Grčija 2020

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

Re: Grčija 2020

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » So Nov 21, 2020 21:58

Ok,
v letih, ko se nama je še dalo drvet po Jadranu dol in v grdih vremenih gor, sva vedno šla po W side Jadrana. Nikoli se nisva prijavljala v Grčiji, ker sva prihajala iz Šengna. (Shengen). In nikoli ni nihče dvomil o najini poti. Mej med šengnom ni. Ne komplicirat, če ni treba.
Uporabniški avatar
heron
Viceadmiral
Kraj: Žabnica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a heron » Ne Nov 22, 2020 10:53

skiathos napisal/-a:
heron napisal/-a:Ko sem prvič prišel v Grčijo pred leti in sem se prijavljal me je vprašal od kod prihajam in sem povedal, da prihajam s Hrvaške. Pa je to 'preslišal' in rekel 'Verjetno prihajate iz Italije, a ne?'
Prav hotel je, da mu rečem, da sem prišel iz Italije, ker potem ne bi imel toliko dela z mano.
In to je bilo že skoraj cel teden plutja po Grčiji, ker me prve dni sploh niso hoteli clearati. Kao niso imeli obrazcev, ker jih Atene niso poslale. Nič hudega, so rekli, se boš že prijavil na naslednjem otoku. Raje imajo 'ilegalce' v državi, kot da bi 5 minut delali. Je pa res, da je bilo to pred Corono.
Hrvati so pa natančni - tam se jaz raje ne hecam. Gledajo AIS in radar.

Nobene razlike ni ali prideš iz Italije ali Hrvaške. Ne razumem pa zakaj bi govoril drugače, predložim Crew listo, na kateri natančno piše kdo, kdaj in iz kje sem izplul, in ni nobenih težav. Ne vem zakaj je potrebno sploh debatirati o tem kaj je kdo vprašal in kaj je kdo rekel. Ve se točno postopek, kako poteka prehajanje mej, odjava potem prijava,.... Se pa strinjam, da znajo komplicirat organi ravno zaradi tega saj niso neumni, ker ljudje, bom lepše se izrazil, si izmišljujejo raznorazne stvari in si samo zakomplicirajo postopke s tem.

Seveda je razlika.
Italija in Grčija sta obe v Šengen območju, tako kot Slovenija. Hrvaška pa ni.
Če prehajaš mejo med dvema državama v Šengenskem območju se ni treba niti odjavit niti prijavit. Če hočeš recimo iz Kopra v Trst se samo zapelješ do tja brez česarkoli. Če hočeš pa na primer v Savudrijo moraš pa prej v Umag, da se prijaviš.
Lep pozdrav, Tomaž.

Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Nov 22, 2020 11:26

heron napisal/-a:
skiathos napisal/-a:
heron napisal/-a:Ko sem prvič prišel v Grčijo pred leti in sem se prijavljal me je vprašal od kod prihajam in sem povedal, da prihajam s Hrvaške. Pa je to 'preslišal' in rekel 'Verjetno prihajate iz Italije, a ne?'
Prav hotel je, da mu rečem, da sem prišel iz Italije, ker potem ne bi imel toliko dela z mano.
In to je bilo že skoraj cel teden plutja po Grčiji, ker me prve dni sploh niso hoteli clearati. Kao niso imeli obrazcev, ker jih Atene niso poslale. Nič hudega, so rekli, se boš že prijavil na naslednjem otoku. Raje imajo 'ilegalce' v državi, kot da bi 5 minut delali. Je pa res, da je bilo to pred Corono.

Nobene razlike ni ali prideš iz Italije ali Hrvaške. Ne razumem pa zakaj bi govoril drugače, predložim Crew listo, na kateri natančno piše kdo, kdaj in iz kje sem izplul, in ni nobenih težav. Ne vem zakaj je potrebno sploh debatirati o tem kaj je kdo vprašal in kaj je kdo rekel. Ve se točno postopek, kako poteka prehajanje mej, odjava potem prijava,.... Se pa strinjam, da znajo komplicirat organi ravno zaradi tega saj niso neumni, ker ljudje, bom lepše se izrazil, si izmišljujejo raznorazne stvari in si samo zakomplicirajo postopke s tem.

Seveda je razlika.
Če prehajaš mejo med dvema državama v Šengenskem območju se ni treba niti odjavit niti prijavit. Če hočeš recimo iz Kopra v Trst se samo zapelješ do tja brez česarkoli. Če hočeš pa na primer v Savudrijo moraš pa prej v Umag, da se prijaviš.

Kaj pa nazaj iz Savudrije v Trst? :P
Uporabniški avatar
skiathos
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a skiathos » Ne Nov 22, 2020 13:47

heron napisal/-a:
skiathos napisal/-a:

Seveda je razlika.

:)
Nazadnje spremenil skiathos, dne Ne Nov 22, 2020 14:43, skupaj popravljeno 1 krat.
www.sailingtimy.com
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Nov 22, 2020 14:07

Moja izkušnje je, da ko sem rekel, da sem prišel iz HR so me dali na Krfu med ta velike križarke, pred PP in začeli postopek...
Mi je port policistka sama rekla, zakaj nisem rekel, da sem prišel iz IT.

Seveda, lahko pa tam mahaš tudi s pravili...
Kakor komu paše.
Jaz od takrat vedno rečem, da sem priplul iz Italije in ne iz Hrvaške ali celo Albanije.
Pa čeprav sem...

Kar jih poznam, ki jadrajo po Grčiji, storijo enako.
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Dec 03, 2020 23:00

se spomnim časov, ko smo bili še ljudje....
https://www.youtube.com/watch?v=UhDgpXWkFHE
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » Če Dec 17, 2020 13:50

Kar tako. Za tiste ,ki smo doma, nekaj leph posnetkov.

https://www.youtube.com/channel/UCM5e4V ... Fbw/videos

Upajmo na boljše naslednje leto. Srečno 2021
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Jan 06, 2021 17:16

še malo pa spet....

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Jan 06, 2021 20:12

Že dolgo sanjam o Grčiji. Če bo le možno letos grem.
Plan je že narejen. Ribiško naselje - Rovinj (prijava) - Susak (kopanje) - na odprto in direkt na Lastovo. Če bo vreme ugodno bom na Lastovu prej kot v 47 urah.
Na Lastovu obiščem prijatelje za vsaj 4 dni. Nato pa zopet na odprto morje - Brindisi ali Otranto (postanek za dan ali dva) nato pa Othonoi, Krf... :D

Slika
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Sr Jan 06, 2021 21:35

Odlično Iztok. Kdaj imaš namen štartat. Mogoče se celo srečamo na poti dol :D
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Če Jan 07, 2021 12:34

Slika Skrivena Luka, Lastovo?
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Jan 07, 2021 12:45

Uganil si lokacijo Car 8)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Jan 07, 2021 22:33

glens napisal/-a:Odlično Iztok. Kdaj imaš namen štartat. Mogoče se celo srečamo na poti dol :D

Datuma še ne vem. Upam da čimprej. Morda celo v dveh etapah? Najverjetneje pa začetek julija.
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Pe Jan 08, 2021 18:49

Super, bomo na vezi in če bo kaj sreče se srečamo :wink:
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jan 12, 2021 14:13

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta