outboard flush kit- nastavek za izpiranje

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

smejko1
Štabni praporščak
Kraj: izola

outboard flush kit- nastavek za izpiranje

OdgovorNapisal/-a smejko1 » So Feb 11, 2012 20:46

pozdravljeni morjeplovci,
sam si lastim izvenkrmni motor yamaha in ker ga želim še dolgo uporabljati sem se odločil da si privoščim ''outboard flush kit'' oziroma po slovensko nastavek za izpiranje motorja. moj namen je redno izpirati motor po vsaki plovbi, tista minuta me ne bo nič stala
do sedaj sem imel homemade nastavek, je bil kar vredu narejen a ne tako praktičen kot je ta
sigurno si bo kdo mislil da je izpiranje po sezoni čisto dovolj, a jaz si mislim da me glava od viška ne bo bolela, raje več kot premalo

torej če še koga zanima stvar lahko kupim kakšen nastavek več, stvar bom kupil v Ameriki(prek neta) saj v Eu ne dobim nič pametnega pa poceni, aja stvar je samo za izvenkrmne motorje, uporabljamo jo ob ugasnjenem motorju
ceno sporočim naslednji teden saj čakam na odogvor prodajalca
pa še slika
(samo tisti rdeče bel nastavek je od gardene tisti priključek pa ni!)
Slika

ps:če pozna kdo kašno boljšo metodo se priporočam
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Feb 11, 2012 21:07

slušalke? 10€
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
smejko1
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a smejko1 » So Feb 11, 2012 21:09

mamaMicka napisal/-a:slušalke? 10€

ja to bi šlo če bi bil motor na štenderju na suhem, ko pa je montiran na barki pa bol težko sploh če imaš tadalšo verzijo pete pa da se peta še tunka v vodo ko si na zadnjem delu barke
bi se dalo tudi s slušlkami sam bi se matral, to so moja predvidevanja, nisem še probal
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » So Feb 11, 2012 21:09

Nevem sicer kakšna je cena v Ameriki,a neke velike razlike ne more biti,če prišteješ še stroške pošiljanja.
Jaz bom ga naročil v tej trgovini,sicer rabim za Suzuki.

http://www.navtikasport.com/index.php?productID=1733

L.P.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Feb 11, 2012 21:12

aja, ti bos izpiral motor, ko bo v vodi?

Hmmm... saj ne mislim nic slabega, samo ti dam en nasvet... Delaj to tam kjer te nihce ne vidi...
Ker če se ti tunka zadnji del ko si gor, se bu tudi ob valovih... Torej bo spet slano... Edino, ce das potem v vrecko.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Feb 11, 2012 21:14

vili napisal/-a:Nevem sicer kakšna je cena v Ameriki,a neke velike razlike ne more biti,če prišteješ še stroške pošiljanja.

L.P.

a ker je cenejsi?? :D

Samo je bolj nobel, ce je na hitro spojko...
smejko1
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a smejko1 » So Feb 11, 2012 21:16

mamaMicka napisal/-a:aja, ti bos izpiral motor, ko bo v vodi?

Hmmm... saj ne mislim nic slabega, samo ti dam en nasvet... Delaj to tam kjer te nihce ne vidi...
Ker če se ti tunka zadnji del ko si gor, se bu tudi ob valovih... Torej bo spet slano... Edino, ce das potem v vrecko.

ja barka je v marini torej bodo valovi minimalni, sej meni ni toliko v interesu da je motor na zunanji strani opran z slado vodo, temveč notri po cilindru in ''vodnih'' poteh
Nazadnje spremenil smejko1, dne So Feb 11, 2012 21:25, skupaj popravljeno 2 krat.
smejko1
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a smejko1 » So Feb 11, 2012 21:22

vili napisal/-a:Nevem sicer kakšna je cena v Ameriki,a neke velike razlike ne more biti,če prišteješ še stroške pošiljanja.

L.P.

cena je po mojih izračunih tudi tam nekje
@vili:ta to sicer je nastavek za izpiranje a ne tak, ki ga jaz potrebujem, saj ni priročen ker ga je treba nataknit na peto, ta nastavek ki ga bom kupil pa se ga natakne tako kot je narisano na sliki

Slika
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Feb 11, 2012 21:28

minus takoh nastavkov je, ker ti ga kar rado dol vrže, če ne opaziš si zaj... motor!

Se to mi povej za kaksen motor gre. Je 4 T ali 2T

Moj nasvet bi bil sicer tak, da nic ne izpiras, samo peto pusti v vodi, da ni kisika in ne bo nic narobe...
smejko1
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a smejko1 » So Feb 11, 2012 21:37

mamaMicka napisal/-a:minus takoh nastavkov je, ker ti ga kar rado dol vrže, če ne opaziš si zaj... motor!

Se to mi povej za kaksen motor gre. Je 4 T ali 2T

Moj nasvet bi bil sicer tak, da nic ne izpiras, samo peto pusti v vodi, da ni kisika in ne bo nic narobe...

oprosti ampak nisem popolnoma razumel tvojega odgovora, nastavke dvomim da bi dol vrglo, saj ga priviješ, kot drugo pa itak pereš motor ko je ugasnjen, saj ga preko tega sistema(glej zgornjo sliko) ne smeš prat ko je motor v teku
motor je 4 taktni

lp
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Feb 11, 2012 21:39

aham, razumem...

ravno to sem hotel reci, da skipanega ne smes imeti prizganega...

Ce je ugasnjen tudi ce ga vrze dol ni nic narobe... Mislil pa sem na nastavek od gardenije, to spojko vrze narazen...
smejko1
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a smejko1 » So Feb 11, 2012 21:41

mamaMicka napisal/-a:aham, razumem...

ravno to sem hotel reci, da skipanega ne smes imeti prizganega...

Ce je ugasnjen tudi ce ga vrze dol ni nic narobe... Mislil pa sem na nastavek od gardenije, to spojko vrze narazen...

aha, glede te spojke nevem kao hitro dol meče, jaz zaenkrat nisem imel kakšnih problemov, saj ne zalivam pogosto trave :D
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » So Feb 11, 2012 21:43

smejko1 napisal/-a:

L.P.

cena je po mojih izračunih tudi tam nekje
@vili:ta to sicer je nastavek za izpiranje a ne tak, ki ga jaz potrebujem, saj ni priročen ker ga je treba nataknit na peto, ta nastavek ki ga bom kupil pa se ga natakne tako kot je narisano na sliki

Slika

Ja sej to sta poplnoma enaka nastavka,le da na enega natakneš cev direktno,za tvojega pa potrebuješ nastavek od Gardene. Oba pa se zavijeta v motor.

L.P.
smejko1
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a smejko1 » So Feb 11, 2012 21:54

vili dvomim da sta iste velikosti, ker na sliki mi izgleda zelo majhen fi, tista stvar kamor zasraufas nastavek na motorju je ene 2+ cm siroka, poglej sliko

na notranjo stvar tega se zasraufa tisti ''adapter''
Slika
smejko1
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a smejko1 » So Feb 11, 2012 22:26

sicer meni ni jasno zakaj je naredila yamaha ta sistem če pa ni naredila, nastavka s katerim bi ta sistem uporabljal

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti