Silba, Olib
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Silba, Olib
Zdravo;
Ker sta ta otoka malo bolj zunaj se še nikoli nisem spravil do njih, zadnjič sem pa malo gledal fotorgrafije na Navilyju in se zdi, da je Olib otok z precej mivkastimi plažami. Kakšna je obala me ravno ne zanima najbolj. Všeč mi je, da je na dnu od globine 1 m pa navzdol lepa mivka, ki da morju zeleno modro barvo in je ne zapacka ko se pojavi nekaj kopalcev.
A se mi glede na opisano izplača napravit postanek na Olibu, ali na Silbi?
Ker sta ta otoka malo bolj zunaj se še nikoli nisem spravil do njih, zadnjič sem pa malo gledal fotorgrafije na Navilyju in se zdi, da je Olib otok z precej mivkastimi plažami. Kakšna je obala me ravno ne zanima najbolj. Všeč mi je, da je na dnu od globine 1 m pa navzdol lepa mivka, ki da morju zeleno modro barvo in je ne zapacka ko se pojavi nekaj kopalcev.
A se mi glede na opisano izplača napravit postanek na Olibu, ali na Silbi?
- 1stofficer
- Admiral
Re: Silba, Olib
Silba, zaliv Paprenica. Nekaj boj, cudovita plaza, mivka in voda. Guzve ni. Ce dobis plac na boji, ki so sicer placljive... Do mesta je pol ure hoje, tudi senca. Meni je top, vsako leto se tam ustavim
A sidrat se ne da?
Tako po googlu mi je najbolj padlo v oči območje med otočkom Morovnik, otočka Šip in Kurjak, ter cela obala oliba med Šipom in naseljem Olib. Predvsem tista plaža na Morovniku in na zahodni strani Šipa delujeta kot nekaj iz Karibov.
Tako po googlu mi je najbolj padlo v oči območje med otočkom Morovnik, otočka Šip in Kurjak, ter cela obala oliba med Šipom in naseljem Olib. Predvsem tista plaža na Morovniku in na zahodni strani Šipa delujeta kot nekaj iz Karibov.
- 1stofficer
- Admiral
Kjer so boje se ponavadi ne da sidrat, ali pa kje bolj stran. Ostalih zalivov na Silbi ne poznam
https://www.youtube.com/watch?v=5kY4YpD4aa8
Pozdravljen!
Dal sem ti gor link videospota ki smo ga posneli pred tremi leti v zalivu Slatinica na Olibu. Na spotu smo sami morjeplovci iz foruma in naš band-zaliv je prikazan tudi iz ptičje perspektive.
Malo južneje maš Malo Slatino-skratka splača se, ker je peščeno in morje je blontno. Silba kot kraj se splača pogledat tudi po kopnem vključno s stolpom in njegovo zgodbo.
Kraj Olib ima prav tako nekaj gostinske ponudbe. Skratka vsako leto se tu ustavljamo najmanj enkrat.
Pozdravljen!
Dal sem ti gor link videospota ki smo ga posneli pred tremi leti v zalivu Slatinica na Olibu. Na spotu smo sami morjeplovci iz foruma in naš band-zaliv je prikazan tudi iz ptičje perspektive.
Malo južneje maš Malo Slatino-skratka splača se, ker je peščeno in morje je blontno. Silba kot kraj se splača pogledat tudi po kopnem vključno s stolpom in njegovo zgodbo.
Kraj Olib ima prav tako nekaj gostinske ponudbe. Skratka vsako leto se tu ustavljamo najmanj enkrat.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
Meni je na Olibu najbolj vsec skrajno severni zaliv, ki je sicer odprt proti gor, ampak v stabilnem vremenu je seveda ok. Karibska voda, ogromno prostora...
Kako je pa z vodo in nakupom hrane na Olibu ali Silbi? Bencina je dovolj, ampak vode imam pa v rezervoarju le 55 l in enih 40 l plastenk v kopalni ploščadi.
- 1stofficer
- Admiral
SR 290 napisal/-a:Kako je pa z vodo in nakupom hrane na Olibu ali Silbi? Bencina je dovolj, ampak vode imam pa v rezervoarju le 55 l in enih 40 l plastenk v kopalni ploščadi.
Slabo. Voda in gorivo Rab, in Mali Losinj. Se mi zdi, da se vodo dobi obcasno v zalivu Jadriscica na J Cresa kjer so neki privezi na pontonih. Potem pa šele voda na Dugi otok zaliv Sali in gorivo ter voda uvala Triluke. Lani sem vodo rabutal na pomolu v Žmanu, slučajno bil en privez fraj in je nekdo pozabil pospravit cev
Trgovina je v mestu na Silbi. Tam lahko vzames kak 5l kanister vode.
Če ve kdo še kje tam okoli bom tut js vesel novice. Predvsem je tezava voda...
Pazi se Oliba, veliko bark je že stolklo pred samim mestom Oilb.
Sidrat - spat pojdi na Silbo.
Drugače Silba lepa tudi mestece, živahno zvečer.
Voda pa kot so napisali; Rab, Jadriščica, Mali lošinj, Ilovik.
Ne vem kako je pa na Pagu?
Potem pa zopet v Kukljica na Ugljanu. Mogoče jo dobiš tudi v Brbinju (južni zaliv) na Dugem.
Pa najbrž tudi v Marini Veli Rat na Dugem (še nisem bil). Včasih jo je imel tudi Ist, sam tam je vsako leto drugače.
Vendar pazi te vode po otokih niso pitne, vsaj ne za naše želodce.
Sidrat - spat pojdi na Silbo.
Drugače Silba lepa tudi mestece, živahno zvečer.
Voda pa kot so napisali; Rab, Jadriščica, Mali lošinj, Ilovik.
Ne vem kako je pa na Pagu?
Potem pa zopet v Kukljica na Ugljanu. Mogoče jo dobiš tudi v Brbinju (južni zaliv) na Dugem.
Pa najbrž tudi v Marini Veli Rat na Dugem (še nisem bil). Včasih jo je imel tudi Ist, sam tam je vsako leto drugače.
Vendar pazi te vode po otokih niso pitne, vsaj ne za naše želodce.
Mato 
Vzhodna stran Silbe so po tleh skale in se sidro ne zakoplje. Ni lepe plaže.
Zahodna stran Oliba pred mestecem se da na severni strani mestec sidrat. Peščeno dno. Dva majhna marketa za kupit ter zraven plaže zunanji tuš in voda, ki sem opzil, da sta jo lokalca pila. Voda malo bolj motna.
Vzhodna stran Oliba samotna, manj bark, predvsem v zalivu Slatina, kristalno čista voda, kot omenja hrošč.
Zahodna stran Oliba pred mestecem se da na severni strani mestec sidrat. Peščeno dno. Dva majhna marketa za kupit ter zraven plaže zunanji tuš in voda, ki sem opzil, da sta jo lokalca pila. Voda malo bolj motna.
Vzhodna stran Oliba samotna, manj bark, predvsem v zalivu Slatina, kristalno čista voda, kot omenja hrošč.
Okrog razbitih bark je za razumet. Morje je plitvo in ko pride vodna masa se pač dvigne amplituda vala.
Misliš spanje na Silbi na vzhodni, ali zahodni obali? Na googlu je videt kot bi bilo mestece od ene do druge obale na celi širini ožine.
Drugač pa; vodo iz rezervoarja imamo za kavo, umivanje..., za pitje pa raje uporabljamo flaširano.
Pa še ena "civilizacijka". A GSM signal imajo tam okrog teh dveh otokov?
Misliš spanje na Silbi na vzhodni, ali zahodni obali? Na googlu je videt kot bi bilo mestece od ene do druge obale na celi širini ožine.
Drugač pa; vodo iz rezervoarja imamo za kavo, umivanje..., za pitje pa raje uporabljamo flaširano.
Ja, Olib ob nevihtah je res odprt. Za dnevna kopanja ali pa postanek ob stabilnem vremenu pa fajn.
1stofficer napisal/-a:SR 290 napisal/-a:Kako je pa z vodo in nakupom hrane na Olibu ali Silbi? Bencina je dovolj, ampak vode imam pa v rezervoarju le 55 l in enih 40 l plastenk v kopalni ploščadi.
Slabo. Voda in gorivo Rab, in Mali Losinj. Se mi zdi, da se vodo dobi obcasno v zalivu Jadriscica na J Cresa kjer so neki privezi na pontonih. Potem pa šele voda na Dugi otok zaliv Sali in gorivo ter voda uvala Triluke. Lani sem vodo rabutal na pomolu v Žmanu, slučajno bil en privez fraj in je nekdo pozabil pospravit cev.
Trgovina je v mestu na Silbi. Tam lahko vzames kak 5l kanister vode.
Če ve kdo še kje tam okoli bom tut js vesel novice. Predvsem je tezava voda...
Voda je tudi na pumpi v Nerezinah (blizu Osorja), na severu Dugega pa v Božavi.
- 1stofficer
- Admiral
SR 290 napisal/-a:Okrog razbitih bark je za razumet. Morje je plitvo in ko pride vodna masa se pač dvigne amplituda vala.
Mestece sega na obe strani, tako je. A1 meni super dela tam okoli, oz je pokritost najboljsa v primerjavi z ostalimi ponudniki.
Torej: Na kateri strani sidrat čez noč, da bo mir?
Pa še ena. Ker lahko hitro smuknem par milj daleč sem gledal še Premudo okrog luke Krijal. Tam na googlu izgleda kot bi bil spredaj en koralni greben.
A se splača iti tam naokrog in to obiskat, ali je bolje skočit npr. direkt nazaj na Cres na Punta Križa. Letos bom časovno zelo omejen in moram vnaprej pripravit vse skoke, da se izide.
Ena bolj severozahodna:
Do katere ure zjutraj je kvarner na relaciji Kamenjak-Nerezine običajno še miren z valovi do okrog 0,3 m?
Pa še ena. Ker lahko hitro smuknem par milj daleč sem gledal še Premudo okrog luke Krijal. Tam na googlu izgleda kot bi bil spredaj en koralni greben.
A se splača iti tam naokrog in to obiskat, ali je bolje skočit npr. direkt nazaj na Cres na Punta Križa. Letos bom časovno zelo omejen in moram vnaprej pripravit vse skoke, da se izide.
Ena bolj severozahodna:
Do katere ure zjutraj je kvarner na relaciji Kamenjak-Nerezine običajno še miren z valovi do okrog 0,3 m?
Kdo je na strani
Po forumu brska: hrošč in 3 gosti