ZAE
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Imeli smo tudi malo sreče, bili smo namreč v tem akvariju, še celo po njem smo pluli z nakakšnim steklenim splavom, zdaj pa tole.
http://24ur.com/novice/svet/foto-akvarij-z-morskimi-psi-popustil.html
lpg
http://24ur.com/novice/svet/foto-akvarij-z-morskimi-psi-popustil.html
lpg
https://medisken.si
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Gregor.n,
sem ti že v enem od postov napisal, da se Dubai pogreza. Enostavno se pogreza zaradi votlih tunelov iz katerih je izčrpana nafta in zemeljski plin. Tektonska premikanja nad tuneli, geo plošče lomijo in spreminjajo v pesek, le ta se pogreza in zapira tunele, zaradi njih pa ostaja spremenjena struktura površine. Tako infrastruktura na površju ne zdrži pritiska in pride do pokanja ter posedanja, na koncu pa še do urušitve.
Poleg tega, pa se pogrezata in sesipata oba umetna otoka, saj niso pričakovali tako visokih plim, ki odnašajo zaključni prod na malih otočkih.
Upam, da si vse to videl, kajti predvideva se, da se bodo prej potopili, kot Maldivi, katerim obljubljajo še 20-25 let.
LP

sem ti že v enem od postov napisal, da se Dubai pogreza. Enostavno se pogreza zaradi votlih tunelov iz katerih je izčrpana nafta in zemeljski plin. Tektonska premikanja nad tuneli, geo plošče lomijo in spreminjajo v pesek, le ta se pogreza in zapira tunele, zaradi njih pa ostaja spremenjena struktura površine. Tako infrastruktura na površju ne zdrži pritiska in pride do pokanja ter posedanja, na koncu pa še do urušitve.
Poleg tega, pa se pogrezata in sesipata oba umetna otoka, saj niso pričakovali tako visokih plim, ki odnašajo zaključni prod na malih otočkih.
Upam, da si vse to videl, kajti predvideva se, da se bodo prej potopili, kot Maldivi, katerim obljubljajo še 20-25 let.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Novinec, še dobro da so naši knapi bili bolj faulasti v redečih časih. In so penzion raje dočakali, kot prislužili. Če bi bili zagreti kot arabci in kopali k norci, bi se tudi Velenje in Trbovlje začelo pograzati v votle globine.
Tako pa ni panike, mi smo na trdnih tleh
Tako pa ni panike, mi smo na trdnih tleh
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Kr en,
pametno razmišljanje, samo mi smo potegnili krajši konec in so se cele vasi pogreznile in nastalo je Plevelovo jezero.
No imamo vsaj jezero, tega pa še Dubai nima, še umetnega ne.
LP

pametno razmišljanje, samo mi smo potegnili krajši konec in so se cele vasi pogreznile in nastalo je Plevelovo jezero.
No imamo vsaj jezero, tega pa še Dubai nima, še umetnega ne.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
Ta akvarij je v sklopu šoping centra Burj Dubai Mall, kjer je tudi najvišja zgradba na svetu Burj Kalifa (sedaj poimenovana po Abudabijskem šejku, ki je primaknil "nekaj" dolarjev, ne prav dobro stoječemu Dubaju in dokončal ta veličastni objekt. Žal je trenutno zaprt, uradno zaradi težav z elektriko. Akvarij (debelina stekla 80cm), preden je popustil, pa je zgledal takole:
šopek mrcin, ki so plavale nad glavami v tunelu
še en šopek
morjeplovke med ribami
popeljali smo se tudi po gladini akvarija
v nekakšnem steklenem splavu
in hranili "ribice"
Štiričlansko familijo je obisk stal 80 eur.
In zdaj je vse hudič vzel.
lpg
šopek mrcin, ki so plavale nad glavami v tunelu
še en šopek
morjeplovke med ribami
popeljali smo se tudi po gladini akvarija
v nekakšnem steklenem splavu
in hranili "ribice"
Štiričlansko familijo je obisk stal 80 eur.
In zdaj je vse hudič vzel.
lpg
https://medisken.si
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti