al napisal/-a:ALcot napisal/-a:Pozdravljeni Morjeplovci Grških otokov,
Skoraj ste me že navdušili nad Grčijo, sam se sicer že od leta 2004 potepam po Dalmaciji vendar ne z jadrnico temveč z motornim čolnom,
Zanima me če je kdo od vas obiskal Grčijo tudi z motornim čolnom?
In ali je tudi z motornim čolnom lahko potepanje po Grčiji zanimivo in udobno glede na to, da so razdalje večje kot na Jadranu in predvsem je več vetra in posledično višji valovi, ki jih motorni čolni preveč ne marajo.
Obisk Grčije seveda mislim iz jadranskega morja.
LP,
ALjoša
V Grčijo je seveda možno takorekoč z vsakim plovilom.
Pač prilagodi etape glede na zalogo goriva in vse ostale faktorje...
Lahko greš do Črne gore, pa potem Albanije in si dol ali pa Vis-Vieste (IT) in potem dnevne plovbe, ter skok Otranto- Othoni (cca 50Nm).
Pač vreme itd..
Pa še nekaj: razdalje NISO večje, kot na Jadranu. To sem že večkrat slišal ampak od kje to? Najbrž govorimo o tem, kako blizu so si pristani? Torej vsaj kar se tiče Jonskega morja, imaš vse na dohvatu ruke. Pa še vreme je bolj stabilno.
Sam se odloči. Vprašanje kako so udobne plovbe z nekim manjšim motornim plovilom na teh, daljših razdaljah?
Jaz bi ti predlagal, da greš dol in potem pustiš barko dol vsaj dve, tri leta.
Marsikomu se ne da niti z jadrnico vsako leto gor/dol ob tem, da je vračanje vedno bolj zajebano, ker imaš poleti NW (torej u faco).
Verjetno motorni čoln manjši od 10-ih metrov ni primeren.... pa domet mora bit vsaj 300 NM,
kaj pa Albanija se da kje ustavit tankat gorivo?
zaenkrat bom še prebiral vaše objave in poste.... morda pa le nekoč...