ZAME MANJŠA AVANTURA, ZA DRUGE NOROST

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Po Okt 03, 2016 17:00

kotulc napisal/-a:Glede na opis si plul s Kostelićem, on se loteva pravih pomorskih avantur, niso pa vsi Kostelići. :D

Ja, prav imaš.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Okt 03, 2016 18:37

Brane bi komot skoču s svojo barko iz Dubrovnika pa ta čoln za tender prpele v Izolo.Prevozni stroški po dogovoru :lol:
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Po Okt 03, 2016 19:12

Najbrž se bo v kratkem tale zgodba izpela, ker se mi zdi, da je več govorjenja o nakupu, kot pa dejansko aktivnosti za nakup. Tak občutek sem dobil danes. Predolgo in preveč fantaziranja okoli tega, kljub temu, da denar za nakup je.

Samo še tole dodam:
hiška je "uradno" urejena za selitev...prejšnji teden položili keramiko in to je to.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Okt 03, 2016 20:12

Garači pridni.
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Ne Okt 09, 2016 21:19

Jutri mogoče kaj več izvem o nakupih čolnov. Žal sem bil spet odsoten zaradi hiše.

Drugače pa:
Prepeljal zamrzovalno skrinjo, sedežno, modroc in en kos težkega orodja, naredil Petri visoko gredo v velikosti 400 x 140cm in jo že založil z vejami. En kup dela je še, v četrtek keramičar obnovi vhodne stopnice.

Čaka se še izkop in priklop interneta, strešna konstrukcija za nadstrešek in kritina in okvir za posteljo ter končno slovo od starega stanovanja.
Slovo pričakujem čez cca 14 dni, četudi brez nadstreška.

Upam, da bo kaj več novic jutri.
:wink:
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » To Okt 11, 2016 07:25

Samo še danes in jutri zjutraj je možnost, (spet nekaj dni v novi hiši) da izvem kaj več, vse pa kaže na to, da je bilo začetno navdušenje kupcev zelo močno, sedaj pa se vse skupaj ohlaja.
Žal mi je, da je tako, ker sem sprožil takšno polemiko in hkrati upal, da bom lahko opisal dogodke po nakupu... pač ni to stvar, o kateri odločam jaz.

Pa vseeno hvala za nasvete, odsvete, vaše izkušnje in pripombe na to temo.
Upam, da se bo še kaj zgodilo s kupcema in da bo še kaj pisat o tej zgodbi.
pat33
Praporščak

OdgovorNapisal/-a pat33 » Če Okt 20, 2016 12:19

https://www.youtube.com/watch?v=2hPqzzUZBHo

prečkat jadransko morsko avtocesto , ni noben problem, ekipe in fantje se lotevajo z vsem možnimi plovili , widsurfi, kajaki , kajti.....
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Okt 20, 2016 12:49

pat33 napisal/-a:https://www.youtube.com/watch?v=2hPqzzUZBHo

prečkat jadransko morsko avtocesto , ni noben problem, ekipe in fantje se lotevajo z vsem možnimi plovili , widsurfi, kajaki , kajti.....

tukaj smo sme se pogovarjali ali je to početje zakonito, kar pa ni! Tudi Stropnik je bil v prekršku (to sam dobro ve in je tudi omenil v zadnjem intervjuju za Val Navtiko)
pa če smo natančni on je plul od Ankarana do Krfa ob otokih in obali, pa se je kljub temu znašel na odprtih delih morja, seveda, pa to ne zmanjšuje njegovega uspeha :wink:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Okt 20, 2016 14:26

Preplavati Rokavski preliv - kdaj je (bil?) prekršek in kdaj ne? Klik...
Preveslati Rokavski preliv - kdaj je (bil?) prekršek in kdaj ne? Klik...

Plavati iz Preko v Zadar je prekršek ali ne? Klik...

V glavnem, odgovori niso čisto tako enostavni.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Okt 20, 2016 14:54

Marjan Tomki napisal/-a:Preplavati Rokavski preliv - kdaj je (bil?) prekršek in kdaj ne? Klik...
Preveslati Rokavski preliv - kdaj je (bil?) prekršek in kdaj ne? Klik...

Plavati iz Preko v Zadar je prekršek ali ne? Klik...

V glavnem, odgovori niso čisto tako enostavni.

ta tvoja pesnitev ponovno ne pije vode
gre zato ali je plutje, plavanje,veslanje bilo javljeno obalni straži, kapetaniji, policiji ali ne, v teh primerih ko nekdo plava preko rokavskega preliva ima spremstvo in so oblasti obveščene o početju
v primerih kot so ta ali z novo kupljenim gumenjakom pluješ iz Ancone do Zadra ali Stropnik, ki je plul s CAT-om pa so druge zadeve
in MT ponovno mešaš slive in češnje
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Okt 21, 2016 10:12

V tej temi je bilo govora o veliko aspektih take plovbe, ne le pravnem, pa si ti napisal:
tukaj smo sme se pogovarjali ali je to početje zakonito, kar pa ni!
...

kot da smo se 'pogovarjali' samo o tem, ampak ali to pije vodo ali ne, ni moj problem.

V tistem komentarju nisi omenil nič o razlogih, zakaj in kdaj in po katerih predpisih bi kdaj bil ali ne bi bil v prekršku, čeprav menim, da te aspekte zelo dobro poznaš. Dal sem le povezave na nekaj dogodkov, kjer kaže, da ne prirediteljev ne udeležencev niso preganjali.

Tisti odgovor tudi ni bil namenjen tebi, ampak pat33, ki je dal vtis, da se mu zdi Sailing 800nm to Greece by cat izvedljivo, če je nekdo to naredil.

Tvoj odgovor je dal vtis, da je podoben dogodek v vsakem primeru nezakonit. Moj odgovor kaže, da je pravilno pripravljen dogodek verjetno lahko tudi zakonit, ampak da je o tem kako, treba temeljito raziskati.

Ker ta tema tudi ni v podforumu 'pravne zadeve', se nisem spustil v podrobnosti o raznem sadju.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov