Grčija 2016

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Pe Nov 04, 2016 17:53

Še vedno je prijetno. Kratki rokavi, hlače tudi. (Preveza, da ne bi bilo pomote)

Zadnji "barbie" na barki, la da je le-ta na kopnem :).
Tu imajo daleč najokusnejšo svin'co (vratovino) za na grill. In klobasico, dve..

@andrejv tvoja Lupinica je OK. (pa ne, da si že AF za drugo leto naredil? Če ne, imaš odličnega!)

Mogoče bo ponoči malo padalo:

Slika
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Pe Nov 04, 2016 21:22

od kapitana zena napisal/-a:Še vedno je prijetno.

@andrejv tvoja Lupinica je OK. (pa ne, da si že AF za drugo leto naredil? Če ne, imaš odličnega!)

Ah ne mi luštov delat...bi kar šel na letalo.

Kar se AFja tiče, je še vedno letošnji. Mislim da ga bom samo malo dopolnil spomladi...
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » Ne Nov 06, 2016 07:56

evovii napisal/-a:Kako pa da so barko dvignili tako visoko. Zgleda prav grozno... A si predstavljaš, da tole zgrmi na tla. Maš takoj palačinko...

Ker sem imel barko postavljeno v drugi vrsti,jo mora dvigniti čez barke v prvi vrsti.Ja,malo pozabiš dihati,ampak to še ni najhujše.
Za dvig ni pomola kjer bi barko privezal in potem pripravil gurtne.Pripluješ kakih 10m ob skalnati obali,kjer ti dvigalo spust gurtne,in nato sredi morja sam namestiš gurtne.Vmes še podereš zadnjo pripono in ograjico.dvig se začne na tvojo komando.Pri dvigalu spusti barko toliko ,da skočiš na suho in potem z vrvjo med operacijo obračaš barko v pravo smer.Vmes pa še daješ komande mojstru v dvigalu,da zadane pozicijo.Tudi stolice so tvoja skrb-razmak ,višina,podlaganje kobilice...

Za tako dvigovanje se moraš res dobro pripraviti-umirjeno in z polno odgovornostjo.Vsi dejavniki morajo biti ok-mirno morje,brez vetra,dober zajtrk...
Največja neznanka je;ali bo dvigalo pripravljeno priti ko narava dopušča.Dvigalo je v lasti pristanišča.Če imajo delo z razkladanjem v pristanišču,ga ne bo.Čakaš naslednji dan-če bo mirno.Po drugi strani so pa to javni uslužbenci na plačilni listi opčine,in ko enkrat pride se mu nikamor ne mudi.
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Ne Nov 06, 2016 08:53

diligence,
Tole je načelo moje živce že ob prebiranju...
Ne bi šlo, četudi bi bila barka primerna za dvig z dvigalom. Hvala višjim silam ni :D
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Ne Nov 06, 2016 13:01

denisthemenace napisal/-a:Naj vas tihota na video razglednici ne zavede, preden sem jo pobrisal domov se mi je sredi noči v tulečem vetru pripeljal ponton poln jadrnic na vsega štiri metre.

Kje se ti je zgodilo to s pontonom?

Sicer pa, lepe slikice iz One house baya. Si bil čisto sam?
denisthemenace
Poročnik bojne ladje
Kraj: Lj-Messolonghi

OdgovorNapisal/-a denisthemenace » Ne Nov 06, 2016 16:55

Sam na barki, sam v zalivih. Sem si privoščil en malo jesensko meditacijo, pa končno je George na Kalamosu pripravil tisto ribo za katero zmoliš preden se je lotiš, če si pripadnika kakšnega uradnega verovanja ali ne. :wink: Ja, ponton pa je grška burja odtrgala od blokov in nam ga sredi noči prestavila v neposredno bližino. Balkanska posla v Messolongiju. Podolgem času prižgal radar, pa vsi led reflektorji so končno upravičili gnezdenje na barki. Letos bo prinčipesa prezimila v svojem naravnem okolju. Živi bili pa videli.
Bolje kot v novo tisočletje je zajadrati v sončni zahod.
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » Pe Dec 23, 2016 22:27

Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » So Dec 24, 2016 09:05

Srečno Grčija 2017!

Srečno Grki in Negrki!

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost