smo na dopustu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Pe Sep 30, 2016 11:13

Fak :/
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Pe Sep 30, 2016 16:43

Če se mene vpraša je tako bolš, da so jo dokrajčili, če ne ti itak potem zavarovalnica vse obračuna :(
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Okt 23, 2016 18:38

Bo kdo čez krompirjeve kaj plul?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Okt 23, 2016 18:41

kr en napisal/-a:Bo kdo čez krompirjeve kaj plul?

:D Če bo pihalo ja, če ne, pa ne :)
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Okt 23, 2016 18:52

H2O napisal/-a:Če ne bo pihalo ja, če bo, pa ne 8)

:lol: :lol: hihihi, kakor za koga :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Okt 30, 2016 12:32

Po nočni plovbi sem se prijavil v Rovinju. Ustavil sem se v Bunarini pri kolegu ki nama je razkazal svojo barko E31. Po kratkem postanku sva nadaljevala z vetrom s severa v krmo ki naju je spremljal preko Kvarnerja.
Danes prespala v Maračolu in zjutraj malo panulal. Ta hip grem proti Susku, da poskusim kako bo kaj z lignji. Prespala bova odvisno od smeri vetra v J zalivu Suska ali pa v Artaturiju. Vreme je odlično.
LP Iztok
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Okt 30, 2016 12:52

Uživaj še zame,morm doma mačka cartat
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Okt 30, 2016 14:36

Nikola T. napisal/-a:Po nočni plovbi sem se prijavil v Rovinju. Ustavil sem se v Bunarini pri kolegu ki nama je razkazal svojo barko E31. Po kratkem postanku sva nadaljevala z vetrom s severa v krmo ki naju je spremljal preko Kvarnerja.
Danes prespala v Maračolu in zjutraj malo panulal. Ta hip grem proti Susku, da poskusim kako bo kaj z lignji. Prespala bova odvisno od smeri vetra v J zalivu Suska ali pa v Artaturiju. Vreme je odlično.
LP Iztok

Ponoči bo burja, burin. Pejta v Krivico na Lošinju. Krasen zaliv! Gužve ne bo, kasirajo pa tudi ne več. Jutri imata pa zmerno burjo čez Kvarner, ki bo do 15h proti Kamenjaku, ugasnila.
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » Ne Okt 30, 2016 20:47

NT, kako pri takšnih nočnih prehodih meje opraviš z mejnimi formalnostmi? In kako predvsem ujameš uradne ure Lučke kapetanije?
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Okt 31, 2016 08:05

Kot prvo izhajam iz tega, da so uradniki na svojih stolčkih zaradi mene in ne jaz tam zaradi njih. Torej jih ne mislim niti ne morem čakati na račun mojega časa. Ustavim se na prvem carinskem pomolu, kjer lahko uredim vstopne formalnosti. Tokrat sem plul direktno v Rovinj kamor sem prispel okoli 4h zjutraj. Privežem se na carinski pomol in ko odprejo uredim formalnost s tem, da sem že preplul skoraj tričetrt poti ob Istri. V Pulo sem se pred leti šel prijavit pa sem izgubil 4 ure. Čeprav imajo uradno odprto 24/7 to ne drži za kapetanijo, ker je šel šef kapitanije preprosto domov spat!?@#?!
Res pa je da plujem zelo daleč od obale, da se izognem vsem plitvinam z mrežami, otočkom in večini nočnih ribičev.
Sem pa prej, ko sem še startal iz Izole vedno ustavil najprej na policiji v Umagu in v Rovinju šel še na kapitanijo dokler nisem v Umagu naletel na strašno Helgo. Od takrat raje nadaljujem do Rovinja sicer pa sedaj startam iz Italije in je vse tudi po PSu.
LP Iztok
Zaliv Artaturi na Lošinju
s57ra
Višji štabni praporščak

Formalnosti v CRO

OdgovorNapisal/-a s57ra » Po Okt 31, 2016 10:49

Jaz imam s Pulo dobre izkušnje, ponavadi iz severa štartamo zvečer, nočna plovba ob istri do Pule, kjer zelo zgodaj zjutraj (med 5h in 7h) opravimo formalnosti, pri roki je pekarna s svežim kruhom, kar vse opraviš medtem ko si privezan na carinski pomol, seveda poveš, da si plul ponoči in postanek prej ni bil mogoč... zraven je tudi pumpa. Pot v zaliv vzame ca 20 minut, torej skupaj dobra ura.
Lure napisal/-a:NT, kako pri takšnih nočnih prehodih meje opraviš z mejnimi formalnostmi? In kako predvsem ujameš uradne ure Lučke kapetanije?
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Okt 31, 2016 19:41

Danes zjutraj iz Artaturija v Mali Lošinj malo pretegnit noge. Dolgo sva čakala in krožila z barko, da sva se lahko privezala na mestno obalo. Neki italijani in lastnik turistične barke so me zavrnili, da bi za pol ure vezal na bok. Še nikoli nisem nikogar s tako prošnjo zavrnil. No ja so bili pa na neki barki večja družba pri zajtrku in jih nisem hotel motiti in nato so prav oni zelo prijazno odstopili mesto s tem da so rekli da tako ali tako gredo. Vse je bilo tako nametano privezano, da enostavno ni bilo prostora zrinit nekam barke. Nameraval sem v trgovino, spiti kavo in kupiti sardele. No nič od tega razen sardel nisva dobila kajti imeli so večinoma zaprto.
Marchi hvala za opozorilo glede burje. Je bilo točno tako kot si napisal. Sva šla v zavetje Unij malo loviti dokler ni veter upadel vsaj na 20 vozlov, nato pa sva snela bimimi, nastavila jadra in prečkala Kvarner. Bilo je super jadranje na začetku krepko preko 7vozlov z le polovico genove in 2/3 glavnega jadra. Sedaj sva ob Brionih in tako da je od Kamenjaka naprej zopet nočna plovba. Po 21h bova v Rovinju.
LP Iztok
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Okt 31, 2016 20:01

kr en napisal/-a:Bo kdo čez krompirjeve kaj plul?

Plovimo plovimo...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Nov 03, 2016 07:24

Še nekaj slik s plovbe

Na tej poti je bilo več kot dve tretjini nočne plovbe.
Slika

Rovinj v jutranjem soncu
Slika

Predno sem se odjavil v Umagu sem naredil krog okoli tele lepe barke. Lastnika ni bilo na njej.
Slika

kosilo na barki med plovbo
Slika

Slika

V Devinu naju pričaka velika oseka.
Slika

Plujem počasi in izide se ponekod le za dobrih 5cm.
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Nov 03, 2016 08:50

U hvala za sliko Dalmate.Po 3 tednih,ko me žal ni blo na njej, vidim ,da niso privezne vrvi zapletene.Lepo si užival, krasno.A na instrumentih si zamenjal osvetlitev za zeleni odtenek, al se sam na sliki tko vidi,na mojih je rdeč odtenek?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost