Izvenkrmni motorji Parsun
Moderatorji: moderator2, moderator
-
toni8
Re: Izvenkrmni motorji Parsun
tyson... Mogoče je razlog da so roboti ki sestavljajo avte (človek jih itak že dolgo zgolj le v malem procentu) v ponedeljek manj skoncentrirani in petek bolj utrujeni...
-
toni8
Aja pa še to - tisti petkovi in ponedeljkovi gredo verjetno v Slovenijo, tisti tor.-čet. pa v Nemčijo, Skandinavijo, Benelux...
-
tyson
toni8 napisal/-a:Aja pa še to - tisti petkovi in ponedeljkovi gredo verjetno v Slovenijo, tisti tor.-čet. pa v Nemčijo, Skandinavijo, Benelux...
Ta moj info je že hudo star...cca 15-20 let...robotika je bila že takrat v avtoindustriji, sedaj jih je še več...ampak ja, treba je priznat, da pondelk in petek delovna vnema ni ista.
-
toni8
tyson napisal/-a:šari napisal/-a::lol:![]()
sem imel pred 27leti golf 2 gti iz nemčije,,,,,,
![]()
![]()
pa dobro vem kak je bil bosanski...za tisti čas kod dan in noč...še to ti povem iz iskušenj,še danes ni isti bmw delan za nemški ali slo trg.
lp.
Fantje, zadnji stavek od Šarija drži... sem delal v Nemčiji in sodelavci so povedali, da ponedeljkov ali petkov avto ni za kupit...razlog je, ker po vikendu ali tik pred njim delavci niso 100% pri delu... sem vprašal, kako veš, kateri je petkov ali pondeljkov, mi niso znali odgovorit, mi mi pa sogovornik zatrdil, da je njegov brat pri VW in da delajo teste kvalitete v tovarni...razlike so!
Poskusi to razložit temu...
igorb napisal/-a:
razlika je v materialih,Kvaliteti vgrajenih delov,tolerancah,oz v tehnični kulturi ljudi ki sestavljajo,pri Japoncih je to 100 kar pomeni 100 enakih,pri Kitajcih je 100 in to pomeni 100 približno podobnih,vsi imajo enake načrte vendar nimajo vsi iste tehnične kulture,kitajcem to malo manjka samo se približujejo
... da morda tudi pri Japoncih velja da je 100 približno podobnih
-
tyson
... da morda tudi pri Japoncih velja da je 100 približno podobnih
Najbrž ne...prepričan sem, da imajo Japonci kulturo in odnos do dela na drugem - višjem nivoju...
še vedno so samomori na delovnem mestu zaradi napak ali še celo kaj manj pomembnega...tega mi ne bomo razumeli, da je to mogoče, dosegli pa itaq da ne
Najbrž ne...prepričan sem, da imajo Japonci kulturo in odnos do dela na drugem - višjem nivoju...
še vedno so samomori na delovnem mestu zaradi napak ali še celo kaj manj pomembnega...tega mi ne bomo razumeli, da je to mogoče, dosegli pa itaq da ne
-
toni8
No torej če sem čisto resen je moje prepričanje oz. mnenje o Parsun vs Yamaha (pa Parsuna nisem še nikoli uporabljal, enako kot verjetno velika večina diskutantov v tej temi):
Za 50-60% cene dobiš 96,88% kvalitete, zanesljivosti, trajnosti itd itn., nikakor pa ne 100 proti 0, kot trdijo "nasprotniki".
Sem pa opazoval mnogo mnogo več primerov ko so "popravljal in švical" motorje s črno kapo (niso mišljeni Suzuki, Tohatsu in Parsun) kot katerihkoli drugih.
Za 50-60% cene dobiš 96,88% kvalitete, zanesljivosti, trajnosti itd itn., nikakor pa ne 100 proti 0, kot trdijo "nasprotniki".
Sem pa opazoval mnogo mnogo več primerov ko so "popravljal in švical" motorje s črno kapo (niso mišljeni Suzuki, Tohatsu in Parsun) kot katerihkoli drugih.
Nazadnje spremenil toni8, dne Če Feb 08, 2018 13:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Toni8 imam dovolj let cca 35 let izkušenj v industriji po skoraj celem svetu,zagonov proizvodnje,proizvodov,da vem kaj govorim naj bo ponedeljkov ali torkov ali nedeljski je v mejah tolerance od proizvajalca to je danes leta 2018,pred 10 leti ko niso bila razvita orodja (software in hardware) je bilo drugače,kar se tiče mojega kitajca smo dobili kar smo plačali,nisem se pritožil nad ceno ampak nad kvaliteto,sicer ko bom videl na ribiških čolničih po Dalmaciji namesto Tomosa,kitajca bom tudi verjel samo do sedaj jih ni,kar se pa tiče tehnične kulture kot sem napisal najbolj enostaven test ali je metla doma zmeraj na istem mestu,to je pri Japoncih 5S,Seiri,Seiton,Seiso,Seinketsu,Shitsuke,nisem nikoli trdil da je razlika v kvaliteti 100% lahko da je samo 3% ampak lahko da te zaradi teh 3% zajebava vžig ali noče vžgat hladen ali...crkne ko bi popoldan spal in potomci bi se vozili...ali ko greš zvečer z obale in prasica ne vžge in moraš veslat in poslušat ženo kako ona drgne sem ti rekla,zakaj nisi nesel na servis moraš priznat da je to vredno 50% cene ali 3% kvalitetne razlike
Slabši mareriali-cenejši-se vgrajujejo za drugorazredne države.....pojd kupit milko a Avstrijo in eno v slovenijo ,pa boš videl.
lp.
lp.
-
tyson
toni8 napisal/-a:No torej če sem čisto resen je moje prepričanje oz. mnenje o Parsun vs Yamaha (pa Parsuna nisem še nikoli uporabljal, enako kot verjetno velika večina diskutantov v tej temi):
Kot je rekel že Daki in seveda mnogi pred njim: nisem tolk bogat, da bi poceni kupoval... kar seveda drži...sploh, če se je na nekaj treba zanesti, ker je lahko ogrožen ne samo dopust, celo življenje...tu ni debate o skopiranih Crocs-ih, Adidaskah, Nike-ju, ampak o stvareh, ki morajo delovat iz prve in to kar nekaj časa...ne samo en dopust, ampk vsaj tri in to, da ne vidi servisa vmes... to so npr Yamahe, Honde, Suzukiji, Selve, Tohatsuji...
In ne, jaz ne pristanem na 50-60% cene, če nisem ziher pri tako pomembni svari, kot je motor...koliko je konjev ni pomembno, zanesljivost pa absolutno.
-
toni8
šari napisal/-a:Slabši mareriali-cenejši-se vgrajujejo za drugorazredne države.....pojd kupit milko a Avstrijo in eno v slovenijo ,pa boš videl.
lp.
Velja tudi za Yamaho?
-
toni8
tyson... Moj rek bi pa glasil: Nisem tako bogat da bi za dvojno ceno ob primerljivi kvaliteti in uporabnosti kupoval kvazi "premium" znamko.
-
tyson
toni8 napisal/-a:tyson... Moj rek bi pa glasil: Nisem tako bogat da bi za dvojno ceno ob primerljivi kvaliteti in uporabnosti kupoval kvazi "premium" znamko.
Svako svoga boga moli, pa neka izvoli...
zmeraj bo neka lestvica oz razmerje cene kvalitete,manj znan proizvajalec bo dvigoval svojo kvaliteto da se bo približal boljši ceni,tisti dražji bo nižal svoje stroške,da bo lahko prišel bližje nižji ceni kje se srečata je vprašanje ekonomije obeh,običajno tisti z nižjo ceno odpovedo,ko želiš stvar prodati in vsi mislijo da prodajaš,ker je slabo in se prodaja spremeni v razprodajo,dočim imajo dražji proizvodi zmeraj svoje vernike ki so pripravljeni plačat večjo ceno. Ugoden nakup se ob morebitni prodaji lahko hitro sprevrže v prodajno katastrofo,zato imajo Angleži pregovor :"Nisem tako bogat da bi kupoval poceni"
,,se mi zdi brez veze prepričevat prepričanega,....toni ti kar kupi parsuna in naj ti dobro služi,....pa poročaj čez leto, dve....
...jaz imam Yamaho 2,5 staro cca 15 let (ne vem točno, ker mi jo je podaril prijatelj), naredi kar lepo število ur na panuliranju , pa vedno vžge v prvem ali drugem poizkusu. Od vzdrževanja ji privoščim vsako leto novo olje in vsako drugo novo svečko,....pa ko ga snamem iz čolna, ga sperem s sladko vodo....potem pa v leseni uti čaka ponovno uporabo.
...samo kalkulacija čez prst: če je nova Yamaha 750e, je to 50e (na leto, če je stara 15let), pa še bo delala. Upaš verjet, da bo parasun po 15 letih in istem vzdrževanju še vedno pri življenju?....Tudi če bi bil in je pol cenejši je razlika v ceni zanemarljiva (25e letno) če te le 1x pusti na cedilu...tu berem, da crkujejo že v garanciji,...
...jaz imam Yamaho 2,5 staro cca 15 let (ne vem točno, ker mi jo je podaril prijatelj), naredi kar lepo število ur na panuliranju , pa vedno vžge v prvem ali drugem poizkusu. Od vzdrževanja ji privoščim vsako leto novo olje in vsako drugo novo svečko,....pa ko ga snamem iz čolna, ga sperem s sladko vodo....potem pa v leseni uti čaka ponovno uporabo.
...samo kalkulacija čez prst: če je nova Yamaha 750e, je to 50e (na leto, če je stara 15let), pa še bo delala. Upaš verjet, da bo parasun po 15 letih in istem vzdrževanju še vedno pri življenju?....Tudi če bi bil in je pol cenejši je razlika v ceni zanemarljiva (25e letno) če te le 1x pusti na cedilu...tu berem, da crkujejo že v garanciji,...
mirno morje
-
Daki
toni8 napisal/-a:Daki napisal/-a:Psycho napisal/-a:deli so pa ceneni
Misliš ceneni (*poceni) ali cenjeni (*dragi)?
Mislim poceni, tako kot je tudi sam motor cenejši.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta