LED navigacijske luči

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

LED navigacijske luči

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Jan 26, 2012 13:55

torej iščem stranski rdečo, zeleno in belo 360° montaža na roll bar
kak namig kje dobiti najceneje ?

hvala :wink:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jan 26, 2012 14:32

Visol ima kar ok cene. Sicer prav velike razlike ni med prodajalci. Kupiš in ti drži nekaj let, če ne večno ;)
Nazadnje spremenil Marchi, dne Če Jan 26, 2012 14:38, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Jan 26, 2012 14:35

Marchi napisal/-a:Visol ima kar ok cene. Sicer prav velike razlike ni med prodajalci. Kupiš in ti drži nekaj let, če ne večno ;)

a ti misliš to? to ni LED
http://www.visol.info/trg/index.php?ime=Navigacijske%20lu%E8i%20za%20plovila%20do%2012%20m&hid=22&sid=75

iščem nekaj takega?
http://www.ebay.de/itm/STAINLESS-STEEL-LED-BOAT-NAVIGATION-LIGHTS-Trailer-Boat-Marine-Running-Lamps-PS-/190628835874?pt=AU_Boat_Parts_Accessories&hash=item2c625d3222
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jan 26, 2012 14:39

To so ohišja, notri so pa žarnice. Ti verjetno iščeš led žarnice. Zamenjaj stare žarnice z led žarnicami, itak je steklo ohišja obarvano, tako da verjetno ne rabiš zelene led ali rdeče led ampak belo.

Slika
Nazadnje spremenil Marchi, dne Če Jan 26, 2012 14:42, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Jan 26, 2012 14:40

Marchi napisal/-a:To so ohišja, notri so pa žarnice. Ti verjetno iščeš led žarnice. Zamenjaj stare žarnice z led žarnicami, itak je steklo ohišja obarvano, tako da verjetno ne rabiš zelene led ali rdeče led ampak belo.

nimam še nič, ker bom naročil roll bar in rabim komplet novih luči + led trak v notranjosti med zvočniki za osvetlitev zadnjegadela pri krmi kjer bo spal otrok :wink:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jan 26, 2012 14:47

Mogoče kdo kaj več ve o tem, jaz tisto kar sem videl glede navigacijskih luči je ta menjava žarnice. Saj v bistvu je to to kar rabiš.
Pri Visolu sem kupil led trak v alu ohišju, v bistvu je to kar lučka s šalterjem, tako da sem to samo zmontiral v staro ohišje od neonke na wc-ju in se super obnese. Lahko bi pa tudi kar tako nalepil na strop. Jaz imam namen zamenjat sidrno lujč z led, zaradi porabe.

Slika

Dost reklame!, da ti ne bom preveč zasmetil teme.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Jan 26, 2012 14:51

Marchi napisal/-a:Mogoče kdo kaj več ve o tem, jaz tisto kar sem videl glede navigacijskih luči je ta menjava žarnice. Saj v bistvu je to to kar rabiš.
Pri Visolu sem kupil led trak v alu ohišju, v bistvu je to kar lučka s šalterjem, tako da sem to samo zmontiral v staro ohišje od neonke na wc-ju in se super obnese. Lahko bi pa tudi kar tako nalepil na strop. Jaz imam namen zamenjat sidrno lujč z led, zaradi porabe.

Slika

Dost reklame!, da ti ne bom preveč zasmetil teme.

nič ne smetiš :wink:
samo taka stvar meni ne pride v poštev saj veš, da je na gumi vse odprto in mora biti LED trak vodotesen tega pa v SLO nisem zasledil rabil bi 1,5m belega in 1,5m modrega
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jan 26, 2012 14:57

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Jan 26, 2012 16:14

MareC, tole je stran od mojga tamalga. Tega proda ogromno. Ne vem, če ti pride v poštev. Za ceno pa ga bom že stisnil za jajca :wink:

http://www.mcenter.si/index.php?route=p ... ry&path=42
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Jan 26, 2012 16:30

kr en napisal/-a:MareC, tole je stran od mojga tamalga. Tega proda ogromno. Ne vem, če ti pride v poštev. Za ceno pa ga bom že stisnil za jajca :wink:

http://www.mcenter.si/index.php?route=p ... ry&path=42

In kje si bil do sedaj s tem podatkom, cene so ugodne👍
Bom sigurno vzel in pride še kako prav😄
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Če Jan 26, 2012 18:37

Mare pozdravljen.

Jaz sem ta vikend opremil čoln z led diodami, ki jih izdeluje moj prijatelj.
Imaš opcijo, trak ali pa da je v profilu vodotesno, možnost dimanja, ali pa multivolt ki spreminja barve. Lahko se prižigajo z stikalom na dotik na sami luči, ali pa prek stikala na armaturki.

Ima pa tudi podvodne led luči, ki jih samo prišraufaš z 2 vijaki in zalimaš z kentom.

Evo par fotk da si boš predstavljal.

Slika

To zeleno je zaščitna folija

Slika

Slika

Evo pa še podvodne

Slika

Slika

Lahko pa tudi tako za na krmo, ta je pa xenon

Slika
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Jan 26, 2012 23:16

Marchi napisal/-a:To so ohišja, notri so pa žarnice. Ti verjetno iščeš led žarnice. Zamenjaj stare žarnice z led žarnicami, itak je steklo ohišja obarvano, tako da verjetno ne rabiš zelene led ali rdeče led ampak belo.

Slika

Hehehe, Marchi, pa ravno zeleno in rdečo LED rabiš!!! Če boš dal notri tole žarnico oziroma diodo, bosta tako rdeča kot zelena svetili s povsem enako barvo!!! Torej, da nebi slučajno kdo to notri tlačil!!!

Zakaj? Rdeča barva svetlobe ne nastane na steklu, temveč steklo samo sfiltrira svetlobo tako, da gre skozi steklo večinoma valovna dolžina rdeče barve. Navadna žarnica sveti z vso svetlobo, torej različno valovno dolžino, celotno paleto barv in tudi malo UV, še posebej kakšna halogenka, ki mora potem imeti UV stop filter...
LED dioda odda večino svetlobe samo ene valovne dolžine, torej recimo samo rdeče... In če je taka, bo svetila rdeče. Tale zgoraj bo svetila belo modro ali malo rumenkasto...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jan 26, 2012 23:59

Aha ok, razumel tole glede barve!
Kako pa je z jakostjo tehle led nadomestkov za navigacijske luči?
Bajsek
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Bajsek » Pe Jan 27, 2012 00:20

Hm? Jaz sem v klasična ohišja za bočne luči na Zodiacu vstavil podobne žarnice. Pa svetijo Rdeče levo in zeleno desno? Res pa da sem vstavil nekaj podobnega temule:
http://www.visol.info/trg/detajl.php?im ... 019&hid=22

Tisto marchijevo pa na 360 na vrh rollbara.

Ima pri tem kaj to da piše topla svetloba?
Če ni vetra, so pa ribe.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Jan 27, 2012 12:19

Saj res kako pa je z zakonodajo okoli tega, če daš rdeč in zelen led trak namesto klasičnih poz. lučk? A na kapitaniji kaj komplicirajo glede svetilnosti-premalo , preveč, itd?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti