smo na dopustu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

DTM219
Kapitan

OdgovorNapisal/-a DTM219 » So Jul 18, 2015 09:49

Pijeva kavo na Prvicu in se pocasi blizava Murterju
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » So Jul 18, 2015 13:29

DTM
A je dol kej mn vroče??? K tlele na Rabu 39 tolče :shock: :shock:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Jul 18, 2015 15:47

KONČNO NA ZASLUŻENEM DOPUSTU.
Včeraj Ribiško Naselje - Umag prijava na policiji. Kapitanija dela samo do 20h!!?!? Permit in turistična taksa za 3 mesece cca 1160 kun. Po novem permit velja 1.1.do 31.12. Nadaljujemo nočno do Rovinja. Zjutraj še na kapitanijo pa po destilirano vodo za akumulatorje. Pravkar jadramo że mimo Pule.
Alesjo javlja, da počasi zaključuje obnovo jadrnice. Upam, da nas ujame drugače pa se dobimo nekje na poti. Imava še za stestirat njegov novi žar. Lani sva na mojem spekla odlični pogači in to na oglju po zaključeni peki rib.
Razmišljam o mojih hladilnikih in zmrzovalnikih. Delam plane za izboljšave v naslednji zimi.
Plan, Susak kopanje, nato nočna plovba po zunanji strani Kornatov v smeri Lastova.
LP NT
DTM219
Kapitan

OdgovorNapisal/-a DTM219 » So Jul 18, 2015 17:05

Matejc zdaj sva v Murterju, vrocina je svinjska ker pa nimam klime nimam tudi termometra tako da ti ne znam povedat kok je
indoo
Kapitan
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » So Jul 18, 2015 18:13

Z Wolfom smo stestirali njegov in moj hladilnik, oba delata dobro. Wolf sporoča Nikoli da naj se jutri pomatra do Murtra, Štajerci imajo degustacijo vina. Drugače na Velom Drveniku vse ok. Penzjuner Joco se še vedno kur..... tukaj.😄😄😄 Wolf danes do Brača , potem pa gasa do Murtra , ker se boji da bo kaj zamudil. Habibi na Krapanju je tudi noro, Wolf bo preveru če je Kr en tam, tako da mu lahko odvežemo barko. Samo norci v taki vročini hodijo v savno in đakuzi.
samo morje !
Uporabniški avatar
primula
Kapitan
Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a primula » Ne Jul 19, 2015 08:08

Prenocil v Sicenici - sam ni sidru, ne mores verjet. Ostanem se danes, popoldne se pa tu
zberejo kopalci in carter.
primula
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Ne Jul 19, 2015 19:38

Opažam, da se Silbo splača obiskat kadar ni morjeplovcev... Kakšen mir :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sam kaj, k mam rad galamo
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
jest
Viceadmiral
Kraj: Litija - Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a jest » Ne Jul 19, 2015 19:51

Savna na Krapnju sprobana - naravna!
Kr en odvezan.
Jutr pa pogledat v Tisno,če j še kj pjače fantom ostal.
Pozdrav iz Srca Slovenije!
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Jul 19, 2015 23:14

Nikola T. napisal/-a:KONČNO NA ZASLUŻENEM DOPUSTU.
Včeraj Ribiško Naselje - Umag prijava na policiji. Kapitanija dela samo do 20h!!?!? Permit in turistična taksa za 3 mesece cca 1160 kun. Po novem permit velja 1.1.do 31.12. Nadaljujemo nočno do Rovinja. Zjutraj še na kapitanijo pa po destilirano vodo za akumulatorje. Pravkar jadramo że mimo Pule.
Alesjo javlja, da počasi zaključuje obnovo jadrnice. Upam, da nas ujame drugače pa se dobimo nekje na poti. Imava še za stestirat njegov novi žar. Lani sva na mojem spekla odlični pogači in to na oglju po zaključeni peki rib.
Razmišljam o mojih hladilnikih in zmrzovalnikih. Delam plane za izboljšave v naslednji zimi.
Plan, Susak kopanje, nato nočna plovba po zunanji strani Kornatov v smeri Lastova.
LP NT

Ja na lanskem dopustu so pa bile taprave pogače in bo treba ponovit, saj imam letos tudi jaz žar :D
Slika
Obnova barke pa je pri koncu tako , da gre barka v sredo v vodo. sledi še registracija in predvidoma 27ega krenem proti jugu, se vidimo, malvazija bo, žar tudi in seveda kar gre zraven :D
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Jul 20, 2015 02:01

So se mi kar sline pocedile. Alesjo srečno splovitev!

Wolf, sem na nočni in plujem z Molata direktno mimo Dugega otoka, pravkar Kornatov, Komize na Lastovo, čisto po zunanji strani. Čez dan je sonce tako żgoče, da ni za zdrżat.
Ko se bo tole ohladilo, bo prišla nevihta vseh neviht na jadranu. Tramontana bo začela harat v severnem Jadranu in bo le v nekaj urah (3-4h) prišla nekje do Korčule. Ne bo dosti časa za skriti se. Se bo tre a kar paziti in zelo pogosto spremljat vreme. Ob prvi napovedi obrata pa urno v zavetje.
LP NT
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Jul 20, 2015 09:22

Nikola T. napisal/-a:Ko se bo tole ohladilo, bo prišla nevihta vseh neviht na jadranu. Tramontana bo začela harat v severnem Jadranu in bo le v nekaj urah (3-4h) prišla nekje do Korčule. Ne bo dosti časa za skriti se. Se bo tre a kar paziti in zelo pogosto spremljat vreme. Ob prvi napovedi obrata pa urno v zavetje.
LP NT

Upam, da bo vroče vsaj še mesec dni ;)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Jul 20, 2015 16:19

NT kdaj pa predvidoma naj bi ta tramontana harala po jadranu? Pa srečno plovbo ,nočno in dnevno
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Jul 20, 2015 21:41

Evo, spet smo na vodi. Trenutno Saharun, jutri Telaščica. Bo kdo v bližini?
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » To Jul 21, 2015 09:32

Mi smo včeraj prevzeli jadrnico na Murtru. Prespali na sidru v Kosirini, kjer je bilo še cca 15 jadrnic.
Danes pa nekje do Drvenika...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jul 21, 2015 09:56

Stari grad, Paklenica. Hja, luka vseh luk, tako da je sidro še edina pametna izbira. Nekako smo se v tej pasji vročini odločili, da poiščemo planinski zrak. Nekaj malega burina je bilo zjutraj, kljub napovedi do 35 vozlov burje v velebitskem kanalu. Zdaj pa plutamo za zajtrk, nekje na poti na Rab.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov