Dopust 2008

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a opus » Če Avg 14, 2008 16:18

igor1 napisal/-a:Ja najbolj odvsega sem si zapomnil marino sukošan 430 kun,za 7,5m dolžine (nočitev).Marina popolnoma prazna,v bifeju nobenga,servis nobenga,prodaja plovil nobenega,v restavraciji pa trije italjani v veliki 300m2.Sistem dalmatinca še vedno velja,da ne bo spusto cene,pa več gostov. Ampak eden pa ta plati na puno.Nevem kam to vse vodi???

Prvo sem pobral oci sa stola katere so skocile ven, pa sem se pribral i pogledal cene v tej marini. Tam pise da so cene drugace od te katero si napisal. Za plovila do 10 metrov je cena 40 Eur z PDV-om. :?
Saj je tudi 40 Eur prevec za moj ukus. :roll:
Sem prekontroliral cene se enkrat in pise da se cene uvecavajo od 1.7 do 30.9. za 30%
:shock: :shock: :shock:
Alfabeta
Kapitan fregate
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Alfabeta » Če Avg 14, 2008 19:46

igor1 napisal/-a:marino sukošan 430 kun,za 7,5m dolžine (nočitev).

A si ti ziher za tole ceno? :shock: Ker tole je pa mal "tri-mač", kakor reče admin
igor1
Kapitan fregate
Kraj: Šentjur-Bunarina

OdgovorNapisal/-a igor1 » Ne Avg 17, 2008 18:24

Ja sem ziher štirje odrasli in dva otroka eden 9 drugi 7 let.Tudi jaz sem zino dalmatinac se je pa prijetno nasmejal.Mislim,da pa še imam nekje račun.
dolfisi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dolfisi » To Avg 26, 2008 11:08

Letos smo si privoščili malo daljši dopust (2 meseca) -zaradi malih otrok je to seda možno in moram priznati, da sem kar precej razočaran nad sosedi. Imeli smo nekaj negativnih iskušenj, če omenim le dve, prvo na Premudi, kjer smo zasidrali barko nekje 200m za zadnjo bojo, nakar pridrvi takozvani koncesionar in zahteva plačilo. Obnašal se je zelo arogantno, čeprav sem bil na začetku pripravljen diskutirati o primernosti kasiranja zasidranega plovila, sem mu potem samo odvrnil, da niti pod razno ne mislim plačati sidra. Možakar (okrog 150 kg) se je zelo razhudil in pričel vulgarno pljuvati po vseh Slovencih, da smo Slovenci "govno"in da samo "seremo" po Jadranu, itd. Nisem mogel verjeti lastnim ušesom, kar sem slišal in videl. Žena, ki je držala 9 mesečno in 2 letno hčerko v naročju v gumenjaku (vračali smo se iz vasi na barko, ko nas je prestregel z gliserjem) mu je zabrusila nazaj, da za njega velja enako, pa je tip postal že kar malo agresiven in verjetno se morava zahvaliti otrokoma, da se ni kako drugače končalo. Jasno, da sem imel nemirno noč, čoln sem dvignil, shranil motor na varno, saj sem se bal, da bi ostali ponoči brez...
Drugi primer: Imeli smo okvaro motorja med Ilovikom in Suskom (tesnilo na glavi motorja) nakar smo z jadri uspeli zasilno pristati v Čikatu, čeprav vem, da je v tem času sidranje tam prepovedano. Pa vendar, če si brez motorja z veliko barko pomisliš najprej na varnost. Z kolegom, ki je mehanik in se nam je z familijo pridružil za par dni, podreva cilinder in poskušava zadevo popraviti. A ni vrag, iz marine so takoj obvestili policijo, ti pridejo z kapitanijo, opravijo korektno z vsemi dokumenti in me kot paglavca naderejo, češ kaj ne veste, da se tukaj ne sme sidrati (sidrali smo v desnem kraku zaliva, kjer so tudi barke domačinov in ni nobenih kopalcev). Ni pomagalo nobeno opravičilo in pojasnilo, da smo pač v sili tukaj pristali in da takoj, ko motor spet vžge gremo ven...Hoteli so, da naj pokličem vlečno službo, da me šlepa do marine, kjer imajo servis...(in bil ob nekaj tisoč evrov...), nakar mi napišejo plačilni nalog za nepravilno parkiranje 500 kun. Plačal sem in se jim lepo zahvalil, da so mi dali najnižjo možno kazen, kaj sem pa hotel... Ne morem se znebiti očutka, da samo čakajo, kako bi te obrali in ti dali še občutek, kako moraš biti zadovoljen, da so ti šli na roko, tukaj mislim predvsem na servis Volvo na Malem Lošinju.
Motor je potem vžgal, vendar je v generalnem bil v dokaj slabem stanju, tako, da smo izpluli brez njega do zaliva Artatori, kjer smo prevedrili tisto znamenito tramontano 8. avgusta, nakar smo z jadri izpluli proti Puli, kjer je barka še danes in čaka kako bomo z motorjem. Iščem eno 10 ali 18 KM tomos, da ga dam na krmo in gremo nazaj do Monfalcona, kjer bi lahko v miru menjali motor... Pozdrav vsem morjeplovcem :)

PS, ali mi lahko kdo prosim razloži kako prilepim sliko iz mojega računalnika sem gor?
Alfabeta
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Alfabeta » To Avg 26, 2008 11:14

Dolfisi; najlažje skopiraš sliko tako, da greš na www.shrani.si in se registriraš. Je brezplačno. Potem pa najdeš sliko, jo prilepiš, odkljukaš da naj bo 320 pikslov in ti jo shrani. Potem pa ko je shranjena samo kopiraš tretjo vrstico (kopiraj s predogledom) in dodaš v forum
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Avg 26, 2008 11:30

Pozdravljen Dolfisi, Admin je tole lepljenje slik razložil tule: http://www.morjeplovec.net/images_upload/navodila_nalaganje_slik_morjeplovec.pdf
lpg
https://medisken.si
dolfisi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dolfisi » To Avg 26, 2008 11:37

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Avg 26, 2008 19:45

Joj Dolfisi, prosim zmanjšaj slike, ker kot vidiš sesuvajo celotno obliko foruma... Širina slike je lahko največ 570px, kar je navedeno tudi v navodilih za lepljenje slik na forum. Še enkrat preberi.

LP
dolfisi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dolfisi » Sr Avg 27, 2008 07:47

Admin,se opravičujem za prehitro lepljenje slik, sem si potem prebral in bo odslej vse OK. Te slike bi pa prosil, da jih izbrišeš, hvala in LP :)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Avg 27, 2008 14:25

OK, nisem izbrisal v celoti, vendar sem pustil linke. Tako si lahko tisti, ki ga zanima sliko odpre v novem oknu, kjer je tudi v naravni velikosti...

LP
Duli
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Duli » Sr Avg 27, 2008 15:46

dolfisi, kaj je pa to zaena barka?
dolfisi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dolfisi » Če Avg 28, 2008 07:52

To je železna jadrnica tip keč, dvojambornica, znanega francoskega ladijskega konstruktorja Caroffa... dolžina 13,2m širina 4,2m teža pa 12 ton...pozdrav :)
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Če Avg 28, 2008 10:37

Dolfisi pravi: " Ne morem se znebiti očutka, da samo čakajo, kako bi te obrali in ti dali še občutek, kako moraš biti zadovoljen, da so ti šli na roko".
Žal ti moram pritrditi, ker so policaji povsod isti( to je stra jugo-šola). Njim ne gre da bi ti kot prvo-pomagli, kot drugo - opozorili in šele kot tretje -kaznovali. Ne, to njih ne zanima. Oni samo kaznujejo..najprej se skrijejo, te ulovijo na potuhnjeni način, potem napihnejo kakšno kazen bi ti morali zasoliti in na koncu se pokažejo silno usmiljene in razumevajoče in ti brez računa zapapricirajo kazen. Letos se je v zadarski okolici lučka kapitanija z civilno barko znamke Calafuria specializirala za pobiranje kazni v Ždrelcu in na vhodu v Kornate. V čem je zanka: ko človek pripelje v bližino vhoda v Ždrelac ali v Kornate, oni iz skrivnega zavetja opazujejo ali pljuješ res 8 oziroma 5 vozlov, ko si od obale odlajen približno tristo metrov. Seveda ljudje na to nismo tako sotrogo pozorni. In kazen 1100 kun je takoj tukaj. Nimaš se kam pritožiti, nič zakon kavbojev....Gre za nenaseljena območja, brez kopalcev. In glej ga : samo v Ždrelcu so eno dopoldne zaustavili 52 plovil ali 78% vseh, ki so šli skozi, ostalo so bile pasare, ki so tako prepočasne za plačat kazen. To pač moramo vzeti v zakup karad smo v Dalmaciji. Najdejo se izjeme, a so le izjeme. Oliver Dragojevič je enkrat dejal dobesedno: " Mi ne volimo raditi, vi samo dođite, platite i idite odmah kuči". Težko se človek znebi tega občutka. Seveda je pa vse to skupaj daleč od pravega turizma.
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a opus » Če Avg 28, 2008 12:08

Jaz ne zastopim kaj je narobe ce placas kazno za to kar si zgresil po zakonu?
Zastopim da te jezi nacin ophodnje s tabo kot osebo ali kaj takega, no spostovanje zakona je enako povsod.
Da bi bili na jasnem, tudi jaz ne maram placati kazne, samo mi je jasno da so pravila igre taksna in da moram igrati njima ce nocem placevati. :roll:
Izredno sam pa jezen na tiste kateri glisirajo pri obali. :twisted:

P.S.
Si siguren da je Calafuria bila civilna?
Saj so ih kupili vsem kapetanijam na hrvaskem pred precej let.
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Če Avg 28, 2008 20:43

opus- aja pri naših vinjetah se pa hrvati taaaaako bunijo ko jih naši kontrolorji ustavijo pa nimajo vinjet nalimanih, to je pa v redu..pa je tud po zakonu..da ne govorim koliko so jih (tujcev in hrvatov) spustili samo z opozorili..no tako o tem kdo je prijazen do turistov.

lp
Veritas et Aequitas

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost