Daljinsko upravljanje s sidrnim vitlom

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

Daljinsko upravljanje s sidrnim vitlom

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Dec 21, 2011 16:32

Danes sem zasledil, da je naš Nikola Tesla izdelal uporabno napravo:

http://www.harpoon.si/uploads/Navtika_B ... avtiki.pdf

http://www.harpoon.si/?mod=catalog&acti ... ails&ID=46

Čestitke, predvsem zato, ker danes ni več veliko posameznikov, ki sploh še kaj kreativno izdelujejo v svojih službah in upam, da se izdelek uspešno prime.

Kar nameravam letos nadgraditi svoj sidrni sistem, pa me zanima s katerimi sidnimi vitli je naprava kompatibilna oz. ali je kaj bolje, če je vitel npr. Quick ali Lofrans, ki imajo že vgrajene senzorje za števce verige?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Dec 21, 2011 16:43

NT ! Mene pa zanima, če boš ta izdelek še nadgradil z daljincem za komande motorja/jev in bow/stern thruster jev ?
Nazadnje spremenil kr en, dne Sr Dec 21, 2011 16:43, skupaj popravljeno 1 krat.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Dec 21, 2011 16:43

Tole tudi mene zanima. Kakšna je pa cena in ali je kompatibilen s Quickom? Zdaj imam ta števec verige: Slika
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Dec 21, 2011 16:44

kr en napisal/-a:NT ! Mene pa zanima, če boš ta izdelek še nadgradil z daljincem za komande motorja/jev?

8) midva imava očitno podobne želje Kr en :wink:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Dec 21, 2011 22:30

Teh nekaj mesecev sem izredno zaseden prav zaradi pričetka proizvodnje BR1. Naj le povem, da imamo že razvite tudi modele BR2, BR3 ... ter cel kup novosti, ki jih moram realizirati. Ob razvoju sem prišel do nekaj odličnih idej. Na bazi BR1 sem naredil še nekaj modifikacij, da bo zadeva bolj robustna in enostavna za priklop.

BR1- Števec verige, upravljanje vitla, enostavna montaža lahko tudi v sidrni prostor, priložen klasični reed senzor in močan magnet.

BR2 - BR1 + Upravljanje bow thrusterja, možnost priklopa brezžičnega senzorja za hitro in enostavno montažo, priklop črpalke za pranje verige, upravljanje palubne luči

BR3 - BR2 + stern thruster

V malce bolj profi obliki pride tudi izvedba BR3 + upravljanje plovila ...
ampak tukaj se bom ustavil, ker nočem razkriti vsega. Ostalo naj ostane za presenečenje, ko bo ready.

Moji sistemi so popolnoma kompatibilni z vsemi vitli in na vsakem vitlu imaš lahko več komand za upravljanje. Podobno kot lahko vključiš luč na stopnišču z večimi stikali.

Slika

LP NT :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov