Palagruža 2015
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Ne bom lepil zemljevidov, ker na severu niso korektni, ampak tu vidiš kje je teritorialno morje.
Čez Kvarner je do Unij 16nm, vmes nekje na 10nm je Galiola, potem pa naprej.
12nm ni panike polanc. Imaš ok zavarovanje.
Čez Kvarner je do Unij 16nm, vmes nekje na 10nm je Galiola, potem pa naprej.
12nm ni panike polanc. Imaš ok zavarovanje.
Nazadnje spremenil Marchi, dne Ne Sep 20, 2015 20:03, skupaj popravljeno 1 krat.
-
al
Kot razumem se bo polanc potikal offshore in ne vlekel ob otokih.
Nočem komplicirat, sem le podal svoje izkušnje in kar sem slišal.
Jaz se ne bi zanašal na 12nm "krogce" okoli Svetca in podobno.
Verjetno je res pretirano se s tem ukvarjati a mogoče je doplačila 100eur pa je potem ni črva v glavi.
Sicer pa kapitan sam odloči.
Nočem komplicirat, sem le podal svoje izkušnje in kar sem slišal.
Jaz se ne bi zanašal na 12nm "krogce" okoli Svetca in podobno.
Verjetno je res pretirano se s tem ukvarjati a mogoče je doplačila 100eur pa je potem ni črva v glavi.
Sicer pa kapitan sam odloči.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pravkar prišel domov.
Alesjo, sem opazil da ni bilo barke na privezu. Na parkingu pa sem opazil tvoj avto tako, da sem bil prepričan da jadraš.
Danes smo se s prijatelji vračali z vikend jadranja, Ribiško naselje-Umag-Červar(nočitev na sidru)-Rovinj-Brioni-Soline pri Verudi(piknik in nočitev na sidru)-Kamenjak-Medulin-Rovinj(nočitev na sidru)-Ribiško naselje.
Danes ob 7h smo startali iz Rovinja. Lepo smo jadrali v burji do 22Kn, ki pa se je malo naprej od Savudrije v smeri Gradeža povzpela na konstantnih 29-33kn z refuli do 42. Bil je pravi rodeo in z skrajšnimi jadri smo leteli preko zelo strmih valov z 6-7Kn. Do polovice poti proti Gradežu so bili valovi od 1-2,5m in zelo strmi, ki so se celo lomili. Nekajkrat me je zadel tak val in me je premetalo, zalilo, streslo, moji posadki pa je morje vlilo dobro mero strahospoštovanja.
Bilo pa je obvladljivo - na meji za moja jadra, ker nimam viharnega floka.
LP NT
Alesjo, sem opazil da ni bilo barke na privezu. Na parkingu pa sem opazil tvoj avto tako, da sem bil prepričan da jadraš.
Danes smo se s prijatelji vračali z vikend jadranja, Ribiško naselje-Umag-Červar(nočitev na sidru)-Rovinj-Brioni-Soline pri Verudi(piknik in nočitev na sidru)-Kamenjak-Medulin-Rovinj(nočitev na sidru)-Ribiško naselje.
Danes ob 7h smo startali iz Rovinja. Lepo smo jadrali v burji do 22Kn, ki pa se je malo naprej od Savudrije v smeri Gradeža povzpela na konstantnih 29-33kn z refuli do 42. Bil je pravi rodeo in z skrajšnimi jadri smo leteli preko zelo strmih valov z 6-7Kn. Do polovice poti proti Gradežu so bili valovi od 1-2,5m in zelo strmi, ki so se celo lomili. Nekajkrat me je zadel tak val in me je premetalo, zalilo, streslo, moji posadki pa je morje vlilo dobro mero strahospoštovanja.
Bilo pa je obvladljivo - na meji za moja jadra, ker nimam viharnega floka.
LP NT
-
al
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Jaz za ta konec tedna žal odpadem. Dobil info, da naj bi ta petek ob 16 30 imel bližnje srečanje z enim izpitom na FŠ.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov