, bi prej ko slej skužili kako bedno zgleda če maš tako kolosalno raco na spletni strani. Kot bi na spletni strani ferrarija našel nekje Farafari. TFQ.

Moderatorji: moderator2, moderator

AEgir napisal/-a:Ludi amerikanac s tem kar je v naslovu ne more uspet ker to ni izvedljivo. Problem ni sekundarna neuravnovešenost, to se rešuje s kontra utežmi, problem je, da je na ojnici sila okoli 5x večja kot pri motorju v GP ducatiju, ki ima zelo na nož sile zračunane.
To kar te trdijo je skregano z realnostjo kompletno. Na prvi strani spodaj med vrsticami tudi piše točno to.
AEgir napisal/-a:Gre za to da kinetična energija bata ne glede na bore/stroke, ki bi bil zadosti velik za 1.8L cilinder pri 5500 rpm tako velika, da je ni ojnice pod soncem, ki bi bila zmožna pospešit in zbremzat na nulo tak bat 183x v eni sekundi.
To je tako skregano z realnostjo da je boleče. Na linku, ki sem ga objavil so razložene stvari.
To je tudi razlog, da se ne gre v smer velikih batov, ampak malih. (Merc v12) Cbr 250 rr se obrne na 19000rpm, cbr 1000 rr pa na 13000.
Alfadan je nateg.
Marcel_Mastnak napisal/-a:Hočem pa povedat da je nesmiselno v teh časih gradit take mline kot je tale ker se ve da atmosferc je mimo. In velike kubiture tud(za rajo). Če se je dalo pred 30 in več leti izvleči take rezultate gre danes to skor za komercijalno rabo lahko. Sam tlačilko dodaš in izboljšaš materjale in še bolj uravnovesiš da ni uničujočih vibracij in gremo… .
Marcel_Mastnak napisal/-a: Bmw S1000rr ima že lep čas 200+ps na 1000ccm. Brez turbine. In še bi se kak duče našel ipd.
AEgir napisal/-a:Sem bolj mislil na urbanov zadnji odstavek pri odgovoru.Jaz sem fan vsega kar regla, sicer različno ampak hondasaki ni švoh načeloma. Sploh 250 pri okoli 20k rpm zveni k F1 z odprtim rorom.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti