Villaggio del pescatore - Barcelona
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Re: Villaggio del pescatore - Barcelona
Predvdoma ob 2eh ponoči prečkamo ožino med it. In sicilijo ter nadaljujemo proti sardiniji. Kot kaže nam bodo vetrovi v nadaljnje služili dokaj ok. Predvidevam da se bomo usmerili proti barceloni med korzko in sardinijo. Če bo vse ok prispemo v barcelono sreda ali četrtek.
Pravkar mimo stromboli.
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kraj: Straža
- Kontakt:

Stromboli
Ne vidim jih..Kaj narobe al so ugasnili AIS
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Še ne vem. Čakam, da pridejo do GSM signala. Sem jim poslal kratko navodilo kaj pregledat.
-
Bouges Nina
- Admiral
Večina naših plovil je opremljena z AISi B klase, kar pomeni, da je obalni ali kopenski doseg priblizno 10 navtičnih milj. To pomeni, da so informacije AIS na raznih Traffic variantah na voljo le okoli obalnih območij ali med ladjami. Ladje in ostali AISi v blizini jih vidijo. Najbrž ni nič narobe, smo pa tudi že mi delali paniko, ker nismo bili vidni na Trafficu, navkljub internetmi povezani preko Starlinka. Preko VHF smo poklicali ladjo v bližini in ta je potrdila, da nas vidi na svojem AIS.
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
Terestični/obalni AIS deluje preko VHF frekvence, torej nese malo več od vidljivosti horizonta (glede na višino antene oddajanja in sprejemanja). AIS class A ima tudi satelitsko javljanje in če jih vidi AIS neke ladje, ki ima class A, ter povezavo prek satelita, javi tudi njihovo pozicijo. Zato imajo zadnjo satelitsko pozicijo prek AIS javljeno 2 uri nazaj. Dokler ne bo naslednjega javljanja na obalno postajo, mi posodobitve lokacije brez plačila marinetrafficu in podobnim tega ne bomo videli.
Nazadnje spremenil UrbanBatic, dne Ne Maj 18, 2025 18:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Pol oni lepo jadrajo,Alesio je glih en pirček ofnu,k je odložu nož k je eno ribo spet spucu...Pol jih bomo mi videli čez 24 ur če se cca 6vozlov na uro premikajo
Evo jih 122 milj do prehoda pod Korziko..
Še par nm in smo med sard. in korz. Je kar pestro jadranje javim kasneje.
Pravkar jadramo z vetrm v polkrme skoraj v krmo . Piha 25kn samo četrt genove je zunaj in šibamo od 6 do 8 kn. Kaže da bo kar pestra noč. L.p.alesjo
Tud vala je že lepo gotovo..Srečno vsem..
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Govoril sem s člani posadke in izmenjal nekaj sporočil zato na kratko poročam.
Nameravali so pluti med otočjem nacionalnega parka La maddalena na Sardiniji, vendar sem jim to zaradi zelo strogih pravil, ki tam veljajo to močno odsvetoval. Za nekatere otočke namreč velja popolna prepoved približevanja. Vplivnica ni upoštevala prepovedi...
Pluli so bolj počasi saj ni bilo pravega vetra. Zato so potrebovali nekaj več časa za prečenje Tirenskega morja iz smeri Messine proti severu Sardinije. Pluli so med Korziko in Sardinijo. Pot bodo nadaljevali bolj severno, da pridobijo potrebno višino kajti veter bo že jutri v torek popoldan obrnil v premec iz smeri Francije in se do četrka pomikal v smeri proti jugu. Pridobljena višina jim bo pomagala pri plovbi v smeri proti Barceloni. Pihal bo veter podoben naši burji, ki lahko postane zelo močan. V tem primeru bodo imeli ugoden bočni veter oziroma rahlo po krmi, kar bo idealno v danih razmerah.
Luka uporablja za spremljanje vremena Windy..., aplikacijo LuckGrib... ter Lamma.Toscana.it...
Kapitan Alesjo poroča o ribjih dobrotah saj so vsak dan za sproti kaj ujeli. Je zelo navdušen, ker je tam morje zares bogato z ribo.
Pogovarjali smo se še o energiji saj vsi navigacijski pripomočki, avtopilot in dva hladilnika delujejo 24h/dan zato porabljene energije mali solarni paneli ne morejo v celoti nadomestiti. Predlagam sem, da predvsem ponoči vsaj dobro uro okoli 23h in 04 motorirajo. Čez dan jim solarni paneli kar dobro dopolnjujejo energijo.
Sledite jim lahko na tej povezavi...
Nameravali so pluti med otočjem nacionalnega parka La maddalena na Sardiniji, vendar sem jim to zaradi zelo strogih pravil, ki tam veljajo to močno odsvetoval. Za nekatere otočke namreč velja popolna prepoved približevanja. Vplivnica ni upoštevala prepovedi...
Pluli so bolj počasi saj ni bilo pravega vetra. Zato so potrebovali nekaj več časa za prečenje Tirenskega morja iz smeri Messine proti severu Sardinije. Pluli so med Korziko in Sardinijo. Pot bodo nadaljevali bolj severno, da pridobijo potrebno višino kajti veter bo že jutri v torek popoldan obrnil v premec iz smeri Francije in se do četrka pomikal v smeri proti jugu. Pridobljena višina jim bo pomagala pri plovbi v smeri proti Barceloni. Pihal bo veter podoben naši burji, ki lahko postane zelo močan. V tem primeru bodo imeli ugoden bočni veter oziroma rahlo po krmi, kar bo idealno v danih razmerah.
Luka uporablja za spremljanje vremena Windy..., aplikacijo LuckGrib... ter Lamma.Toscana.it...
Kapitan Alesjo poroča o ribjih dobrotah saj so vsak dan za sproti kaj ujeli. Je zelo navdušen, ker je tam morje zares bogato z ribo.
Pogovarjali smo se še o energiji saj vsi navigacijski pripomočki, avtopilot in dva hladilnika delujejo 24h/dan zato porabljene energije mali solarni paneli ne morejo v celoti nadomestiti. Predlagam sem, da predvsem ponoči vsaj dobro uro okoli 23h in 04 motorirajo. Čez dan jim solarni paneli kar dobro dopolnjujejo energijo.
Sledite jim lahko na tej povezavi...
Zelo visoko so in v območju močnih vetrov.Zanimivo da niso pluli niže kjer so vetrovi do 20.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta