Premčni propeler
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Premčni propeler
Na hitro,čoln dolžine 7,5 m,kako močan mora biti premčni propeler,kater znamke so solidne kvalitete in kje je najbolj ugoden nakup?
Veliko je bilo že napisanega na to temo. Ampak najpomembnejše je sledeče. Eno je nakup, drugo je montaža. Sam t.i. Bowthruster, če boš iskal po netu, ni tako drag. Kvalitetna montaža pa zahteva roke mojstra. Tako plastičarja, kot električarja.
Zato ti priporočam posvet z mojstrom, ki ti ga bo montiral. On bo tudi vedel koliko kilopondov rabiš za tvojo barko.
Zato ti priporočam posvet z mojstrom, ki ti ga bo montiral. On bo tudi vedel koliko kilopondov rabiš za tvojo barko.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
A kdo ve kako je bolje imeti obrnjena propelerja v bowthrusterju, če je dvojni?
Da sta poravnana enako se pravi ko pogledaš u lukno vidiš samo enega ali zamaknjeno za 180 stopinj, da se skoz lukno v bistvu ne vidi?
Ker gledam po marini in imajo eni tako drugi drugače.
P.S. Tex, vem da ti nimaš bowthrusterja, ker ga ne rabiš, jaz bi ga pa rad sam prav gor nataknu.
Da sta poravnana enako se pravi ko pogledaš u lukno vidiš samo enega ali zamaknjeno za 180 stopinj, da se skoz lukno v bistvu ne vidi?
P.S. Tex, vem da ti nimaš bowthrusterja, ker ga ne rabiš, jaz bi ga pa rad sam prav gor nataknu.
https://medisken.si
Re: Premčni propeler
boki napisal/-a:Na hitro,čoln dolžine 7,5 m,kako močan mora biti premčni propeler,kater znamke so solidne kvalitete in kje je najbolj ugoden nakup?
Zate bi bil dovolj najšibkejši, če ti pa ni žal dodati kakšen € več, pa vzami naslednjo stopnjo.
Mislim, da bi s Quickovim 40 kg super shajal in ne bi le mešal vode pri malo močnejšem vetru...
--> http://www.quicknauticalequipment.com/?lng=en&cs1=01&ms1=2&ms2=6&ctm=221
gregor.n napisal/-a:A kdo ve kako je bolje imeti obrnjena propelerja v bowthrusterju, če je dvojni?
Hja, dobro vprašanje...
1. če se vrtita v nasprotni smeri, kot pri duopropu, potem je vseeno kam natakneš, saj je razlika samo v tem, kako se je vse skupaj ustavilo.
2. Tvoj primer... Tukaj pa je to odvisno od koraka propelerjev in razdalje med njima, pa zdrsa in izkoristka... Kaj pametnega je tu težko teči kaj je bolje, ker itak ne veš... Kaj pa kakšna navodila?
dinksi napisal/-a:gregor.n napisal/-a:A kdo ve kako je bolje imeti obrnjena propelerja v bowthrusterju, če je dvojni?
Štoparco, primerno vzmetno tehnico na štrik, bitvo in pomol pa poskusi. Pol pa v vodo, obrnit propeler in poskusit še 1x.
Barka je na suhem, sem pa razmišljal da bi kupu ene par šniclov in jih metal not med delovanjem, kadar bi bil bolj zmlet meso bi blo to to.
gregor.n napisal/-a:
Barka je na suhem, sem pa razmišljal da bi kupu ene par šniclov in jih metal not med delovanjem, kadar bi bil bolj zmlet meso bi blo to to.Pol pa čevapi piknik.
Elektro motorje s serijskim navitjem ni pametno zaganjat brez obremenitve!!
Poglej korak propelerja, izmeri razdaljo med propelerji in vidiš, če se navojnici poklopita. Zdaj pa preštudiraj kaj je boljše, če se poklopita ali se zgrešita na pol.
Tex napisal/-a:gregor.n napisal/-a:Jutr grem u vodo, kak pameten predlog?
Ja nehaj se sekirat, če je imel nekdo 10 let tako, imej še ti teh par let,ko ti še plava
Ja saj to je problem da ni nikol dobro delal, premalo potiska pa čeprav je motor 4kw. Res pa je tudi da ni čisto v premcu, ampak kar dober meter nazaj če gledam vodno linijo.
gregor.n napisal/-a:Ja saj to je problem da ni nikol dobro delal, premalo potiska pa čeprav je motor 4kw. Res pa je tudi da ni čisto v premcu, ampak kar dober meter nazaj če gledam vodno linijo.
Meter nazaj je čisto normalno.
Ko bo barka v vodi, premeri napetost med delovanjem, da nimaš kakšnega padca napetosti zaradi kakšnega slabega spoja ali pretankih kablov. 4 kW bi mogli premaknit tvojo barko z lahkoto!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov