Navigacija Standard horizon

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

jacck17
Praporščak

Navigacija Standard horizon

OdgovorNapisal/-a jacck17 » So Mar 17, 2012 15:53

Kupili smo coln in na njem je bila navigacija standard horizon cp150. V njej je ta kartica c-map in sicer karta Trsta. Zanima me ce ima kdo karte za to navigacijo in instalira na novo. Imel bi karto Koper to Pakostane. Ali če ima kdo kakšne uporabne informacije glede te navigacije.
Uporabniški avatar
RobertB
Kontraadmiral
Kraj: Sežana - Sesljan

OdgovorNapisal/-a RobertB » So Mar 17, 2012 16:47

Imam CP150, kateri je bil že od prej na barki. Bil je brez podrobnih zemljevidov. Nekako sem nanj preko kabla prenesel koordinate zame pomembnih točk iz ročnega Garmnina ter ga uporabljal par let. Razmišljal sem o menjavi, vendar sem se ga navadil. Povezal sem ga tudi na avtopilota, če bi imel ustrezne sonde z NMEA (globina, veter, itd) bi imel lahko zbrane vse podatke na enem inštrumentu. Predlanskem pa sem pri Nikoli Tesli nabavil kartico c-map NT za cel Jadran.
Moj ima še črnobel LCD, drugače pa je precej hiter (po podrobni karti se kar hitro pomikaš in zumiranje mu ne dela problema).
Predlani sem po nesreči oddtrgal gumb-jojstick, obrnil sem se na njihov servis v ZDA, kjer bi kupil gumb, da bi ga potem zamenjal sam. Oni pa so mi potem poslali kar cel CP150 - barvni, kateri naj bi bil v okvari, gumb sem uporabil, ostalo pa shranil.
Na netu se dobijo tudi uporabniška navodila.
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: LUNA557 in 9 gostov