smo na dopustu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

Re: smo na dopustu

OdgovorNapisal/-a Darh » Sr Jul 06, 2022 21:14

CAR napisal/-a: V južni Dalmaciji skoraj ne vidiš drugega kot jadrnice ali katamarana, je pa teh več kot prejšna leta.

Sej je blo objavljeno, da so hrvati rekorderji v carterju na svetu.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Sr Jul 06, 2022 21:50

CAR napisal/-a:Letos se pa močno pozna da je cena goriva udarila po navtiki. V južni Dalmaciji skoraj ne vidiš drugega kot jadrnice ali katamarana, je pa teh več kot prejšna leta.

Pa hlaponarji peljejo nekam nenavadno na slowmotion 8)
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
krsavec
Desetnik

OdgovorNapisal/-a krsavec » Pe Jul 08, 2022 12:54

Pozdravljeni.

Vidim, da vas je tukaj precej izkušenih in takih, ki ste prepluli velik del Jadrana. Prosil bi vas za priporočila za turo. Sicer se nahajamo v Stari Novalji in običajno krožimo po Rabu, Silbi, Olibu, Lošinju,.. Tokrat bi se rad z družino z gumenjakom (6,5 m) odpravil na dvodnevni izlet tako, da bi en dan prespali nekje na boji ali na pomolu (žena še se zaenkrat ne strinja, da bi spali na sidru : D). Štartali bi zjutraj iz Novalje in šli proti jugu.. Kaj priporočate, kam iti, kaj pogledati, da bo zanimivo tudi za ta male (4 in 6 let). Razmišljal sem o Dugem otoku (mogoče do Telaščice), o Ižu (mogoče bi prespali v Vodenjaku na boji).

Hvala za priporočila in mirno morje.
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Pe Jul 08, 2022 14:11

Kako je kej po Jadranu? Kukljica - Ugljan brez vetra sončno- razen ponoči k je bla luna :D
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
Roadracer
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Roadracer » So Jul 09, 2022 10:31

Trenutno smo zasidrani že 2 dni na lošinju z jadrnico. Kaksna je kaj situacija za it do Silbe recimo? Je prevec tvegano? Tu v marini nas ziblje in otroci se ne morajo kopat :(
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » So Jul 09, 2022 13:11

Roadracer napisal/-a:Trenutno smo zasidrani že 2 dni na lošinju z jadrnico. Kaksna je kaj situacija za it do Silbe recimo? Je prevec tvegano? Tu v marini nas ziblje in otroci se ne morajo kopat :(

Ko ste glih na Lošinju...sta bli to v mestni marini? Če da, potem mogoče veš, če so tuši in WCji čez cesto, letos odprti?.. :D
m1ha
Kontraadmiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a m1ha » So Jul 09, 2022 16:22

Kariera napisal/-a:
Roadracer napisal/-a:Trenutno smo zasidrani že 2 dni na lošinju z jadrnico. Kaksna je kaj situacija za it do Silbe recimo? Je prevec tvegano? Tu v marini nas ziblje in otroci se ne morajo kopat :(

Ko ste glih na Lošinju...sta bli to v mestni marini? Če da, potem mogoče veš, če so tuši in WCji čez cesto, letos odprti?.. :D

Zaprti.
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » So Jul 09, 2022 18:59

m1ha napisal/-a:
Kariera napisal/-a:

Zaprti.

Hvala :twisted:
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » Ne Jul 10, 2022 09:18

Pojdite čez hrib proti Čikatu, pa se boste lepo kopali v zalivu Čikat.
Cca 15 min hoje in lepo je :idea:
Mato :wink:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Jul 24, 2022 17:48

Končno sem tudi jaz na dopustu. Iz skrajnega severa jadrana sem krenil 20 julija. Trenutno plujem zelo počaaasiii mimo uvale jazi ma molatu. V gkavnem na jadra z max brzino 7kn in min 1kn, trma od kapitana ne pali motora če ni hudo nujno. Dnevna jadranja zaenkrat trajajo od 12 do 6 ur, do kje nameravam it pa pitaj vjetar , poraba nafte je skoraj nič, piva vode in vina pa ne štejem. Pa lep pozrav vsem hlaponarjem in rjuharjem. Zaenkrat je preplutih 137 nav. milj. L.p. alesjo
Aja in počasssiii se daleč pride.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Jul 24, 2022 18:21

Zadnji čas si pobegnu pred požarom :shock:

A je doma vse v redu?
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Jul 24, 2022 19:26

H2O napisal/-a:Zadnji čas si pobegnu pred požarom :shock:

A je doma vse v redu?

Imaš zs
L.p. alesjo
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Po Jul 25, 2022 09:14

Na Molatu je imel en par nesrečo z jadrnico zgleda...oba hospitalizirana...se je pa na otoku izgubil njun pes po imenu Nima...če je kdo na otoku in ima opcijo najt/pobrat psa....prilagam tvit, kjer sem to videl. https://mobile.twitter.com/dratpirsna/s ... 7880582146
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Jul 25, 2022 10:02

Jaz sem zdaj na molatu kje čakam veter. Kaže da je nekdo našel psičko, ali se motim,ker mi slabo kaže ta link, če lahko kaj pomagam pa mi sporoči. L.p.alesjo
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Po Jul 25, 2022 10:20

alesjo napisal/-a:Jaz sem zdaj na molatu kje čakam veter. Kaže da je nekdo našel psičko, ali se motim,ker mi slabo kaže ta link, če lahko kaj pomagam pa mi sporoči. L.p.alesjo

Zgleda se jih je že nekaj javilo, ki preživljajo dopust na Molatu...majo iskalno za psičko. Bela psička če jo mogoče opaziš...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost