iz fažane vsako uro vozi ladja, ki popelje na izlet na brijone...cena nekaj čez 20€ na osebo.....
muzej, kjer so razstavljene fotografije tita skozi leta...in pa zanimiva zbirka nagačenih živali katere je dobil v dar od raznih državnikov in so bivale na otoku...
trajekt, ki prevaža tovorna vozila na otok
razgledni stolp nad limskim kanalom - nekaj kar je celo brezplačno - čudovit pogled v "dolino"
pred razglednim stolpom nad limskim kanalom
prvič uporabljen žar za enkratno uporabo...zanimiva zadeva za 3€, kateri ima vnetljivo folijo...prižgeš, počakaš 15 minut in spečeš 4 porcije
na poti domov sem se ustavil pred solkanskim mostom...naslednjič mogoče zberem pogum in skočim z bungi jumpingom...
končno z manjšo zamudo prevzem kajakov v bovcu - sem upal, da bodo že z menoj na morju pa jih imam pač sedaj, ko se vračam...škoda vendar naslednjič gredo z menoj v morje...
na vršiču še kar nekaj snega
no sem ga pa takoj sprobal na jezeru...
otok ima predusem zelo zanimivo zgodovino...od vseh zgodb otoka mi je bila najbolj zanimiva zgodba o tem kako je bil otok "malarije"...
vsem, ki še niste bili priporočam ogled otoka...morda celo, da kakšen dan prenočijo v hotelu neptun...cena polenzijona cca.45€...
drugače pa razočaran nad ponudbo ob limskem kanalu...naslednjič ga preveslam