Jadranje ob italijanski obali

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

shipman
Desetnik
Kraj: Maribor

Jadranje ob italijanski obali

OdgovorNapisal/-a shipman » Če Apr 24, 2008 08:31

Pozdravljeni!

Že nekaj časa spremljam forum in se mi zdi odličen. Pred tremi leti sva z bratom nabavila barko - manjšo jadrnico (želja od odroštva), do sedaj sva jadrala samo v slovenskem morju. Zjutraj izplula večer priplula na privez in vezala.
Letos sva se odločila, da bi jadrala ob italijanski obali. Izplula bi iz Portoroža, tukaj pa se postavi moje vprašanje, ali obstaja kakšna literatura za italijansko obalo (npr. kot 808 za hrvaško, peljar), kje bi bila najboljša ruta, kaj se splača videt, sidrišča (dokaj varna).
Planirama od 10 do 12 dni jadranja.

Hvala
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Če Apr 24, 2008 10:34

http://www.pagineazzurre.com/english/home je link v anglescini, kjer imas celo italijansko obalo z otoki. Lahko si natisnes kar rabis, so tudi tel. stevilke.

Buon viaggio!!!! :D
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
shipman
Desetnik

OdgovorNapisal/-a shipman » Pe Apr 25, 2008 10:00

Hvala nemo. Zelo koristen link.
shipman
Desetnik

OdgovorNapisal/-a shipman » Po Maj 05, 2008 14:22

Zopet imam par vprašanj. Zadnjič mi je nemo poslal link, ki je zelo koristen. Sedaj pa me kot začetnika za daljše potovanje po morju zanima naslednje: sidranje - ali lahko sidram ( prenočitev), če sidranje na karti ni označeno, marina - potek najave prihoda v marino (ali se je potrebno predhodno najaviti).
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » To Maj 06, 2008 09:37

Praviloma so vsa podrocja , kjer je sidrenje prepovedano oznacena na kartah, ki jih bos itak rabil, ce bos potoval ob obalah, ki jih ne poznas. Potem so tu se plovne poti pred velikimi lukami (npr. Trst, Monfalcone, Venezia, itd. ) Poglej kje drugi sidrijo in se jim pridruzi. Pazi na varnost, ne sidri preblizu obale in VREME; VREME VREME!!!!!!!!!!!Obilo zabave!!!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
shipman
Desetnik

OdgovorNapisal/-a shipman » To Maj 06, 2008 10:13

Karte sem si nabavil. Vedno bolj razmišljam, da bi jadral ob hrvaški obali(nabavil sem si vse možne priročnike). Tudi jezik je bolj razumljiv. Zadnjič sva z bratom za poskušino odjadrala po obali do Sistiana. V marini hotela vezati pa se z angleščino nisva morala sporazumet - italijansko pač ne znava. Mislim, da za začetek bo kar avantura jadranja pri naših sosedih hrvatih. Tudi napotkov in nasvetov za to področje morja je kar precej na tem forumu.
Zanimivo z jadrnico sva v treh letih preplula 750 milj (to je plutje samo po SLO morju) a ko greš nekam na tuje začneš zopet s prvo prepluto miljo.
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

Jadranje ob Italijanski obali

OdgovorNapisal/-a luftar » Pe Maj 16, 2008 11:11

Ko sem lani jadral proti Grčiji, sem nekaj časa potoval ob Italijanski obali in se ustavil v večih krajih - Vieste - Molfeta - Bari - Brindisi - San Foca. Povsod so bili zelo prijazni ter sem se vedno sporazumeval v angleščini, čeprav res v posameznih trgovinah malo s težavo. Na splošno pa v uradih, marinah in pristaniščih vedno najdeš ljudi, ki jo obvladajo. Menim, da so njihova mesteca zelo prijetna in jih je vredno obiskati. Tudi sam se pripravljam, da bom nekoč jadral od severa do juga ob Italijanski obali. Uporabljal sem Adriatic Pilot od Imray-a in mi je povsem dobro služil. Če želiš še kakšno onformacijo se mi javi.
Lelp pozdrav! :wink:
mito75
Poročnik korvete
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a mito75 » Sr Sep 03, 2008 15:40

Ker imam letni privez v Monfalconu(IT), večkrat plujem po Italijanski vzhodni obali. Obala kot taka je zaradi industrijskih mest ob morju precej nezanimiva. Imajo pa zanimive in urejene obalne kraje, kot so Lignano, Grado, Bibione, Caorle. katere se splača obiskat. Marine so zelo urejene, vendar kar drage(50-60eur dnevni privez za 7m barko). Pri plovbi je potrebno bit pozoren na plitvine, ki jih je kar veliko, še posebej pri plovbi blizu obale. Nujno je dobro pregledat navtično karto oziroma navigacijo, da se prepričate o globini vode, kajti hitro se lahko zgodi da obtičite v mivki oziroma mulju!! Posebna pozornost je potrebna pri vplutju v marine, kajti potrebno je pluti po kanalu, ki so označeni s lesenimi koli zabiti v vodo. Zmeraj morate pluti med koli ki je en zelene barve, drugi rdeče, sicer obstaja nevarnost da nasedete.
gremi35

OdgovorNapisal/-a gremi35 » Pe Avg 21, 2015 14:20

Pozdravljeni,

zanima me, če kateri izmed morjeplovcev prakticira enodnevne izlete do Trsta. Imam se namen tja zapeljati z jadrnico a nevem, kje bi lahko kratkotrajno privezal barko za. Morda lahko na novo zgrajeno rivo ob Trgu edinosti? https://www.google.si/maps/place/Molo+A ... c014?hl=sl

Hvala za odgovore.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov