Nakup rabljenega motorja

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

jocom
Naddesetnik

Nakup rabljenega motorja

OdgovorNapisal/-a jocom » Če Feb 16, 2012 22:03

Pozdravljeni.

Odločil sem se za nkup rabljenega izvenkrmnega motorja 40KM z daljinskim vodenjem in me zanima na kaj vse moram biti pozoren pri nakupu. Imam dve ponudbi in sicer Yamaho letnik 2003 z 200 opravljenimi urami in Hondo letnik 2001 z 400 opravljenimi urami. Zanima me koliko ur je življenjska doba takšnih motorjem ob rednem vzdrževanju?

Hvala za odgovore.
Klemen M
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Klemen M » Če Feb 16, 2012 23:50

1000 ur++++ brez problemov, največkrat nastanejo problemi zaradi pomankljivega vzdrževanja. Nekateri nikoli ne menjajo cink protektorjev v bloku motorja in posledično pregloda glavo motorja, z leti imaš lahko tudi probleme z kontakti.

Če je motor redno servisiran (po tabeli od proizvajalca) in rabljen samo sezonsko pa ne skrbi, da bi bile delovne ure problem.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Feb 17, 2012 07:34

Ure res niso problem, če jih je toliko kot si napisal. Mogoče raje yamaho, če ni prevelike razlike v ceni. Motor mora biti že na oko ohranjen, brez rje pod pokrovom, kaj več pa boš težko ugotovil prez probe.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta