Pozdravljeni.
Zanima me ali je že kdo šel z gliserjem iz Istrskega Novegagrada proti Krku. Gliser dolžine 6 metrov z dobrimi plovnimi lastnostmi in motor močen 70KM 4 taktni. Koliko časa bi potrebovali za plovbo? Na kaj vse moramo biti pozorni, kje so najtežji prehodi????
Vsaka informacija bo dobrodošla.
Hvala Nastja
plovba Novigrad Krk
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Re: plovba Novigrad Krk
Izbral si pot, dolgo cca 100 navtičnih milj (odvisno v kateri kraj na otoku Krku se boš namenil)
Potovalna hitrost opisanega čolna bo verjetno okrog 20 navtičnih milj, kar pomeni, da boš v idealnih pogojih, za pot potreboval vsaj 5 ur plovbe
Po poti boš verjetno moral dotočiti še gorivo, vsekakor pa je potrebno predhodno dobro obdelati napovedi vetra, valovanja, ...
Potovalna hitrost opisanega čolna bo verjetno okrog 20 navtičnih milj, kar pomeni, da boš v idealnih pogojih, za pot potreboval vsaj 5 ur plovbe
Po poti boš verjetno moral dotočiti še gorivo, vsekakor pa je potrebno predhodno dobro obdelati napovedi vetra, valovanja, ...
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Re: plovba Novigrad Krk
To zjutri spiješ kufe,pogledaš v nebo,100 l bencina verjamem da maš s seboj pa hladilko al pa vsaj 2 l vode za žejo,vetrovko,kapo in sončne špegle,krcneš motor ion odpeleš,pazi pr červarju zunanjo bojo de ne nehaš plut na oni plitvini,no sej zdej so navigacije,je pa kljub temu treba bit pazljiv..in za zgodnje kosilo si na Krku..Jaz sem šel z Elan 435,Yohnsom 50 ,avtokarto in malim kompasom na turo Koper Nerezine ,Medulin ,Koper 4 nepozabni dnevi z 10 letnim sinom..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti