz sistema, temp, tal itd... In se pol mio stvari, ki si jih nisem zapomnil. Dostop ima kadarkoli na GSMu... Seveda vse te stvari poljubno spreminja na daljavo, temperaturo, rulete itd...
Drugace pa imas cel kup teh senzorjev ze serijsko, se GSM vmesnih, neko centralo in napajanje in zadeva je menda precej simpl. Veliko hisnih alarmov ze posilja SMSe, ce pusca plin ali je kdo vlomil...
Drugace pa imas cel kup teh senzorjev ze serijsko, se GSM vmesnih, neko centralo in napajanje in zadeva je menda precej simpl. Veliko hisnih alarmov ze posilja SMSe, ce pusca plin ali je kdo vlomil...
mamaMicka, zgodba se pa kaj hitro konča, ko je zadevo treba napajat na barki. Napajaj ti običajno računalniško kišto ali pa nek industrijski tip računalnika (zaprto ohišje, SSD, internet preko USB 3G vmesnika) z akumulatorja na barki. Ne bo šlo lahko. Bi rekel da je razmerje med ceno in uporabnostjo še vseeno najboljše z namensko napravo.
Da pa bi sam namensko napravo nerdil pa cenovno ne bo šlo.
Da pa bi sam namensko napravo nerdil pa cenovno ne bo šlo.
Pravzaprav je za vsako stvar problem napajanje na barki, zato sem napisal in napajanje vmes... Ker tega ne gre izkljuciti.
Sem tudi napisal, da obstajajo prav centrale in ni nujno, da je racunalnik. Drugace pa so tudi racunalniki, ki imajo majhno porabo, ki nimajo diskov in ventilatorjev...
Saj ce smo natancni je pravzaprav sedaj vsaka elektronika ze racunalnik...
V osnovi pa vsak senzor potrebujetoliko in toliko energije gsm tudi itd...
Sem tudi napisal, da obstajajo prav centrale in ni nujno, da je racunalnik. Drugace pa so tudi racunalniki, ki imajo majhno porabo, ki nimajo diskov in ventilatorjev...
Saj ce smo natancni je pravzaprav sedaj vsaka elektronika ze racunalnik...
V osnovi pa vsak senzor potrebujetoliko in toliko energije gsm tudi itd...
Če bo čas v 2012 se sigurno nameravam lotiti te zadeve; ali kot je pisal Kasaudio preko pc-ja z zaprtim ohišjem in SSD ter gsm/gprs modulom ali pa bo osnova nek pametni telefon, kot piše tule: http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... highlight=
Za napajanje bo najbrž potrebna dodatna solarna celica.
Al je omenjal potrebo po čem takem ... recimo, da bi zares imel rad le alarm za nabiranje vode v kaluži, ki se pošlje prek sms-a. Če je kdo videl da to kje prodajajo, se res priporočam (torej dovolj majhna zadeva, 12V, senzor za vodo in obvezno gsm modul - vse v eni napravi).
Vse ostalo pa je bolj firbec ... nekomu je pač zanimivo gledat na števec s kolk amperi polna solarna celica, drugemu ne ...
Za napajanje bo najbrž potrebna dodatna solarna celica.
Al je omenjal potrebo po čem takem ... recimo, da bi zares imel rad le alarm za nabiranje vode v kaluži, ki se pošlje prek sms-a. Če je kdo videl da to kje prodajajo, se res priporočam (torej dovolj majhna zadeva, 12V, senzor za vodo in obvezno gsm modul - vse v eni napravi).
Vse ostalo pa je bolj firbec ... nekomu je pač zanimivo gledat na števec s kolk amperi polna solarna celica, drugemu ne ...
Nazadnje spremenil Grega295, dne Sr Dec 21, 2011 23:05, skupaj popravljeno 1 krat.
kr en napisal/-a:Zanimiva zadeva. Sam kaj , ko bo admin spet užaljen, ker je samo za apple
Nisem nič užaljen, za sedaj še nimam otrok. Do takrat, ko pa bodo, sta pa dve rešitvi:
1. takšno napravo bodo ponudili še drugi, ki bo bolj univerzalna in bo podpirala tudi ostale smart phone
2. Isti proizvajalec naredi podporo še za ostale
Dopuščam pa še tretjo možnost, do takrat se mogoče celo navdušim nad jabolčnikom...
admin napisal/-a:kr en napisal/-a:Zanimiva zadeva. Sam kaj , ko bo admin spet užaljen, ker je samo za apple
za sedaj še nimam otrok. Do takrat, ko pa bodo..............
Bo treba počasi začeti z bojevo. Ne pa sam z maneversko pokat tam po Kvarnerju
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
kr en napisal/-a:admin napisal/-a:kr en napisal/-a:Zanimiva zadeva. Sam kaj , ko bo admin spet užaljen, ker je samo za apple
za sedaj še nimam otrok. Do takrat, ko pa bodo..............
Bo treba počasi začeti z bojevo. Ne pa sam z maneversko pokat tam po Kvarnerju
kr en
dej nehi zdej ti tle admina na orožje navajat... k mi vidmo pr teb kok je tale orožje nevarn
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov