jadranje-grčija
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Lani sem jadral tako po Jonskem (1 teden), kot tudi po Egejskem morju (2tedna).
Na Jonskem smo šli od Preveze do Zakintosa in nazaj, na Egejskem pa smo obdelali Dodekane (Kos, Tilos, Halki, Rodos, Simi, Nisiros, Astipalea, Anafi, Santorini).
Letos vajo ponavljamo
(Jonsko se bomo smukali okoli Peloponeza, Egejsko pa Kiklade)
Na Jonskem smo šli od Preveze do Zakintosa in nazaj, na Egejskem pa smo obdelali Dodekane (Kos, Tilos, Halki, Rodos, Simi, Nisiros, Astipalea, Anafi, Santorini).
Letos vajo ponavljamo
Grčija
Pozdravljen Luftar!
Srečala sva se na kratko oktobra v Bunarini, ko sem pripeljal barko. (Jeaneau SO 35)Resno se odpravljam do Grčije, nekako v polovici maja. Žena je nekam tiho, ma na koncu po že šla. Če ne, sem rekel, da grem sam, pa naj pride z avionom na Krf haha..Poskusiva vskladiti termine, če ne bo šlo, se pa vsaj tam dol kje dobimo.
Itak se vidiva v Bunarini, drugače pa tel. 041 677 239
Srečala sva se na kratko oktobra v Bunarini, ko sem pripeljal barko. (Jeaneau SO 35)Resno se odpravljam do Grčije, nekako v polovici maja. Žena je nekam tiho, ma na koncu po že šla. Če ne, sem rekel, da grem sam, pa naj pride z avionom na Krf haha..Poskusiva vskladiti termine, če ne bo šlo, se pa vsaj tam dol kje dobimo.
Itak se vidiva v Bunarini, drugače pa tel. 041 677 239
primula
baldrick napisal/-a:Lani sem jadral tako po Jonskem (1 teden), kot tudi po Egejskem morju (2tedna).
Ali lahko malo več poveš o Egejskem morju. Kdaj si bil, vreme, privezi?
pence1 napisal/-a:malo brskam po naslovih in opazil sem da obstajajo različne literature na netu o obalah oz. zemljeidi o morju.
prosim za kak dober link če ma kdo, jaz nisem ravno najbolj vešč iskalec takšnih stvari, o grški obali.
hvala , pa lp
Precej dober vir, iz katerega sem na začetku pridobival info je http://www.sailingissues.com/index.html
Vse kar moraš vedeti da začneš
cwetto napisal/-a:baldrick napisal/-a:Lani sem jadral tako po Jonskem (1 teden), kot tudi po Egejskem morju (2tedna).
Ali lahko malo več poveš o Egejskem morju. Kdaj si bil, vreme, privezi?
Bil sem julija. Vreme vroče, nevarnosti neviht v tem letnem času takorekoč ni, brez prestanka piha meltemi (nam je pihal nekje med 15-30). Je stabilen, tako da se ga ni treba bati. Se pa zaradi odprtosti znajo naredit kar konkretni valovi, ki pa so dovolj dolgi. Privezi so bolj redko posejani, če pa so že, je varianta sidro-krma. Mooringov ni nikjer.
Lep pozdrav!
Imam vpršanje glede mejnih prehodov v Grčiji in Italiji. Prosim, če kdo lahko potrdi moje razmišljanje oziroma, če se motim, da me popravi:
Barka s slovensko posadko in Slo zastavo, ki potuje iz HR preko Italije v Grčijo:
- izstop iz HR normalna odjava: kapitanija in policija (to mi je jasno)
- vstop v I prijava policija in kapitanija (nakup italijasnke vinjete? -ali ta sploh obstaja?)
- izstop iz I (formalnosti nepotrebne ker je Grčija tudi EU?)
- vstop v Grčijo (formalnosti nepotrebne ker je Grčija tudi EU?), zgolj nakup Grške vinjete
-za domov prva formalnost šele pri izstopu iz Italije (zgolj policija?)
-pa seveda HR policija in kapitanija
Za informacije bom zelo hvaležen
Lp, Mornar M
Imam vpršanje glede mejnih prehodov v Grčiji in Italiji. Prosim, če kdo lahko potrdi moje razmišljanje oziroma, če se motim, da me popravi:
Barka s slovensko posadko in Slo zastavo, ki potuje iz HR preko Italije v Grčijo:
- vstop v I prijava policija in kapitanija (nakup italijasnke vinjete? -ali ta sploh obstaja?)
- vstop v Grčijo (formalnosti nepotrebne ker je Grčija tudi EU?), zgolj nakup Grške vinjete
Za informacije bom zelo hvaležen
Lp, Mornar M
Mornar M napisal/-a:Lep pozdrav!
Za informacije bom zelo hvaležen![]()
Lp, Mornar M
Žal ti lahko pomagam samo z lastnimi izkušnjami iz leta 2008:
- odjaviti se na Hrvaškem nisem mogel - imeli so praznik Sv.Gospe in Kapetanija v Komiži ni delala. Torej sem na črno smuknil v Ita.
- prijaviti se v Ita nisem mogel. Na Tremitih nisem našel policije, V Brindisiju Kapetana ni bilo, nek administrator pa mi je priporočil, da lahko proceduro opravim tudi v Otrantu, ki pa sem ga izpustil.
- na Eirakousso smo prispeli ponoči, na Krfu pa je Lučki Kapetan drugi dan (prvi je bila Nedelja) opravil proceduro v svoji kancelariji. Cca nekaj 10E za dovoljenje, ki ti velja nekaj let, če prav razumem.
Ni nujno da je vedno tako, pa tudi s tem se nebi preveč hvalil
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta