To pa res ni novost. Barka je stara, drži pa se je vzdevek ene najgrših bark "ever"... Sicer meni osebno ni tako hudičevo napačna, no lepa pa tudi ni.
Tisti, ki se ukvarjamo z navtiko se ponavadi pohecamo na račun Vanga-Vagina.
Poglej pod poročila s sejmov na tem forumu, zagotovo jo kje opaziš...
Eno slikico sem ravno našel, Biograd Boat Show 2007. Vanga 44 je tista z rdečim trupom v sredini...
Meni je pa všeč na pogled! Eno tako designersko čudo... ki v vsej svoji nenavadnosti celo super izgleda. Verjetno bi takoj prišla v ožji izbor če bi kupoval tako velikega motornjaka...
Ja točno tako, so pač različi okusi, hvala bogu. Meni osebno tudi ni tako nesramno grda, samo neke lepote pa tudi ne vidim. Je pa verjetno barka zelo dobra na vodi, žal je še nisem imel priložnosti preizkusit. Mogoče v naslednjih letih.
sem nov na forumu,drugače vam pa povem da je plovilo kul.jest osebno sm sodeloval pri projektu.plovilo je kompletno narejeno v vakum teh.tudi predelne stene,tank.okusi so pa seveda različni
jaz osebno sm naredil orodja in pa dva prototipa.nato so se orodja preselila v biograd na moru.mislm da tam tudi dve.moraš vedeti da je vsaka drugačna .
Kolikor jaz vem, je iniciator tega plovila g. Marčič iz Slovenije, lastnik enega večjega podjetja v SLO in baje tudi lastnik licence. Prej je bilo to plovilo z imenom Brioni 44, pa so ga Hrvati zahaklali, da ne sme uporabljati imena Brioni, zato je zdaj Vanga, kar je pa podobno oz. iz istega otočja..
nekako tako ja sam da je bila najprej vanga in se je potem preimenovala v brioni.mislim da ni blo problemov z hrvati glede na to da je bil hrvaški predsednik gost na plovilu.
novinec,jaz ti od srca in kod bližnji sosed odsvetujem ogled barke,ker me skrbi za tvoje zdravje,-da ne pride do srčnega zastoja-možno je da to barko slučajno prodaja -Vera-,zato te prosim da ne raskiraš-raje vzami mene zraven,pa boš-ko si bom jaz ogledoval barko- tačas počakal lepo v miru v kafani