Tremitski otoki!

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

Tremitski otoki!

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Maj 17, 2013 12:37

Letos se nameravam ustaviti na (Eolih:oops: ) TREMITIH . Potem pa še skočiti do Viesta, pa nazaj na Hrvaško ali pa ob Italijanski obali na Sever.
Ima kdo kako dobro karto Eolov ali nasvet kje jo kupiti. Tiste Italjanske "skice" imam. Kako konkretno karto, kot nas je razvadla Avstrogrska monarhija!!
Tam želim prebiti par dni, saj sem slišal, da so lepi.
prosim kak nasvet. Zalivček, privez, sidro, mislim seveda vse Eole! :oops: TREMITE!!!
Nazadnje spremenil MicTic, dne Pe Maj 17, 2013 12:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Flying is beautiful.
Sailling is better!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Eolski otoki

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Maj 17, 2013 12:45

MicTic napisal/-a:Letos se nameravam ustaviti na Eolih. Potem pa še skočiti do Viesta, pa nazaj na Hrvaško ali pa ob Italijanski obali na Sever.
Ima kdo kako dobro karto Eolov ali nasvet kje jo kupiti. Tiste Italjanske "skice" imam. Kako konkretno karto, kot nas je razvadla Avstrogrska monarhija!!
Tam želim prebiti par dni, saj sem slišal, da so lepi.
prosim kak nasvet. Zalivček, privez, sidro, mislim seveda vse Eole!

Da nisi ti mislil Tremitov? Eoli so na drugi strani Italije.
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Maj 17, 2013 12:51

EJ kako sem trapast. Seveda Tremiti. Na Eolih sem bil lansko leto!
Hvala!
Flying is beautiful.

Sailling is better!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Maj 17, 2013 12:52

Kolikor jaz vem so Tremiti naravni park in za obisk potrebuješ dovoljenje... ki niti ni poceni. Pozanimaj se.
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Maj 17, 2013 12:57

Kot sem gledal po kartah in parkrat sem se peljal že mimo, večjih težav nebi smelo biti.
Tudi jaz mislim da so del nacionalnega parka, zato tudi sprašujem. Vem da ne smeš povsod sidrat in da imajo boje za četverovez itp.
Sem pa slišal, da so bili fantje že tam in da so se zelo pohvalili. Lepo "havajsko" morje.
Torej če kdo kaj več ve ......
Flying is beautiful.

Sailling is better!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Maj 17, 2013 14:48

MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Maj 17, 2013 15:41

Super. Hvala. Bo ze nekako slo.
Sedaj imam vsaj naslov in bom mailov tja. Upam da dobim kak koristen odgovor!
Flying is beautiful.

Sailling is better!
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Maj 17, 2013 15:55

od kapitana zena in seveda kapitan sta velika poznavalca It. obale.
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Maj 17, 2013 16:21

@ od kapitana žena & Kapitan
Prosim za pomoč.
Rabim kake uporabne karte Italianske V obale.
@ Al
Hvala za info
Flying is beautiful.

Sailling is better!
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Pe Maj 17, 2013 20:46

Aj,aj,aj... Mic-Tic, zdaj si naju pa našel. Špija al :lol:
Kar se tiče K&K kart, se vedno zatečeva v Bakar, v Naval Adrio, do capt. Randiča. Upam, da je še vedno čil in zdrav!
www.naval-adria.htnet.hr/
Itak imava na zalogi skoraj vse, kar je izdal Hidrografski inštitut ratne mornarice (YU), nato HHI.

brane40, neeeeeeee, ni to Croatia uber alles, ni pristojbin, ni javljanj (pojma nimam kako je, če pripluješ iz "extracomunitarne dežele"), ni policajev (OK, fašisti so imeli tam zapor, packe črne).
So pri njih morski nac.parki, kjer je opredeljeno, kaj lahko in kaj ne, delaš pri posamezni črki, popredalčkani na A,B in C. Najbrž se na "mreži" dobijo koristne in podrobne info.

Če se hočeš, se prijavi. Nadvse bodo veseli, da lahko upravičijo mamutsko administracijo. So pa čisto prijazni (osebne izkušnje, ne vem, če je pravilo) in običajno hudo čedni, mladi možje, v bleščeče belih uniformah. Ja, tudi za ladies je poskrbljeno! Ne puščaj gospe na barki, ko greš urejat papirje v Italiji!!!!!!!

Prideš, če imaš dovolj dolgo (Mic-Tic jo ima) verigo, sidraš malo naprej ali pa za bojami, ki jih računajo 25€ za 13m. Med otokoma San Nicola in San Domino.
Vse je odvisno od vetra.!
Otočki so očarljivi, še posebej, ker po Benetkah, proti jugu ne najdeš več nobenega!! Kakšna dva ali tri dni je smiselno predvideti za ogled otočkov, še posebej, če rad pogledaš tudi pod gladino.

Mic-Tic, midva sva še vedno na "starem placu", motor rabi še nežno roko in pogled mojstra. Pridi kaj okoli. Raje govorim kot tipkam. :wink:

P.S. En malo starejši "kukr" peljar imava tudi za dat -za domov. (Bolina-Dove navigare, tam je tudi razloženo vse okrog parkov, so plani portov.....)
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » So Maj 18, 2013 08:35

Tnx se vidimo in slisimo!
Flying is beautiful.

Sailling is better!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov