Izvenkrmni motorji Parsun

Novosti, ki se pojavljajo na področju motornih plovil in jadrnic

Moderatorji: moderator2, moderator

SR 290
Admiral

Re: Izvenkrmni motorji Parsun

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Sr Feb 07, 2018 18:14

Pa Pershing tudi, zato ju pa omenjam kot primera malce boljših znamk od Parsuna.
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Sr Feb 07, 2018 19:02

No Volvo cars je sicer v kitajski lasti ampak razvoj, vodenje in v pretežni meri izdelava pa je še vedno prepuščena Švedom.
Parsun z Yamaho mi je nekako še najbliže primerjat kot Renault z Dacio ali pa Audi s Škodo. Na kratko: "to je vse isto" - enaki načrti, razvoj, materiali, tolerance itd. Le nabava materiala, stroškov dela, davkov in in in... se "regionalno" razlikujejo. Itd itn. Pogostokrat celo obvelja rek "manj je več".
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Sr Feb 07, 2018 19:05

No Volvo cars je sicer v kitajski lasti ampak razvoj, vodenje in v pretežni meri izdelava pa je še vedno prepuščena Švedom.
Parsun z Yamaho mi je nekako še najbliže primerjat kot Renault z Dacio ali pa Audi s Škodo. Na kratko: "to je vse isto" - enaki načrti, razvoj, materiali, tolerance itd. Le nabava materiala, stroškov dela, davkov in in in... se "regionalno" razlikujejo. Itd itn. Pogostokrat celo obvelja rek "manj je več". Če stane Yamaha 15 3000 Parsun pa 1500 in sta do zadnjega vijaka popolnoma enaka, razlika je zgolj v kapi in nalepki, pri meni ni dileme katetega kupit. Še zlasti ne ob 30urni uporabi na leto.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Feb 07, 2018 19:37

toni8 napisal/-a:No Volvo cars je sicer v kitajski lasti ampak razvoj, vodenje in v pretežni meri izdelava pa je še vedno prepuščena Švedom.
Parsun z Yamaho mi je nekako še najbliže primerjat kot Renault z Dacio ali pa Audi s Škodo. Na kratko: "to je vse isto" - enaki načrti, razvoj, materiali, tolerance itd. Le nabava materiala, stroškov dela, davkov in in in... se "regionalno" razlikujejo. Itd itn. Pogostokrat celo obvelja rek "manj je več". Če stane Yamaha 15 3000 Parsun pa 1500 in sta do zadnjega vijaka popolnoma enaka, razlika je zgolj v kapi in nalepki, pri meni ni dileme katetega kupit. Še zlasti ne ob 30urni uporabi na leto.

PARSUN ni YAMAHA, Parsun je crap od motorja, jaz ne bi dal za njega niti 1€, sem videl na morju mojstre kako so švical in popravljal na 30°C+, pa žena jim je težila na soncu, če si to želiš, potem kar kupi in se ubadaj tisti 14 dni ko imaš dopust :mrgreen:
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Sr Feb 07, 2018 20:00

Glavni razlog da so "šraufal in švical" vidim v odnosu uporabnikov. Parsuna bo po 100-urni sezoni kar slanega vrgel pod pavšal-prikolico 10m od morja, medtem ko bo Yamaho po 15-urni uporabi (za več jo je ja škoda) dal na servis (izrazoslovje iz drugih tem: "po načrtu proizvajalca" oz. "na 100 ur ali eno leto - kar prej nastopi" - oboje seveda nesmisel), kjer bo dobila Yamalube olja (po zagotovilih serviserja edina primerna in seveda najboljša, čeprav 8x dražja kot Elf, Aral, Castrol...) in 2 uri "dela" po 30-50eur/h, nakar bo v dnevni sobi čakala na naslednjo sezono. Na tak način bo tudi Parsun brez težav z zanesljivim delovanjem vzdržal 100 in več let.
Nazadnje spremenil toni8, dne Sr Feb 07, 2018 20:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Sr Feb 07, 2018 20:05

razlika je v materialih,Kvaliteti vgrajenih delov,tolerancah,oz v tehnični kulturi ljudi ki sestavljajo,pri Japoncih je to 100 kar pomeni 100 enakih,pri Kitajcih je 100 in to pomeni 100 približno podobnih,vsi imajo enake načrte vendar nimajo vsi iste tehnične kulture,kitajcem to malo manjka samo se približujejo,
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Feb 07, 2018 21:04

igorb napisal/-a:razlika je v materialih,Kvaliteti vgrajenih delov,tolerancah,oz v tehnični kulturi ljudi ki sestavljajo,pri Japoncih je to 100 kar pomeni 100 enakih,pri Kitajcih je 100 in to pomeni 100 približno podobnih,vsi imajo enake načrte vendar nimajo vsi iste tehnične kulture,kitajcem to malo manjka samo se približujejo,

točno tako
toni8 preberi še 2x, da bo bolj jasno :lol:
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Sr Feb 07, 2018 21:52

igorb napisal/-a:razlika je v materialih,Kvaliteti vgrajenih delov,tolerancah,oz v tehnični kulturi ljudi ki sestavljajo,pri Japoncih je to 100 kar pomeni 100 enakih,pri Kitajcih je 100 in to pomeni 100 približno podobnih,vsi imajo enake načrte vendar nimajo vsi iste tehnične kulture,kitajcem to malo manjka samo se približujejo,

Podobno mnenje imajo nekateri (redki, butasti) severnjaki za Renaulte, izdelane v Sloveniji, Romuniji in Turčiji. In podobno mnenje so imeli nekateri (redki, butasti) Slovenci za sarajevske Volkswagne.
šari
Kapitan

OdgovorNapisal/-a šari » Sr Feb 07, 2018 22:19

:lol: :lol: :lol: sem imel pred 27leti golf 2 gti iz nemčije,,,,,, :lol: :lol: :lol: pa dobro vem kak je bil bosanski...za tisti čas kod dan in noč...še to ti povem iz iskušenj,še danes ni isti bmw delan za nemški ali slo trg.
lp.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Če Feb 08, 2018 09:27

Toni 8 danes je Kulturni Praznik,Februar z enako številko kot jo imaš ti v psevdonimu,forum je namenjen temu da lahko tudi butasti izražamo svoje mnenje,severnjake bi rekel Iztok Mlakar "pustmo stat" ker vsak sever ima tudi svoj jug in svojo kulturo tehnično in tisto drugo npr poglej doma kje stoji metla ali na zanjo točno določenem mestu ali nekje v špajzi razlika je minimalna.
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Če Feb 08, 2018 09:39

igorb napisal/-a:Toni 8 danes je Kulturni Praznik,Februar z enako številko kot jo imaš ti v psevdonimu,forum je namenjen temu da lahko tudi butasti izražamo svoje mnenje

O Vrba :!:
hvala ti za današnji prosti dan :lol:
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Če Feb 08, 2018 10:25

šari napisal/-a::lol: :lol: :lol: sem imel pred 27leti golf 2 gti iz nemčije,,,,,, :lol: :lol: :lol: pa dobro vem kak je bil bosanski...za tisti čas kod dan in noč...še to ti povem iz iskušenj,še danes ni isti bmw delan za nemški ali slo trg.
lp.

Potem je sklepati da tudi izvenkrmniki Yamaha niso "isti" za japonski, italijanski, nemški ali slo trg? Ja to pa odpira popolnoma nove aspekte...
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Če Feb 08, 2018 11:12

toni8,niso isti so narejeni v tolerancah ki jih predpiše proizvajalec in po standardih proizvajalca in pod nadzorom proizvajalca,sestavljeni z orodji ki jih predpiše proizvajalec in prekontrolirani po protokolu proizvajalca,kar pomeni da zadovoljujejo tehnične standarde tistega ki jim da ime,vendar ima ime svojo ceno,zato dosti imen naredi tudi ime z nižjo ceno kjer je proizvodnja cenejša in cena konkurenčnejša.moj sin si je kupil kitajski cros motor čista Honda samo po 2 mesecih je razpadla,ko smo stvar razdrli je imela namesto ležajev plastične puše na oseh ni bilo niti seger obročkov ampak samo distančniki, končni rezultat je bil da je uvoznik nerad priznal garancijo,oz vrnil del denarja ker motor tudi popravljen bi bil.... rezultat po 14 dneh enak,in smo kupili rabljeno Hondo,se ni nikoli pokvarila,razen mehanskih obrab verige in zobnika.šlo je za dva izredno podobna motorja samo daleč od tega da bi bila konkurenčna,verjetno če bi se s kitajskim vozil po domačem parkirišču tega ne bi niti opazili ali pa bi morebiti opazili po preteku garancije.res je tudi kar ti praviš nekdo ki kupi dražjo stvar z imenom bo težko kritičen do svojega nakupa in bo tudi lepše ravnal z njo,vendar je to vprašanje ki zadeva današnji praznik.
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Feb 08, 2018 11:14

šari napisal/-a::lol: :lol: :lol: sem imel pred 27leti golf 2 gti iz nemčije,,,,,, :lol: :lol: :lol: pa dobro vem kak je bil bosanski...za tisti čas kod dan in noč...še to ti povem iz iskušenj,še danes ni isti bmw delan za nemški ali slo trg.
lp.

Fantje, zadnji stavek od Šarija drži... sem delal v Nemčiji in sodelavci so povedali, da ponedeljkov ali petkov avto ni za kupit...razlog je, ker po vikendu ali tik pred njim delavci niso 100% pri delu... sem vprašal, kako veš, kateri je petkov ali pondeljkov, mi niso znali odgovorit, mi mi pa sogovornik zatrdil, da je njegov brat pri VW in da delajo teste kvalitete v tovarni...razlike so!
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Če Feb 08, 2018 11:20

Ja vidiš igorb... Mogoče je bil vaš kitajski cross ponedeljkov ali petkov, Honda pa tor-čet.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta